Σκανδαλώδης και αδιαφανής η διαδικασία επιλογής του νέου ΔΣ στο ΤΧΣ

Σκανδαλώδης και αδιαφανής η διαδικασία επιλογής του νέου ΔΣ στο ΤΧΣ – Να παρέμβει η Τρόικα πριν γελοιοποιηθεί η διαδικασία – Η Επιτροπή Αξιολόγησης για το ΤΧΣ είχε προτείνει άλλα πρόσωπα αλλά ξαφνικά με άνωθεν εντολές προτάθηκαν άλλοι

 Το φιάσκο, της επιλογής των νέων προσώπων για την διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας συνεχίζεται και προσλαμβάνει χαρακτηριστικά σκανδάλου.

 Πλέον αποκαλύπτεται ότι η επιτροπή αξιολόγησης είχε προτείνει άλλα πρόσωπα από αυτά που τελικώς προτάθηκαν για το ΤΧΣ δηλαδή την κ Σακκελαρίου για την θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου στο ΤΧΣ που θα διαχειριστεί τα 50 δις ευρώ των τραπεζών.

 Αν ισχύει η πληροφορία τόσο η Επιτροπή Αξιολόγησης όσο και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να κοινοποιήσουν την λίστα επιλογής μαζί με τα 150 ονόματα που υπέβαλλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Αν αποδειχθεί ότι άλλα πρότεινε η Επιτροπή και άλλοι τελικώς τοποθετούνται θα πρόκειται για ξεκάθαρο σκάνδαλο.

 Η διαδικασία αξιολόγησης είναι σκανδαλώδης και αδιαφανής και προκαλεί. Από την μια ο Σαμαράς επικαλείται την διαφάνεια και από την άλλη παραβιάζονται όλες οι διαδικασίες για να βολευτούν οι φίλοι. Το www.bankingnews.gr από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το θέμα τονίζοντας ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης ο εκπρόσωπος του δημοσίου ο κ Μασούρας και ο Χ Σταματόπουλος ως μέλος της Νομισματικής Πολιτικής αλλά και 2-3 ακόμη καθηγητές που αποτελούσαν την Επιτροπή έχουν τεράστιες ευθύνες. Δηλαδή οι Μασούρας και Σταματόπουλος θεώρησαν ότι ο Θωμόπουλος και ο Κύρκος που συμμετείχαν στην διαδικασία καταθέτοντας βιογραφικά και οι οποίοι θεωρήθηκαν απόλυτα κατάλληλοι από την Τρόικα, είναι ακατάλληλοι και πρέπει να αντικατασταθούν από άπειρα στελέχη.

Αν ισχύει η πληροφορία ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης είχε προτείνει άλλα πρόσωπα από αυτά που προτάθηκαν τότε πρέπει να κοινοποιήσουν την εισηγητική τους πρόταση. Επειδή η διαδικασία είναι φαρσοκωμωδία και επειδή εγείρεται μείζον θέμα θα πρέπει να γίνει κάτι απλό η Egon Zehnder του κ Γαβριηλίδη να παρουσιάσει την λίστα των 150 στελεχών που συμμετείχαν στην διαδικασία για την νέα διοίκηση του ΤΧΣ ώστε να διαγιγνώσει το επενδυτικό κοινό πως αξιολογούνται τα στελέχη. 

Επειδή δεσμευόμαστε να μην αναφέρουμε ονόματα απλά λέμε συμμετείχαν στην διαδικασία πέραν από τους Θωμόπουλο και Κύρκο τα τωρινά μέλη του ΔΣ του ΤΧΣ και τραπεζικά στελέχη τα οποία είναι μεγάλης αξίας και εμπειρίας πολύ γνωστά στην τραπεζική αγορά. Η Egon Zehnder η οποία συγκέντρωσε την λίστα αλλά δεν συμμετείχε στην αξιολόγηση θα πρέπει να παρουσιάσει την λίστα για να εξαχθούν συμπεράσματα.

 Δεν είναι δυνατό οι φίλοι του πρωθυπουργού ή άλλων κολλητών να καταλαμβάνουν θέσεις σε τόσο νευραλγικά πόστα.

 Η διοίκηση του ΤΧΣ δεν αποτελεί παιδική χαρά αλλά αποτελεί τον βασικό μέτοχο των τραπεζών και απαιτεί γνώση και ικανότητες.

 Οι πρακτικές της μετριότητας που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία συνεχίζονται και σήμερα και από την νέα Κυβέρνηση.

Προκαλεί οργή και ντροπή.

Οργή και ντροπή.

 Να παρέμβει η Τρόικα άμεσα καθώς η διαδικασία που ακολουθήθηκε αποτελεί σκάνδαλο αδιαφάνειας.

πηγή

Σχόλια