Τσίπρας. Αδύναμο επιτελείο.


Ο Τσίπρας είναι ικανός.
Απο πρόεδρος 15μελούς μέσα σέ λίγα χρόνια, έγινε αρχηγός αντιπολίτευσης στήν Ελλάδα και τώρα βρίσκεται ήδη στα μεγάλα σαλόνια τής πολιτικής.
Αρθρο στούς ΝΥΤ αναφέρεται στην πρότασή του για ευρωπαική διάσκεψη για το χρέος , συνάντηση με Σόιμπλε (τή μέρα πού κανονικά θα έπρεπε να ήταν στην Ελλάδα κλπ).
Ο άνθρωπος δείχνει να προσαρμόζεται γρήγορα στίς νέες συνθήκες, είναι ικανός.
Δυστυχώς αυτό δέν ισχύει για το επιτελείο του.
Ανθρωποι χωρίς ιδέες και χωρίς προοπτική στη σκέψη, κολλημένοι στα ελληνικά δεδομένα (κυρίως της δεκαετίας 80) , ανίκανοι να σκεφτούν με προοπτική παραπάνω απο τό βραδυνό δελτίο τού Μέγκα και τήν εκπομπή τής Πόπης (Τσαπανίδου).
Οι άνθρωποι είναι συμπαθέστατοι, καλοσυνάτοι αλλά δέν έχουν επαφή με το (νέο) αντικείμενο τού ΣΥΡΙΖΑ πού είναι η πραγματική πολιτική ενός κόμματος εξουσίας.
Πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν καταστραφεί επειδή δέν είχαν καλό επιτελείο.
Ο Σαμαράς έχει καλό επιτελείο.
Απο τήν άλλη η ΝΔ είναι τίγκα στούς στόκους.
Μιλάμε για τίγκα.
Αυτό συνιστά ένα παράθυρο - ίσως το μόνο -  ευκαιρίας (πού να τούς προλάβει όλους ο Χρύσανθος?)
Εάν ο Τσίπρας δέν φτιάξει επιτελείο (πράμα όχι εύκολο) όχι μόνο δέν θα γίνει πρωθυπουργός αλλά θα δεί το κόμμα του να γυρίζει εκεί απο όπου ξεκίνησε.
Εάν δέν θέλει να γίνει αυτό΄, θα πρέπει να ξεπεράσει τον ανθρώπινο εαυτό του , να ακολουθήσει τον πολιτικό Τσίπρα και να πάρει κοντά του ανθρώπους πού να ξέρουν το αντικείμενο.

Σχόλια