Μεγαλεία!!! Ολη η ρωσόφωνη μαφία τού πλανήτη (60 αρχινονοί) συναντήθηκε πρόσφατα στήν Ελλάδα γιά να κανονίσει τίς μπίζνες της...


Ραντεβού στην Ελλάδα είχε η ρωσική μαφία
«Ομογενής» που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Βόρεια Ελλάδα κανόνισε το ραντεβού 60 αρχινονών που έγινε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Δεκεμβρίου, με στόχο να κλείσει ο κύκλος του αίματος και της αλληλοεξόντωσης ανάμεσα στις «φαμίλιες»

Τα πιο γνωστά ονόματα της περίφημης ρωσικής -ή σωστότερα της ρωσόφωνης- μαφίας και εκπρόσωποι των γνωστών «νονών» της, όχι μόνο από τη Ρωσία και τις άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, αλλά και την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, συναντήθηκαν το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στην Ελλάδα.

Η συνάντηση αυτή χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη και πιο σημαντική της ρωσικής μαφίας την τελευταία δεκαετία. Σκοπός τους ήταν να υπάρξει ανακωχή στον κύκλο του αίματος και αλληλοεξόντωσης που άνοιξε εδώ και μερικά χρόνια ανάμεσα στις εγκληματικές οργανώσεις. Ταυτόχρονα όμως αναζήτησαν τρόπους ώστε να αντιμετωπίσουν τα μέτρα που πάρθηκαν από τις ρωσικές αρχές κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της μαφίας, με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η πρωτοφανής σε ωμότητα δολοφονία 12 ανθρώπων, ανάμεσά τους και τεσσάρων παιδιών, σε μια μικρή πόλη της Νότιας Ρωσίας από την τοπική μαφία.

Η Κουστσέφσκαγια, μια πόλη 35.000 κατοίκων στην επαρχία Κρασνοντάρ, που ήταν ένα φαινομενικά ήρεμο μέρος, βρισκόταν στην πραγματικότητα υπό τον κλοιό των εγκληματιών τα τελευταία 20 χρόνια. Για λόγους τρομοκράτησης και εκδίκησης, μέλη μιας τοπικής μαφίας, στην οποία ηγούνταν η οικογένεια ενός τοπικού βουλευτή(!) σκότωσαν με μαχαίρια ή στραγγάλισαν μέσα σε ένα σπίτι 12 άτομα και ανάμεσά τους τρία παιδιά, από τα οποία το ένα ηλικίας μόλις 9 μηνών.

Η συνάντηση? κορυφής της ρωσικής μαφίας, σύμφωνα με στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, που έχουν διαρρεύσει αυτές τις μέρες στον Τύπο της χώρας, έγινε το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή περίπου 60 ατόμων. Μάλιστα, υπάρχουν και πολλά ονοματεπώνυμα όσων συμμετείχαν, καθώς και αναφορές για τα θέματα που συζητήθηκαν και τις διευθετήσεις στις οποίες κατέληξαν. Εκείνο που δεν αναφέρεται είναι ο τόπος της συνάντησης -αν και ως πιο πιθανές περιοχές θεωρούνται η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα- αλλά περιγράφεται ο χώρος ο οποίος ήταν ένα απλό εστιατόριο.

Αλλωστε η ρωσική ή ρωσόφωνη μαφία με όλα τα παρακλάδια των επιμέρους «οικογενειών», που ξεκινούν κυρίως από τις χώρες του Καύκασου, απασχολούν τις ελληνικές αρχές εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, αφού υπάρχει σημαντική απόληξή τους στην Ελλάδα.

Με ελληνικά διαβατήρια. Κατά καιρούς γνωστά ονόματα της ρωσικής μαφίας έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας, ακόμη και με ελληνικά διαβατήρια (!), ενώ κάποιοι από αυτούς έγιναν και στόχος εντυπωσιακών δολοφονικών επιθέσεων στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Η χώρα μας φέρεται συχνά από τις αστυνομικές αρχές άλλων χωρών ως καταφύγιο νονών και πληρωμένων δολοφόνων της ρωσικής μαφίας. Οταν στις αρχές του χρόνου έγινε μια ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά της ρωσικής μαφίας -συνελήφθησαν περί τα 60 άτομα- οι ισπανικές αρχές υποστήριζαν ότι ένα γνωστό όνομα της ρωσικής μαφίας, ο Λάσα Σουσανασβίλι, είχε βρει καταφύγιο και κρυβόταν στην Ελλάδα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν είχε συλληφθεί να κρύβεται στη Θράκη ο «εκτελεστής» Bλαντιμίρ Tαταρένκοφ, ενώ στην Αθήνα είχε εκτελεστεί ο γνωστός δολοφόνος της ρωσικής μαφίας, Aλεξάντρ Σαλόνικ. Να σημειωθεί ότι και οι δύο είχαν? ελληνικά διαβατήρια.

Ο πόλεμος των νονών

Η αποτυχημένη απόπειρα κατά του «παππού Χασάν»

Ο πόλεμος των νονών της ρωσικής μαφίας κορυφώθηκε στις αρχές του φθινοπώρου. Το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου, ο 73χρονος Ασλάν Ουσογιάν, ο επονομαζόμενος και «παππούς Χασάν», δέχτηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στη Μόσχα. Παρά το γεγονός ότι συνοδευόταν από σωματοφύλακες, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά στο στομάχι από άγνωστο ελεύθερο σκοπευτή, ο οποίος τραυμάτισε επίσης σοβαρά και έναν από τους άντρες του.

Ο «παππούς Χασάν» τελικά σώθηκε και όλοι περίμεναν την εκδίκησή του, αφού η επίθεση αποδόθηκε στον μεγάλο αντίπαλό του, τον νονό Ταριέλ Ονιάνι, τον επονομαζόμενο «Ταρό» την οργάνωσή του. Η μαφία της Τιφλίδας -από εκεί έλκει την καταγωγή του ο Ασλάν Ουσογιάν- και αυτή του Κιουταΐσι -επίσης της Γεωργίας από όπου έλκει την καταγωγή του ο Ταριέλ Ονιάνι- αποτελούν τα τελευταία χρόνια τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις της ρωσικής μαφίας, με τα πλοκάμια τους να απλώνονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα.

Ο πόλεμος φατριών που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους έχει σημαντικά επεισόδια και στη χώρα μας... Η απόπειρα δολοφονίας του Ασλάν Ουσογιάν αποδόθηκε στους «Ταρό», παρότι ο νονός Ταριέλ Ονιάνι είναι στις φυλακές μετά από καταδίκη σε φυλάκιση 10 χρόνων που του επέβαλε τον περασμένο Ιούλιο δικαστήριο της Μόσχας ως υπεύθυνο για την απαγωγή και εκβίαση ενός επιχειρηματία. Η σύλληψη του Ονιάνι έγινε στις 10 Ιουνίου του 2009 και η δίκη του από τις αρχές Απριλίου του 2010 μέχρι τον Ιούλιο ήταν από αυτές που ξεχώρισαν στα δικαστικά χρονικά και έγινε κάτω από μέτρα υψηλής ασφάλειας, αλεξίσφαιρα προστατευτικά τζάμια κ.λπ.

Το μεγάλο αφεντικό της ρωσικής μαφίας, ο Ασλάν Ουσογιάν, από τα τέλη του 1980 κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της μαφίας στη νότια Ρωσία. Στα χρόνια που ακολούθησαν, όλες οι προσπάθειες από άλλους γκάνγκστερ να διεισδύσουν στην «περιοχή του» κατέληξαν σε αιματοχυσία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές και αστυνομικές πηγές, στη συνέχεια με τον Ζαχαρι Καλάσεβ επεκτάθηκε στη Μόσχα και έλεγξε αρχικά μια αλυσίδα με καζίνο. Τα χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητες πήγαιναν για ξέπλυμα στην Ισπανία.

Το 2005 όμως ο Καλάσεβ συνελήφθη από τις ισπανικές διωκτικές Αρχές με την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων. Ο «παππούς Χασάν» τότε τοποθέτησε ως επικεφαλής στην «επιχειρηματική» αυτοκρατορία του εγκλήματος τον Λάσα Σουσανασβίλι, έναν από αυτούς που συμμετείχαν στην πρόσφατη συνάντηση στην Ελλάδα.

ΤΑΡΙΕΛ ΟΝΙΑΝΙ

Ο μεγάλος αντίπαλος

Ξεκίνησε από τη δεκαετία του '90, αρχικά στη Γαλλία και μετά στην Ισπανία, όπου ανέπτυξε ευρεία εγκληματική δραστηριότητα, μέχρι το όνομά του να περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων της Ιντερπόλ. Αυτό δεν τον εμπόδισε να επιστρέψει από το 2005 στη Μόσχα και να συγκρουστεί τότε με τα άλλα αφεντικά της που ήταν οι συνεργαζόμενοι Ασλάν Ουσογιάν και Γιαβοσλάβ Ιβάνκοφ. Η δολοφονία του τελευταίου στις 29 Ιουλίου του 2009, σηματοδότησε την πιο αιματηρή φάση στον εσωτερικό πόλεμο της μαφίας.

ΟΙ... ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ

Δύο δολοφονίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

H δολοφονία του Ιβάνκοφ αποδόθηκε στους «Ταρό» του Ονιάνι και ο «παππούς Χασάν» φέρεται ότι κήρυξε τον πόλεμο, πολλές «μάχες» του οποίου εκτυλίχθηκαν στη χώρα μας. Πρώτη ενέργεια των «Ταρό» στις 18 Μαρτίου υπήρξε η δολοφονία του Βαλντιμίρ Ντανασίγια στη Μασσαλία. Μάλιστα, μία εβδομάδα πριν είχε προηγηθεί δολοφονική απόπειρα στη Νίκαια της Γαλλίας, αλλά το θύμα ξέφυγε.
Το δεύτερο θύμα ήταν στην Ελλάδα. Στις 10 Μαΐου άγνωστοι δράστες έστησαν ενέδρα σε άλλον έναν «Ταρό» στην είσοδο πολυκατοικίας στη Βούλα. Επρόκειτο για τον Μαλχάζ Κιτία ή «Μαχόνια» που κρυβόταν πίσω από το όνομα Μαλφάτζ Καλπακίδης.

Η «θρόμβωση».

Το επόμενο επεισόδιο ήταν πάλι στην Ελλάδα. Ως εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Ντανασίγια φερόταν από τις αρχές ένας 36χρονος, ο Λαυρέντης Τσολακίδης ή Λιόβα Γκρεγκ, που είχε ελληνικό διαβατήριο και ανέπτυσσε επιχειρηματικές δραστηριότητες με κέντρο τη Θεσσαλονίκη. Ο Τσολακίδης που ανήκε στη φατρία του «παππού Χασάν» βρέθηκε στις 25 Μαΐου νεκρός μέσα στο σπίτι του. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε θρόμβωση στην καρδιά, αλλά εικάζεται πως μπορεί να υπήρξε εγκληματική ενέργεια.
Αλλος ένας «ομογενής» που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα θεωρείται ότι ανήκει στην οργάνωση του «παππού Χασάν» και ότι ήταν από αυτούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της συνάντησης των κορυφαίων της ρωσικής μαφίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές στη Ρωσία, που αποδίδονται σε μυστικές υπηρεσίες της χώρας, την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε κυρίως ένας από τους ανθρώπους του Ονιάνι που δραστηριοποιείται αλλά και κρύβεται στην Ευρώπη, ο Μεράμπ Τζαγκβελάντζε, χωρίς όμως να συμμετάσχει ο ίδιος.

Η μαφία του «Ταρό» εκπροσωπήθηκε από τον Γκ. Ουγκλάβα (Τάχα) και πάνω από μια ντουζίνα ανθρώπων της. Από τις ΗΠΑ ήρθε ο Βαντρί Κογκιουασβίλι που ανήκει και αυτός στην ίδια φατρία. Η φατρία του «παππού Χασάν» εκπροσωπήθηκε από τον Εντουάρντ Ασατριάν και τον Λάσα Σουσανασβίλι μαζί με μια μεγάλη ομάδα. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν επίσης ο Αλέξανδρος Μπορ (Τιμόθεος), για σχεδόν 20 χρόνια ο πιο κοντινός συνεργάτης του Ιβάνκοφ που φέρεται να ελέγχει και ορισμένες ομάδες στις ΗΠΑ.
Οσοι έφτασαν στην Ελλάδα φέρεται να ακολούθησαν σύνθετες διαδρομές. Στη συνάντηση, αφού δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις και υποσχέσεις, επιχειρήθηκε να υπάρξει ανακωχή στον πόλεμο των δύο μεγάλων φατριών, ενώ επιχειρήθηκε να ξεπεραστούν και επιμέρους προβλήματα. Ζητήθηκαν εξηγήσεις για την απόπειρα δολοφονίας πρόσφατα σε χώρα της Ευρώπης όπου κρύβεται ο προερχόμενος από τους «Ταρό» Κάχι Τζαβγελάτζε (Σάλβοβιτς), ενώ δόθηκαν εξηγήσεις και στη διαμάχη του Γκ. Ουγκλάβα με τον Νταβίντ Ορμπιλάτζε που μύριζε αίμα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την απόπειρα δολοφονίας του «παππού Χασάν» οι εκπρόσωποι του Ονιάνι διαβεβαίωσαν ότι δεν προερχόταν από αυτούς.
Η συνάντηση των Ρώσων αρχινονών χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη και πιο σημαντική την τελευταία δεκαετία.
Ο 73χρονος Ασλάν Ουσογιάν, ο επονομαζόμενος και «παππούς Χασάν», με συνεργάτες του (1). Τον περασμένο Σεπτέμβριο δέχτηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στη Μόσχα (3), η οποία αποδόθηκε στην οργάνωση του έταιρου αρχινονού Ταριέλ Ονιάνι (2). Στην πρόσφατη συνάντηση των φατριών που έγινε σε ελληνικό έδαφος στις 11 - 12 του Δεκέμβρη, οι εκπρόσωποι του Ονιάνι διαβεβαίωσαν ότι δεν ήταν αυτοί πίσω από την απόπειρα δολοφονίας.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=48920952

Σχόλια