Εάν η ΝΔ συνεχίσει να μειώνει τή διαφορά με αυτό το ρυθμό, πότε περίπου θα περάσει μπροστά;


Ποτέ...
Θά πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι, επιστημονικά μιλώντας, είναι δυνατόν να μειώνεις συνεχώς και με μεγάλα βήματα μιά διαφορά αλλά να μήν καταφέρνεις στόν αιώνα τον άπαντα να περάσεις μπροστά...
Γιά να γίνει καλύτερα κατανοητό αυτό, ας τό δούμε συγκεκριμένα...
Εστω ότι ξεκινάς με μιά διαφορά 10 μονάδων...
Και έστω ότι τήν μειώνεις κάθε πχ 6 μήνες στό μισό της...
Πότε θα περάσεις μπροστά?
Ποτέ, είναι η (μαθηματική) απάντηση...
Θά μου πείτε βεβαίως ότι όλα είναι φτιαχτά , όλοι πολεμούν τόν Αντώνη...
Στήν ερώτηση γιατί τον πολεμούν, τί τούς έκανε, η απάντηση είναι βέβαια επειδή τον φοβούνται...
Εχει μιά βάση αυτό?
Σίγουρα έχει...
Τό σύστημα φοβάται τον Αντώνη και γιαυτό τον πολεμάει...
Θέλουμε δηλαδή να πούμε με αυτό, ότι βασικά η ΝΔ είναι μπροστά, αλλά οι εφημερίδες πολεμάνε τόν Αντώνη, επειδή τον φοβούνται, και γιαυτό τον εμφανίζουν να είναι πίσω...
Εδώ πού τα λέμε σκέψου να είσαι τό σύστημα και να έχεις απέναντί σου τον Αντώνη...
Οσο και να το πείς , έναν φόβο τόν έχεις...
Μέ βάση αυτό τον συλλογισμό οι εφημερίδες, τό σύστημα θα λέγαμε γενικότερα, πρέπει να φοβούνται πάρα πολύ τον Αντώνη επειδή οι διαφορές πού εμφανίζουν είναι μεγάλες...
Ας δούμε τώρα και συγκεκριμένα πόσο πολύ φοβούνται τόν Αντώνη οι εφημερίδες ....

Αντιγράφουμε απο τό in.gr

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς κατά τη συζήτηση του προυπολογισμού στη Βουλή
Αθήνα
Προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι της Νέας Δημοκρατίας που κυμαίνεται από 3,8% έως 6,8% καταγράφουν, αντιστοίχως, οι δύο πρώτες δημοσκοπήσεις του 2011, οι οποίες δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για το Έθνος της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 27,7%, έναντι 20,9% για τη ΝΔ. Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 7,8%, ο ΛΑΟΣ 4,8%, ο ΣΥΝ 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,2%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2%. Οι αναποφάσιστοι και το λευκό/άκυρο ή άλλο κόμμα φτάνουν στο 28%.

Στη δεύτερη δημοσκόπηση, της εταιρείας ALCO για το Πρώτο Θέμα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 22,2% έναντι 18,4% της ΝΔ. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 8%, ο ΛΑΟΣ 5,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,9% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι στο 2,7%. Στο 28% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι και οι υπόλοιπες επιλογές.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Γ.Παπανδρέου προηγείται με 52,2%, ο Αντ.Σαμαράς ακολουθεί με 42%, ο Φ.Κουβέλης με 38,3%, ο Γ.Καρατζαφέρης με 37,1%, η Αλέκα Παπαρήγα με 26%, ο Αλ.Τσίπρας με 25,4% και η Ντόρα Μπακογιάννη με 24,2%.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα πολιτικά ζητήματα, ενδιαφέρον παρουσιάζει στην έρευνα της Marc η απάντηση στο ερώτημα «Ποια φράση αποδίδει καλύτερα τη στάση σας απέναντι στην κυβέρνηση;» (το 21,5% δηλώνει υποστήριξη, το 26,2% ανοχή, το 29,5% απογοήτευση και το 21% οργή) καθώς και το υψηλό ποσοστό των πολιτών (81,2%) που λένε «όχι» σε πρόωρες εκλογές.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231074671

Σχόλια