Η μεγάλη επιτυχία τής κυβέρνησης είναι η ανικανότητά της. Είναι τόσο ανίκανοι πού τούς πήρανε χαμπάρι.Τα λεφτά θα τα παίρνουν σταδιακά και σε κλειστό λογαριασμό, άρα δέν θα τα μοιράσουν εύκολα.



Πράγματι.

Στήν πραγματικότητα τό μόνο θετικό στήν όλη υπόθεση τής δόσης είναι ότι τα λεφτά θα έρχονται σταδιακά και αναλόγως τής επίτευξης τών στόχων.

Επίσης ο κλειστός λογαριασμός (δηλαδή ο ασφυκτικός έλεγχος) είναι μεγάλη επιτυχία τής κυβέρνησης εφόσον έτσι δέν θα μπορούν να μοιράσουν εκεί που θέλουν τα δανεικά.

Πώς όμως το πέτυχε αυτό η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση πέτυχε αυτές τίς δύο μεγάλες και ουσιαστικές (για τούς πολίτες) νίκες ακριβώς επειδή προσπάθησε για το αντίθετο.

Προσπαθώντας να πάρει όλα τα λεφτά μαζί και να τα έχει υπο τον έλεγχό της οι άλλοι οι Χριστιανοί κατάλαβαν ότι αυτό ακριβώς δέν έπρεπε να γίνει.

Κι έτσι έκαναν ακριβώς το αντίθετο.

Οπότε η ελληνική κυβέρνηση θα έχει πλέον διακοσμητικό ρόλο (παρελάσεις, δεκάρικοι στη Βουλή κλπ) εφόσον η χώρα θα κυβερνιέται με αυτόματο πιλότο, δηλαδή αυτόματη λήψη μέτρων εάν κάτι δέν βγαίνει κλπ.

Αρα ο τίτλος είναι ακριβής.

Η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης είναι η παροιμιώδης ανικανότητά της πράμα που οδήγησε τούς δανειστές μας στην ουσιαστική κατάργησή της (τής κυβέρνησης).

Αυτό θα μπορούσε να είναι και το πρώτο βήμα προς τη σωτηρία τής χώρας.

Σχόλια