Τό δίδυμο τών φόρων (Σαμαράς-Στουρνάρας) μπορεί να μάς εξηγήσει γιατί δέν πληρώνουν και οι τράπεζες φόρο στά ενυπόθηκα ακίνητα;



Οπως κατάλαβε ο αναγνώστης επανερχόμαστε στην πρόταση Μιχελάκη.
Ο άνθρωπος (όσο και να ηχεί περίεργο) είπε κάτι σωστό.
Λογικό.
Πρότεινε δηλαδή, τη φορολόγηση μόνο του μη ενυπόθηκου τμήματος της ακίνητης περιουσίας, δηλαδή για παράδειγμα ένα ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ που αποκτήθηκε με δάνειο 60.000 ευρώ και καταβολή μετρητών 40.000, να φορολογείται μόνο για τα 40.000 ευρώ και όχι στο σύνολό του. Υπογράμμισε ότι για το θέμα αυτό θα καταθέσει τη Δευτέρα σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας τη φορολόγηση αποκλειστικά και μόνο της μη ενυπόθηκης ακίνητης περιουσίας.
Εμείς πιστεύουμε ότι ο φόρος πρέπει να πληρωθεί ολόκληρος.
Απλά πρέπει το ενυπόθηκο ποσοστό τού ακινήτου να το πληρώνει η τράπεζα, εφόσον σε αυτη ανήκει το ακίνητο.
Εχει γιαυτό κάποια λογική, τεχνοκρατική απάντηση τό δίδυμο τών φόρων?
Ας σκεφτούνε λίγο.
Μπορούν να βρούνε μιά λογική απάντηση?
Εάν όχι θα πρέπει να δεχτούνε ως σωστή , τουλάχιστον, την πρόταση Μιχελάκη.
Και να την εφαρμόσουν.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί η τρόικα απαιτεί 3,2 δις ευρω απο το φόρο ακινητων φετος αλλιως νεα μετρα.
Αφου δεν θελουν νεα μετρα πρεπει να βρουν αυτα τα 3,2 δις και αν περασει η προταση Μιχελακη θα ειναι λιγοτερα.
Εαν περασει η δικη σου και πληρωσουν το φορο οι τραπεζες θα χρειασθουν και αλλα κεφαλαια για ανακεφαλαιωση και παλι το προγραμμα θα πεσει εξω.
Ποσο μαλλον που η κυβερνηση προσπαθει να γινουν οι συγχωνευσεις των τραπεζων χωρις απολυσεις τραπεζουπαλληλων αλλα μονο με συνταξιοδοτησεις οπως στην Πειραιως και το Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο.
Δεν υπαρχουν βαθυπλουτοι ιδιοκτητες τραπεζων που θα πληρωσουν και θα λυσουν ολα τα προβληματα.Οι τιμες των μετοχων τους,η αποχωρηση του Λατση,ο ελεγχος απο το ΤΧΣ ειναι φανερα δειγματα οτι δεν βγαινει αλλιως.
Ο χρήστης wolf είπε…
Εντάξει τουλάχιστον είσαι ειλικρινής. Πράγματι αυτό είναι το σκεπτικό τής κυβέρνησης. Τό λάθος σου (και της κυβέρνησης) είναι τά νέα μέτρα. Ποιός είπε ότι δέν θέλουμε νέα μέτρα?
Εμείς εδώ είμαστε υπέρ τής μείωσης τών φόρων και τού κοψίματος τού (άχρηστου, διεφθαρμένου) κράτους. Αυτή είναι η λύση φίλε μου. Ειδικά βέβαια ο φόρος στα ακίνητα θα δημιουργήσει και το εξής πρόβλημα. Θά φάει η κυβέρνηση όλο το κόστος (το οποίο πιθανότατα θα τη ρίξει κιόλας) χωρίς να εισπράξει αυτά που νομίζει. Ο λόγος είναι απλός.
Φόροι που δέν μπορούν να πληρωθούν (επειδή απλά δέν υπάρχουν λεφτά) δέν θα πληρωθούν.