Σαφής η Διεθνής Διαφάνεια γιά τό ΠΑΣΟΚ. Η ελληνική κυβέρνηση δέν τηρεί τίς δεσμεύσεις της για να σταματήσουν οι δωροδοκίες τών αξιωματούχων...

Ατιμο πράμα οι διεθνείς οργανισμοί...
Ακόμα πιό άτιμη η διάχυση τής πληροφορίας...
Οσο και να ελέγχεις τα ξεφτιλισμένα ελληνικά ΜΜΕ πάντα θα βρεθεί κάποιος διεθνής οργανισμός να σέ κάνει ρεζίλι (τών σκυλιώνε)...

Διαβάζουμε απο το σάιτ τού Αντέννα.

Αμετανόητη στη διαφθορά η Ελλάδα

Οι προσπάθειες να σταματήσει η δωροδοκία υψηλόβαθμων αξιωματούχων με στόχο την εξασφάλιση συμβολαίων, στις προηγμένες οικονομίες βελτιώνεται, αν και υπάρχει ένας «ανησυχητικός αριθμός» κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους σε αυτόν τον τομέα, αναφέρει η Διεθνής Διαφάνεια στην τελευταία της έκθεση.




Στην έκθεση του διεθνούς οργανισμού αναφέρεται ότι είναι «πολύ θετικό» ότι επτά από τις 36 χώρες που ερευνήθηκαν, εφαρμόζουν ενεργά την Συνθήκη κατά της Δωροδοκίας του ΟΟΣΑ, που υπογράφτηκε το 1997 και ενεργοποιήθηκε δύο χρόνια αργότερα και δεσμεύει τα έλη να καταστήσουν την δωροδοκία δημοσίων λειτουργών, έγκλημα.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας, οι επτά χώρες με την καλύτερη πρακτική στον χώρο είναι η Δανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ. Αυτές οι χώρες καταλαμβάνουν το 30% των διεθνών εξαγωγών.

Σε εννέα χώρες θεωρείται ότι η επιβολή της διαφάνειας είναι «αξιόλογη» αλλά ακόμη ανεπαρκής, μεταξύ των οποίων Γαλλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Σουηδία και Ολλανδία.

«Το πιο απογοητευτικό συμπέρασμα είναι υπάρχουν ακόμη 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και ο Καναδάς, με ελάχιστη ή καθόλου εφαρμογή, οι οποίες και εκπροσωπούν το 15% των διεθνών εξαγωγών. Μεταξύ αυτών η Αυστραλία, η Αυστρία, η Βραζιλία, το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ν. Αφρική.
http://www.ant1online.gr/Society/General/Pages/20107/3cde191c-ac48-4844-aef7-8f2715dc8948.aspx

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους οικονομική ύφεση τέλος, άρχισαν οι επενδύσεις.

http://lamogios.blogspot.com