Spiegel: Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μόνη εναλλακτική στην “κατεστημένη γεροντοκρατία” της ελληνικής πολιτικής σκηνής...

Spiegel: Γιατί οι Έλληνες θα ψηφίσουν τον Τσίπρα
 
 Έναν γοητευτικό πολιτικό αστέρα χαρακτηρίζει το περιοδικό Spiegel τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο νικητής των επερχόμενων ελληνικών εκλογών.

Σε άρθρο του με τίτλο "Γιατί οι Έλληνες θα ψηφίσουν τον Τσίπρα" το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μόνη εναλλακτική στην “κατεστημένη γεροντοκρατία” της ελληνικής πολιτικής σκηνής. 

Σύμφωνα με το Spiegel η ελληνική πολιτική βασιζόταν μέχρι το 2009 σε ένα άρρητο "κοινωνικό συμβόλαιο". Οι ψηφοφόροι επέτρεπαν στα δύο μεγάλα κόμματα να οργανώνουν εκτεταμένα δίκτυα διαφθοράς και ως αντάλλαγμα έπαιρναν προσλήψεις στο δημόσιο και κοινωνικές παροχές. 

Η χρεοκοπία της Ελλάδας έφερε και την χρεοκοπία των κομμάτων και οδήγησε εκ των πραγμάτων στην κατάργηση του παλιού κοινωνικού συμβολαίου. 

Την ίδια ώρα η τρόικα της ΕΚΤ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ "έχασε κάθε αξιοπιστία επειδή συνεργάστηκε με την κατεστημένη τάξη, η οποία έχει καταρρακωθεί". "Συνεπώς, ένας πολιτικός δεν χρειάζεται να είναι μια δημαγωγική ιδιοφυία για να τιθασεύσει την αγανάκτηση του ελληνικού λαού, όπως κάνει τώρα ο Τσίπρας.

Και η πρόταση της Άγκελα Μέρκελ να διεξάγει η Ελλάδα δημοψήφισμα για την παραμονή της στην ευρωζώνη κάνει την ζωή πιο εύκολη για τον ακροαριστερό υποψήφιο" καταλήγει το Spiegel.

 http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/700945/Article.aspx

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ.... ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.... ΤΣΙΠΡΑΣ!!!!!