Ο Γιούνκερ δικαιώνει έμμεσα τον Παπανδρέου και χτυπάει δυνατά την Γερμανία...

Δέν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό πού είπε ο Γιούνκερ δυνατά σήμερα (επειδή είναι πράγματα πού όλοι γνωρίζουμε, όλοι τα λέμε, αλλά κανείς - αυτού τού κύρους - δέν λέει δημόσια) συνιστά έμμεση δικαίωση τού Παπανδρέου (γιά όλα αυτά πού δέν λέγονται αλλά γίνονται) και ισχυρό χτύπημα εναντίον τής γερμανικής άποψης για την Ευρώπη...

Στήν ουσία ο Γιούνκερ λέει ότι μέχρι τώρα υπήρχαν κυβερνήσεις που άφηναν μιά κατάσταση στήν Ευρώπη να διαιωνίζεται....



Μιά κατάσταση πού ευννοούσε τίς χώρες με ισχυρά ανταγωνιστική οικονομία (λέγε με Γερμανία)...
Περιγράφει δηλαδή μιά ΕΕ προσανατολισμένη στα γερμανικά συμφέροντα και στην οποία κανείς δέν τολμούσε να μιλήσει...
Φυσικά δέν φτάνει στό σημείο να μιλήσει γιά μιά ΕΕ κάτω απο την γερμανική κυριαρχία αλλά οπωσδήποτε θέτει κάποια ζητήματα...
Ο Παπανδρέου στην ουσία αμφισβήτησε έμπρακτα αυτό το στάτους πού ευνοούσε την Γερμανία...
Οσο για το ποιός ήξερε και ποιός όχι μόνο σάν ανέκδοτο μπορεί πλέον να σταθεί...
Ηξεραν όλοι, και όλοι μαζί έλεγαν ψέματα...
Τό χτύπημα Γιούνκερ είναι πάρα πολύ δυνατό...
Τά υποννοούμενα είναι πάρα πολλά (γιά πολύ κόσμο) και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική...
Τό παιγνίδι γίνεται τόσο χονδρό πού μάς κάνει εντύπωση...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ν. Τσούκαλης: Επικίνδυνη η επένδυση στον Αστακό

Μιας εξαρχής, ως Δημοκρατική Αριστερά αλλά και ως συνδυασμός για τις Περιφερειακές εκλογές, δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε ξένες επενδύσεις να έλθουν, να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Παρατηρούμε όμως μια πανικόβλητη κυβέρνηση να λέει «Ναι σε όλα» χωρίς να αξιολογεί τις επιπτώσεις (που μπορεί να αποδειχτούν μη αναστρέψιμες) με κίνδυνο να υποθηκεύσει με τις επιλογές της, το μέλλον της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λέει αδιακρίτως «ναι» σε κάθε μια επένδυση που προτείνεται. Αναφέρομαι στη σχεδιαζόμενη επένδυση του Κατάρ, που κύριο μέγεθός της αποτελεί η Μονάδα LPG στον Αστακό, ισχύος 1.000 MW. Θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας! Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην τον διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής, μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης μάλιστα επικινδυνότητας. Το LPG δεν είναι ένα «αθώο» αέριο. Δεν είναι το φυσικό αέριο (LNG). Είναι το υγραέριο! Γι' αυτό και υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση (κίνδυνος από έκρηξη, με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων).
Η απόλυτη ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων δεν μπορεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε τόπο εγκατάστασης τέτοιων επιχειρήσεων που καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν επιδιώκει να αποδεχθεί στο έδαφός της (το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία!)
Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός