VERY HOT - Οταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί έτρωγαν βελανίδια. Τήν ελληνίδα Θεά Ευρώπη θα έχει τό νέο 5ευρω.

Η ΕΚΤ θα θέσει σέ κυκλοφορία τα καινούργια 5ευρα τον Μάιο του 2013.
La BCE a dévoilé jeudi quelques éléments du futur billet de cinq euros.
Πάνω τους θα έχουν μιά γυναικεία μορφή πού είναι ελληνίδα και είναι γνωστή με το όνομα Ευρώπη.



Το πρόσωπο της θεάς είναι από ένα αγγείο που χρονολογείται από πάνω από 2000 χρόνια και ανακαλύφθηκε στη νότια Ιταλία και εκτίθεται τώρα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

"Η εικόνα  αυτή επιλέχθηκε επειδή είναι σαφώς συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή ήπειρο, και φέρνει μια νότα ανθρωπισμού  στα νομίσματα», εξηγεί η ΕΚΤ.

Τα πρώτα νομίσματα με το καινούργιο  πρόσωπο το Μάιο του 2013 θα είναι τών  5 ευρώ. Ολη η  γκάμα των τραπεζογραμματίων ευρώ (5,10,20, 50, 100, 200, 500) θα αλλάξει σταδιακά κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών.

Αυτή είναι η δεύτερη σειρά των τραπεζογραμματίων που εισάγονται από την πρώτη κυκλοφορία του ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2002. Τα υπάρχοντα τραπεζογραμμάτια θα πρέπει σταδιακά να αποσυρθούν από την κυκλοφορία.

Αν η ΕΚΤ αλλάζει το πρόσωπο του 5ευρου, δεν είναι μόνο για να δώσει χαρά σε γυναίκες ή στην Ελλάδα - διότι αυτή η αλλαγή μπορεί να θεωρηθεί ως μια νέα διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει στην ευρωζώνη ... - αλλά για λόγους ασφαλείας. Τα νέα χαρτονομίσματα θα παρέχουν καλύτερη προστασία από την παραχάραξη, διαβεβαιώνει η ΕΚΤ.
κείμενο βασισμένο σέ άρθρο τής Figaro

ΣΣ Εχει γούστο να μάς κάνουν κανένα χουνέρι οι ξενέρωτοι ευρωπαίοι και να μάς πετάξουν εκτός ευρώ ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν ελληνικά σύμβολα για το ευρώ. Για όλα είναι ικανός αυτός ο Σόιμπλε.

Σχόλια