Οι Αγγλοι γονείς δίνουν στα παιδιά τους λεφτά για να πάρουν σπίτι. Μέ ένα λογικό επιτόκιο φυσικά. Of course my dear.



Περισσότεροι από τους μισούς γονείς, οι οποίοι προσφέρουν οικονομική βοήθεια στα παιδιά τους για να αγοράσουν το πρώτο σπίτι τους περιμένουν να τους επιστραφεί το ποσό - και σχεδόν τα τρία τέταρτα από αυτούς θέλουν τόκο, σύμφωνα με μια μελέτη.


Woman looking in estate agent's window - Borrowing from the bank of mum and dad? Expect them to charge you interestΜόνο το ένα τρίτο (31%) από τους συγγενείς που προσφέρουν μετρητά το θεωρούν ως  "δώρο", ενώ σχεδόν το ένα πέμπτο δήλωσε ότι είχε ζητήσει μερική κυριότητα του ακινήτου για να πάρει πίσω τα χρήματα του όταν το σπίτι πωλήθηκε τελικά, ανέφερει η HSBC.
Έρευνα σε 1.000 , "για πρώτη φορά  αγοραστές", διαπίστωσε ότι περίπου το ένα πέμπτο από αυτούς είχαν λάβει χρηματοδότηση απο την οικογένεια κατά το τελευταίο έτος, 52% από γονείς που περιμένουν να τους επιστραφεί. το ποσό πού έδωσαν.
Ενα 73% των γονέων που θέλουν τα χρήματά τους πίσω αναμένουν επίσης τόκο, που κυμαίνεται από 2.1% εως  2.5% κατά μέσο όρο, το οποίο είναι κοντά στο τρέχον ποσοστό του πληθωρισμού.
Το τυπικό μέγεθος μιας γονικής παροχής ή δάνειο ποικίλλει σημαντικά, και οι αγοραστές ηλικίας μέχρι τα 25 τους,  λαμβάνουν περίπου £ 19.000 ενω  εκείνοι με ηλικίες 30 και πάνω  λαμβάνουν περισσότερα από £ 42.000 κατά μέσο όρο.
 Προηγούμενη έρευνα για την HSBC έχει δείξει ότι πωλήσεις  αξίας £ 5,3 δισεκατομμύριων δεν θα είχαν συμβεί πέρυσι χωρίς βοήθεια από την «τράπεζα της μαμάς και του μπαμπά".
Ο Peter Dockar, επικεφαλής των στεγαστικών δανείων της HSBC, δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερο για τις οικογένειες  να συμφωνούν τους όρους από την αρχή για το τι θα συμβεί μετά από τον δανεισμό τών χρημάτων, για να αποφευχθούν οι "άσκοπες τριβές".
κείμενο βασισμένο σέ άρθρο της telegraph

Σχόλια