Η επίθεση στούς εκπροσώπους τής Τρόικας δέν ήταν τυχαία. Εγινε με εντολή Παπανδρέου. Θα ακολουθήσουν διαβήματα με στόχο τήν αντικατάστασή τους και (;) εκλογές...


Διαβήματα προς τους επικεφαλής της Τρόικας
12/2/2011 11:49:00 πμ | Σκουρής Βασίλης



Διαβήματα προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν και τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, για τα όσα υποστήριξαν χθες στη συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Πρόθεση του πρωθυπουργού ήταν τα διαβήματα να πραγματοποιηθούν χθες, πριν την έκδοση της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, πλην όμως, ήταν αργά και οι κύριοι Μπαρόζο, Στρος Καν και Τρισέ, δεν ήταν στα γραφεία τους.

Κυβερνητικοί κύκλοι εξέφραζαν μάλιστα την απορία, πως είναι δυνατόν μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε, οι επικεφαλής της τρόικας, να εξακολουθούν να παραμένουν στη θέση τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Αθήνα, θα επιθυμούσε την αντικατάστασή τους.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Με γραπτή του δήλωση τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο κ. Πεταλωτής χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας τονίζοντας ότι εντολές η κυβέρνηση παίρνει μόνο από τον ελληνικό λαό και προειδοποιώντας ότι υπάρχουν και όρια.

«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ , του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας» αναφέρει ο κ. Πεταλωτής. «Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανένα. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό».

«Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=46235&catID=1



Ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης-τρόικας
12/2/2011 8:21:36 πμ | Σκουρής Βασίλης



Ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης-τρόικας, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες η κυβέρνηση απάντησε με σκληρή ανακοίνωση στα όσα ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι τροϊκανοί.
Με γραπτή του δήλωση τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο κ. Πεταλωτής χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας τονίζοντας ότι εντολές η κυβέρνηση παίρνει μόνο από τον ελληνικό λαό και προειδοποιώντας ότι υπάρχουν και όρια.


Την κυβέρνηση ενόχλησε ιδιαίτερα η επιβολή της απόφασης για εκποίηση δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις ευρώ , αλλά και η αναφορά των εκπροσώπων της τρόικας ότι η χώρα δεν θα αναγκαστεί να πουλήσει τα …αρχαία της μνημεία!

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr κορυφαίοι υπουργοί δεν γνώριζαν τίποτα για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας , με αποτέλεσμα αργά το βράδυ να υπάρξει έντονη παρασκηνιακή αντιπαράθεση με τον «τσάρο» της οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όμως νωρίτερα είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τόσο η σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στην τρόικα όσο και η άρνηση της ΝΔ να συμμετάσχει στον διάλογο που εξήγγελλε χθες με επιστολή του στους αρχηγούς των κομμάτων ο κ. Παπακωνσταντίνου για το σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής 2012-2015, κατά πολλούς φέρνει πιο κοντά τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση κατά της τρόικας, βγήκε με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μετά από ένα έντονο παρασκήνιο και επαφές με κορυφαίους υπουργούς έως και τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο το ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης–τρόικας, ουδείς γνωρίζει τι επιπτώσεις θα έχει στο ύψος των spreads όταν τη Δευτέρα θα ανοίξουν οι αγορές.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=46215

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλα δεν μασαμε..στημενο παιχνιδι τροικας και των αμερικανων φιλων.
πρεπει να φανει επιγοντως ο γιωργος αντιστασιακος..οταν εμαθε οτι οι ανθρωποι βαρεθηκαν και ζητησαν αντικατασταση, του παρακαλεσε να τους διωξει αυτος..χαχαχαχα
ειναι μεγαλος παιχτης...γουσταρω..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο στον παγκόσμιο παίκτη Γιώργο...
Θα πάει σε εκλογές ζητώντας να τον ψηφίσουμε για να μην παραδώσει την ελληνική περιουσία που αυτός παρέδωσε υπογράφοντας το μνημόνιο!!!

Άβε Γιώργη, οι σφουγγοκωλάριοί σου σε χαιρετούν!
Πες ρε wolf ΠΟΣΟ μεγάλη μαλακία έχει κάνει το Γιωργάκη!!!