Ο σχεδιασμός τών 3 καμπαλέρος για να σταματήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος οι αυτοδυναμίες. Οι 50 έδρες μπόνους πάνε στή β κατανομή.





Οι οξυδερκείς αναγνώστες αυτού τού (μικρού) μπλόγκ έμαθαν στήν προηγούμενη ανάρτηση ότι οι 3 καμπαλέρος έχουν σχέδιο για να ανακόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτός είναι το μαγείρεμα τού εκλογικού νόμου.
Τό εν λόγω μαγείρεμα (και η σχετική συζήτηση υπο μορφή και καλά προβληματισμού) θα έλθει με ορμή στα μιντιακά πράγματα αμέσως μετά την εκταμίευση της δοσης και τον ανασχηματισμό.
Η βασική φιλοσοφία τού νέου εκλογικού νόμου θα είναι να μήν υπάρχει αυτοδυναμία απο το πρώτο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά να είναι υποχρεωτική η σύμπραξη πολλών κομμάτων για να σχηματισθεί κυβέρνηση.
Ετσι οι 50 έδρες θα δοθούν σέ μιά δεύτερη κατανομή στα κόμματα πού έχουν απο ένα ποσοστό και πάνω.
Αυτό το ποσοστό θα είναι μεταξύ 15 και 20.
Θα τις μοιραστούν δηλαδή μεταξύ τους αυτοί και ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να τις πάρει όλες ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με τον νέο νόμο μπαίνει οριστικό τέρμα στις αυτοδυναμίες και άρα στη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει μόνος του κυβέρνηση.
Διότι το ΚΚΕ δέν πρόκειται να πάει με τον Τσίπρα άρα θα μείνει μόνο ο Καμμένος πού όμως θα είναι δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να τον δεχτεί σάν κυβερνητικό συνεταίρο.
Να σημειωθεί ότι ο νέος νομος μπορεί να ισχύσει απο τίς επόμενες εκλογές με 200 ψήφους.
Εάν δέν περάσει, το τρίο είναι αποφασισμένο να κάνει το κολπο τού Ιουνίου δηλαδή διπλές εκλογές.
Αρα , σύμφωνα με αυτό το σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ δέν πρόκειται ποτέ να γίνει κυβέρνηση.
Επίσης τη χώρα θα κυβερνάει για πάντα η ΠΑΣΟΚΟΝΔτία μαζί με την καβάτζα τού συστήματος τή ΔΗΜΑΡ.
Επίσης με το νέο νόμο θα αποφεύγονται οι πολώσεις (εφόσον θα τεθεί τέρμα στις αυτοδυναμίες) και τα έντονα διλήμματα , πράμα που θα αποδυναμώσει (σύμφωνα με το σχέδιο) την δυναμική τού ΣΥΡΙΖΑ.
Θα έχουμε δηλαδή 4 κόμματα πού θα είναι γύρω στό 20 το καθένα, και τα τρία απο αυτά θα κάνουν μιά - ισχυρή μάλιστα - κυβέρνηση.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στερείται ειρμού το άρθρο σου φίλε..Βλέπεις από τις δημοσκοπήσεις ο Σύριζα να είναι έστω κάπου κοντά σε αυτοδυναμία; Το ποσοστό του είναι γυρω στο 23% και η αυτοδυναμία με επτακομματική βουλή είναι στο 37%. Ούτε με τον Καμμένο μόνο μπορεί να κάνει κυβέρνηση ακόμα και το bonus να πάρει με τα σημερινά δεδομένα