Ο Ολάντ «μοιραζόταν» την Βαλερί με υπουργό της κυβέρνησης Σαρκοζί


Μια ανεπίσημη βιογραφία της Βαλερί Τριερβελέρ που μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία αναμένεται να ταράξει ξανά τα νερά στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. 

Το βιβλίο, με τίτλο «Η Επικριτής» (La Frondeuse) ισχυρίζεται ότι, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μοιραζόταν την ερωμένη του, Βαλερί Τριερβελέρ με έναν υπουργό του Νικολά Σαρκοζί!

Ο Ολάντ «μοιραζόταν» την Βαλερί με υπουργό της κυβέρνησης ΣαρκοζίΤα πρώτα χρόνια των '00, η Τριερβελέρ, τότε φέρελπις πολιτική συντάκτρια, διατηρούσε παράλληλη σχέση με τον (τότε γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος) Ολάντ και με τον Πατρίκ Ντεβεντζιάν, πρώην υπουργό Οικονομικής Ανάκαμψης του Νικολά Σαρκοζί την περίοδο 2008-2010, ισχυρίζεται ο εκ των συγγραφέων Κριστόφ Ζακιμπισζίν. Μάλιστα, λέει, ο Ολάντ γνώριζε γι' αυτή τη σχέση και έκανε τα «στραβά μάτια», μέχρι που ο 68χρονος υπουργός «έκανε πίσω».
«Ο Πατρίκ Ντεβεντζιάν ήταν τόσο διστακτικός [απέναντι στη σχέση του μαζί της] ώστε η Τριερβελέρ άφησε τον εαυτό της να δεχτεί το ερωτικό ενδιαφέρον ενός άλλου άντρα, μιας άλλης πολιτικής παράταξης: του Φρανσουά Ολάντ», γράφει ο Γιακουμπιστζίν. Και προσθέτει πως η νυν «Πρώτη Σύντροφος» (το ζεύγος δεν είναι παντρεμένο) έδωσε, στα τέλη του 2003, «τελεσίγραφο» στον Ντεβεντζιάν σχετικά με το αν θα ανακοινώνανε τη σχέση τους ή όχι. 

«Ο Πατρίκ όμως δεν της απάντησε ποτέ και η Τριερβελέρ αποφάσισε να πέσει οριστικά στην αγκαλιά του Ολάντ», σημειώνει η βιογραφία, που, ωστόσο, επισημαίνει ότι «οι δύο άντρες εξακολουθούν να έχουν αρκετό σεβασμό ο ένας για τον άλλον».

Το βιβλίο συνυπογράφουν δύο δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί συντάκτες Κριστόφ Ζακιμπισζίν και Αλίξ Μπουιλχαγκέ.  

Σε άλλο κεφάλαιο του βιβλίου, αναφέρεται ότι, ενώ ο Σαρκοζί κράταγε το χέρι της πρώην συζύγου του, Σεσιλιά, στη διάρκεια ενός πάρτι στα Ηλύσια Πεδία, έκανε «καμάκι» στην Βαλερί, όταν αυτή ήταν πολιτική ρεπόρτερ. «Είσαι τόσο όμορφη», φέρεται  να της ψιθύρισε, η ίδια όμως φανερά ενοχλημένη, τον αγριοκοίταξε. Ενοχλημένος από την απόρριψη της  Βαλερί, ο Σαρκοζί φέρεται να εκμυστηρεύθηκε σε κάποιους δημοσιογράφους: «Ποια νομίζει ότι είναι; Δεν είμαι αρκετά καλός γι' αυτήν;».

Το ασυνήθιστα σκάνδαλοθηρικό - για τα μέχρι προ ολίγων ετών «ανεκτικά» πολιτικά ήθη της Γαλλίας - βιβλίο ενδέχετια να πλήξει κι άλλο το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, αφού η δημοτικότητα του Ολάντ καταρρέει, ενώ το 67% των Γάλλων έχουν αρνητική εικόνα για την «Πρώτη Σύντροφο».

Σχόλια