Γιά κάθε 3 πού κάνουν τή δουλιά ενός και δέρνουν πρόξενους υπάρχει τουλάχιστον ένας Ελληνας πού δημιουργεί. Reasons to believe.









ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Τα παραδοσιακά προϊόντα επί το... ΕΡΓΟΝ





Η εταιρεία Εργον είναι μια καινοτόμος ελληνική εταιρεία, την οποία ίδρυσαν δύο νέοι επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη και που αναμένεται φέτος να διπλασιάσει τα μεγέθη της.
Την Ανοιξη του 2013 το πρώτο μεζεδοπαντοπωλείο ΕΡΓΟΝ θα ανοίξει στο Λονδίνο, αποτελώντας το πρώτο βήμα μιας νεωτερικής ελληνικής προσέγγισης στα έλληνικής παραγωγής τρόφιμα.
Το Παντοπωλείον Έργον είναι μία συλλογή ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και το Μεζεδοπαντοπωλείο Εργον δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να απολαμβάνουν επι τόπου τους μεζέδες από τα πολύτιμα βαζάκια από τα χέρια του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Η εταιρεία Εργον είναι μια καινοτόμα ελληνικά εταιρεία, που ίδρυσαν δύο νέοι επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη και που αναμένεται φέτος να διπλασιάσει τα μεγέθη της.
Τα αδέλφια Θωμάς και Γιώργος Δούζης 28 και 25 ετών που πρόσφατα παρουσίασαν την εταιρεία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο παρουσιάσεων της δραστηριότητας νέων Ελλήνων επιχειρηματιών σε καιρούς κρίσης, μοιράζονται το νέο τρόπο προσέγγισης που προτείνουν στα ελληνικά προϊόντα. Ο Θωμάς Δούζης παρουσιάζει στην "Η' τί διαφορετικό κάνει η ΕΡΓΟΝ και πώς σχεδιάζει να αναπτυχθεί προωθώντας στη διεθνή αγορά τα ελληνικά τρόφιμα.
«Η ΕΡΓΟΝ είναι μια μπουτίκ ελληνικών τροφίμων, εκλεκτών και επιλεγμένων από παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, αλλά όχι μόνο. Είναι μια πρόταση για μια διαφορετική προσέγγιση στα ελληνικά προϊόντα, τα οποία πιστέυουμε ότι με τη σωστή συσκευασία, και τις σωστές επιλογές μπορούν να ξεχωρίσουν στις αγορές του εξωτερικού» επισημάνει ο Θωμάς Δούζης.
Διεθνής ανάπτυξη
Η εταιρεία διαθέτει σήμερα δύο παντοπωλεία στη Θεσσλονίκη και ένα στη Σκιάθο και δύο μεζεδοπαντοπωλεία στη Θεσσαλονίκη. Τώρα ξεκινάει τη διεθνή της ανάπτυξη και σχεδιάζει το πρώτο της κατάστημα στο Λονδίνο το οποίο θα ξεκινήσει την Ανοιξη, ενώ θα ακολουθήσει σχέδιο για περισσότερα καταστήματα εκτός Ελλάδας.
Στην Ελλάδα μέσα στο 2013 θα ανοίξουν τρία νέα μεζεδοπαντοπωλεία κυρίως σε νησιά, ενώ συνεχώς προσθέτει νέα προϊόντα και νέες κατηγορίες προϊόντων στις επιλογές της.
«Το παραδοσιακό δε σημαίνει και παλιό. Η εταιρεία ΕΡΓΟΝ ξεκίνησε σαν μία σειρά ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.
Μία συλλογή προϊόντων από τις Πρέσπες, την Αλόννησο, την Κρήτη, τη Μάνη, την Πίνδο, την Κομοτηνή και τα Κήθυρα τα οποία συσκευάζονται στον τόπο τους συχνά όμως με τις συσκευασίες που προτείνουμε εμείς και φέρουν την εγγύηση ΕΡΓΟΝ.
Δεν αφορίζουμε τον παραγωγό, τον προστατεύουμε ώστε να μην χαθεί σε έναν χώρο με άνιση μεταχείριση και προβολή.
Η ιστορία
«Το πρώτο ΕΡΓΟΝ - Ελληνικό παντοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έγινε τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ η εταιρεία είχε ξεκινήσει επιλέγοντας και πουλώντας ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα από το 2008.
Το παντοπωλείο συμπληρώθηκε από ένα μεζεδοπωλείο το οποίο βασιζόμενο στα προϊόντα ΕΡΓΟΝ θα σέρβιρε παραδοσιακές συνταγές σε μία σύγχρονη εκδοχή.
Τον Ιούνιο του 2011 στο ΕΡΓΟΝ Ελληνικό Μεζεδοπαντοπωλείο ο σεφ μας Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιούργησε συνταγές βασισμένος στα προϊόντα μας. Άλλαξε, έντυσε παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες εμπνευσμένους από το χθες, μαγειρεμένους για το σήμερα.»
Το στοίχημα του σήμερα είναι μεγαλύτερο, θέλουμε να επαναλάβουμε το μεζεδοπαντοπωλείο σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Ενα ΕΡΓΟΝ μεζεδοπαντοπωλείο με σύγχρονη αισθητική και ελληνική κουζίνα. Ένας χώρος που θα τιμάει τα ελληνικά συστατικά και την ελληνική γαστρονομία με στόχο να την τοποθετήσει εκεί που της αξίζει.»
Γαστρονομία
Κάτω από το κοινό όνομα ΕΡΓΟΝ, έχουν δημιουργηθεί έξι προϊοντικές κατηγορίες, οι οποίες έχουν σαν στόχο να συσχετίσουν τα «διαμάντια» της ελληνικής γαστρονομίας από διαφορετικά μέρη και διατροφικές κουλτούρες με μόνο κοινό σκοπό να εγγυηθούν τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και την αυθεντικότητα χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα μία ενιαία εταιρική και προϊοντική εικόνα.
«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μία σειρά προϊόντων η οποία θα απότελείται από προϊόντα που το κάθε ένα θα μπορούσε να διαπρέψει στην κατηγορία του. Για τον λόγο αυτό, επιλέξαμε παραγωγούς από όλες τις γωνιές της Ελλάδας που παράγουν προϊόντα με ιστορία ή προϊόντα που η ποιοτική διαφορά τους είναι εμφανής όχι μόνο από ειδικούς.»
Ποιότητα
Για να εντάξουμε κάποιο νέο προϊόν κάτω από το brand ΕΡΓΟΝ θα πρέπει να έχει κάποια ποιοτικά, οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, να είναι μοναδικό συστατικό της ελληνικής διατροφής ή της ελληνικής φύσης, ή να προτείνει μία νέα γαστρονομική πρόταση.
Η σειρά πλέον, αποτελείται από 850 προϊόντα από τα οποία τα 400 φέρουν το brand ΕΡΓΟΝ».
Παρουσία
Ηδη τα προϊόντα ΕΡΓΟΝ υπάρχουν σε 300 σημεία πώλησης στην Ελλάδα καθώς και μικρή παρουσία σε οκτώ χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Κύπρος, Σερβία, Πολωνία). Η σειρά των προϊόντων είναι τοποθετημένη και στα ελληνικά Duty Free Shops.
Τα σχέδια των δύο νέων επιχειρηματιών είναι να καθιερώσουν τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της μέσω της εταιρείας ΕΡΓΟΝ με σεφ και πάλι τον Δημήτρη Σκαρμούτσο σε μία μητρόπολη της γαστρονομίας.
«Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε χώρους retail (παντοπωλεία - μεζεδοπαντοπωλεία) σε στρατηγικούς για την ανάπτυξη του brand τόπους είτε με τη μορφή franchise, store in store ή ακόμα και ιδίοκτητων καταστημάτων.
Τουρισμός
Με την καθιέρωση των χώρων μας ως σημείων αναφοράς της ελληνικής γαστρονομίας, ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθεί το κατάλληλο brand awareness ώστε να προωθηθούν τα προϊόντα μας σε στρατηγικούς retailers.» «Μια άλλη μας ιδέα είναι να ξεκινήσουμε και το Ergon Kollinari Experience εγκαινιάζοντας τον γαστρονομικό τουρισμό. Οργανώντας δηλαδή τουριστικές εξορμήσεις και διαμονές στους τόπους των παραγωγών με τους οποίους συνεργαζόμαστε».
πηγή

Σχόλια