Τό θέμα τού φράχτη, δηλαδή τής Τουρκίας, πρέπει να συζητηθεί στήν ΕΕ λέει η Γαλλία. Κοντά στή λύση τού προβλήματος τής λαθρομετανάστευσης η Ελλάδα;


Οπως έχουμε πεί τό θέμα τής λαθρομετανάστευσης στήν Ελλάδα δέν είναι θέμα αδυναμίας ελέγχου τών συνόρων απέναντι σέ εξαθλιωμένους μετανάστες...
Είναι θέμα σχέσεων με την Τουρκία ...
Η Ελλάδα δέν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα με την Τουρκία επειδή ακριβώς απο τήν άλλη μεριά είναι η Τουρκία...
Οταν οι συνοριοφύλακες είναι εκεί απλά για να μαζεύουν τούς λαθρομετανάστες (δείτε πιό κάτω δηλώσεις τών ιδίων) έχοντας αυτές τίς εντολές, αυτοί δέν είναι συνοριοφύλακες είναι επιτροπή υποδοχής...
Ο φράχτης στήν ουσία συμβολίζει τήν ουσία τού προβλήματος και δέν είναι απλά ένας φράχτης...
Είναι η πρώτη φορά πού ελληνική κυβέρνηση τολμάει να θέσει θέμα Τουρκίας ...
Είναι η πρώτη φορά πού ελληνική κυβέρνηση τολμάει να δείξει τον πραγματικό ένοχο τού προβλήματος...
Μόνο έτσι θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα...
Και όλα δείχνουν ότι η λύση τώρα είναι περισσότερο πιθανή απο ποτέ...
Δείτε σχετικές ειδήσεις απο το skai.gr...

«Κοινά ευρωπαϊκά σύνορα ο Έβρος» δηλώνει το Παρίσι
Δήλωση του γάλλου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Τη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα, ζητεί ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Λοράν Βοκιέ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα λαθρομετανάστευσης στη μεθόριο του Έβρου.

Καλεί δε την ΕΕ να συζητήσει την πρόταση της Ελλάδας για τον «φράχτη» στον Έβρο. «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιληφθούν ότι τα σύνορα αυτά είναι τα δικά μας, κοινά σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βοκιέ.

Ο γάλλος υπουργός, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche zeitung σημειώνει ότι από τη συγκεκριμένη μεθόριο Ελλάδας και Τουρκίας διέρχεται το 70% των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.

«Αυτό είναι για την Αθήνα εξαιρετικά δύσκολο. Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει», λέει ο κ. Βοκιέ και τονίζει ότι "όταν η Ελλάδα προτείνει ένα φράχτη... αυτό πρέπει να συζητηθεί».
http://www.skai.gr/news/greece/article/159974/koina-europaika-sunora-o-evros-dilonei-to-parisi/

Δείτε κιαυτό επίσης απο το skai.gr

«Δεν υπήρχε πολιτική αποτροπής της λαθρομετανάστευσης»
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων στο ΣΚΑΪ 100,3

«Μέχρι και το 2009 δεν υπήρχε καμία οργάνωση για τη φύλαξη των συνόρων, κάναμε σπασμωδικές κινήσεις» τόνισε την Παρασκευή στο ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

«Μέχρι πριν ένα έτος η διαχείριση των λαθρομεταναστών απασχολούσε τις δυνάμεις μας σε μεγάλο βαθμό, δεν υπήρχε το θέμα της αποτροπής» σημείωσε.

Ο κ. Χαρέλας υπογράμμισε δε ότι σήμερα στον Έβρο υπάρχουν 400 μόλις συνοριοφύλακες. «Χρειάζεται ενίσχυση, εξοπλισμός, οργάνωση, εκπαίδευση» τόνισε.

Αναφερόμενος στο πλέγμα που προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης στο χερσαίο τμήμα του Έβρου εξήγησε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, αρκεί να υπάρχουν και ηλεκτρονικά μέσα όπως κάμερες και αισθητήρες.

Ο κ. Χαρέλας επικαλέστηκε δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη στο ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ότι οι συνοριοφύλακες συμμετέχουν σε διάφορα κυκλώματα και τα παίρνουν». «Όποιος έχει καταγγελία να την μεταφέρει στον εισαγγελέα. Εμείς έχουμε τη λιγότερη διαφθορά τη στιγμή που ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με κυκλώματα λαθροδιακίνησης» ανέφερε.
http://www.skai.gr/news/greece/article/159968/den-upirhe-politiki-apotropis-tis-lathrometanasteusis-/

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο φραχτης για να ειναι αποτελεσματικος πρεπει να εκτεινεται σε ολο τον Εβρο.Και παλι υπαρχει ο κινδυνος παρακαμψης μεσω Βουλγαριας.
Οσον αφορα το θεμα Τουρκια τα χερσαια συνορα ειναι επισημα αναγνωρισμενα.Δεν ειναι αυτο το προβλημα.
Το προβλημα ειναι τα θαλασσια συνορα στο Αιγαιο που αμφισβητουνται.Ο Καραμανλης εφερε τη FRONTEX στο Αιγαιο ΚΑΙ για να κατοχυρωσει τα ελληνικα συνορα ως ευρωπαικα.
Ο ΓΑΠ που δεν θελει εντασεις με την Τουρκια χαλαρωσε τη φυλαξη στον Εβρο οποτε η ενταση στο Αιγαιο επεσε καθως ειναι πολυ πιο φθηνο να περνουν απο εκει.
Αν κλεισει ο Εβρος παλι θα αναδυθει το θεμα των συνορων στο Αιγαιο οπου οι Ευρωπαιοι δεν εχουν διαθεση να αναμιχθουν στα ελληνοτουρκικα.Η αναγνωριση των μη αμφισβητουμενων συνορων στον Εβρο απο τους Ευρωπαιους ειναι ευκολη,τα δυσκολα ειναι στο Αιγαιο.