Ο Σαμαράς συναντήθηκε μέ τούς εφοπλιστές για τά προβλήματά τους . " Ως Νέα Δημοκρατία μοιραζόμαστε την εύλογη ανησυχία τους...Το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική του, τους στερεί ....."



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε χθες με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε) στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, όπου συζητήθηκαν θέματα ναυτιλιακής πολιτικής και επιχειρηματικότητας.





Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Κ. Τασούλας, ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο αρμόδιος Τομεάρχης κ. Γ. Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τους εύλογους προβληματισμούς του Προεδρείου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών αναφορικά με τους –εδώ και 17 μήνες- συνεχείς ερασιτεχνισμούς και ατυχείς πειραματισμούς στον τομέα της Ναυτιλίας.
Το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική του, τους στερεί τη δυνατότητα για ένα ενιαίο και σταθερό θεσμικό πλαίσιο. Διακυβεύει αδικαιολόγητα έναν από τους πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, σε μια εποχή όπου οφείλουμε να επενδύουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Εμείς, λοιπόν, ως Νέα Δημοκρατία μοιραζόμαστε την εύλογη ανησυχία τους. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απόσχιση του Λιμενικού Σώματος από την Εμπορική μας Ναυτιλία και δεσμευόμαστε για την επανασύνδεσή του με αυτή».



Σχόλια