Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει περήφανος γιά τα PIIGS....

Ο Γιώργος είναι βέβαια πλανητικός παίκτης...

Αυτό δέν χρειάζεται κανένα επιχείρημα...
Μπορεί κανείς βέβαια να έχει αντίθετη άποψη αλλά αυτό είναι ένα γεγονός..
Επίσης - και ας είμαστε ειλικρινείς - δίκαια συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τούς 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στόν πλανήτη...
Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ο άνθρωπος εκφράζει και προσωποποιεί μιά συγκεκριμένη πολιτική άποψη για την παγκόσμια κατάσταση και όχι θεωρητικά...
Και το πιθανότερο είναι ότι τα πιστεύει πραγματικά αυτά πού λέει (δέν παίζει απλά πολιτικά παιγνίδια)...
Ας δούμε κάποιες δηλώσεις του στό συνέδριο τών Σοσιαλιστών στην Πολωνία......
(Δέν αντιπαραβάλλουμε δηλώσεις ελλήνων κεντροδεξιών πολιτικών διότι δέν υπάρχουν)...

Ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στην Πολωνία

«Οι Σοσιαλιστές προτείνουν νέα αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης», δήλωσε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόταση για φορολογία των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, η οποία ανήκει στον ίδιο και υιοθετήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στα ευρωομόλογα τα οποία μπορούν όχι μόνον να εξυπηρετήσουν δανειακές ανάγκες αλλά να αναδειχθούν και σε αναπτυξιακούς μοχλούς....

«Είναι το δημοκρατικό πνεύμα που δεν πρέπει να χάσει η Ευρώπη», επισήμανε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας και υπογράμμισε ότι «η χώρα μου ανήκει στην ομάδα των χωρών που αποκαλούνται "γουρούνια" (σσ. στα αγγλικά P.I.I.G.S., δηλαδή Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία), αλλά εγώ είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας, υπερήφανος που είμαι Ευρωπαίος».

Επίσης, ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους ενώ υπεραμύνθηκε την κοινωνική δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «το να διασώζουμε τις τράπεζες σε βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο».

«Προωθούμε την ιδέα του Ευρωπαϊκού Φόρου Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών, την οποία υιοθέτησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία τον Οκτώβριο. Τώρα πρέπει να εργαστούμε να αποκτήσει πρακτική εφαρμογή στην ΕΕ. Μπορούμε να συνδυάσουμε την ιδέα τον Ευρωομολόγων, των πράσινων ομολόγων, τη φορολογία για το διοξείδιο του άνθρακα» πρόσθεσε.

«Τα ευρωομόλογα θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν έργα υποδομής, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Να τα δούμε όχι μόνον ως δανειακό μηχανισμό για την εξυπηρέτηση των χρεών μας. Το να σώζουμε τις τράπεζες με τρισ δολάρια χωρίς να υπογραμμίσουμε τις αιτίες, δεν έχει οικονομική λογική» συμπλήρωσε.

Δείτε τον εδώ να κάνει την περίφημη δήλωση για τα pigs..

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Eαν καποιος που εχει μια κουκετα σε πλοιο ανοιγει τρυπα,το καραβι κινδυνευει να βουλιαξει απο αυτο και τρεχουν ολοι να τον σωσουν αρκει να τον αναδειξει σε παικτη του καραβιου αυτο ειναι αληθεια.
Διοτι σε πραξεις και οχι σε λογια αυτο εκανε : ανοιξε τρυπα.
Στα λογια δεν υπαρχει κανεις πολιτικος στην Ελλαδα,κεντροδεξιος ή αριστερος που να μη θελει το ευρωομολογο.Και ειναι φανερο αυτο γιατι οι πολιτικοι μιας αδυνατης χωρας θελουν να εχουν κοινα χρεη με τους δυνατους.
Αν ομως για να φθασουμε εκει επρεπε να ανοιξει η τρυπα,να κινδυνευει να βουλιαξει το καραβι,να τρεχουν ολοι να βουλωσουν την τρυπα και για τιμωρια να μας κοψουν το μισο σιτηρεσιο ειναι η καλυτερη μεθοδος υπαρχουν αμφιβολιες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι απλά πλανητικός wolf, διαγαλαξιακός. Ότι πιο εύστροφο δημιουργήθηκε ποτέ στην εμβέλεια του σύμπαντος κόσμου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όντως, χαραμίζεται στον πλανήτη Γη.
Έχουν και οι εξωγήινοι δικαίωμα στην πεφωτισμένη και ειλικρινή διακυβέρνησή του.
Να οργανωθεί άμεσα η εκτόξευσή του, μαζί με τα 3.000.000 aliens που τον ψήφισαν...
Ο χρήστης netakias.wordpress.com είπε…
Γράφεις:

Επίσης, ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους ενώ υπεραμύνθηκε την κοινωνική δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «το να διασώζουμε τις τράπεζες σε βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο».

Συγγνώμη για την επίσκεψη μου στο site σου, νόμιζα ότι είσαι bloger.

Αλήθεια πότε ήρθες τελευταία φορά στην Ελλάδα;

Μια και βρήκα μέλος του ΠΑΣΟΚ, ακόμη δεν μου εχει απαντήσει κανένας γιατί κόπηκαν οι Συντάξεις! Μόλις 1,2δις το Χρονο!

Εχω ρωτήσει τρεις βουλευτές της Β'Πειραιώς (η σύζυγος είχε κάρτα μέλους) και κανείς ακόμη δεν μου έχει απαντήσει.

Ο Αδωνις το 'χαψε, πες μου που πουλάνε κουτόχορτο, να το φάω κι εγώ.

Θέλω αριθμούς.