Ιντρακομ.

Κανείς δέν μπορεί να γνωρίζει τήν ακριβή ιστορία μιάς τόσο μεγάλης εταιρίας...
Πιθανότατα ξεκίνησε την πορεία της με τεχνολογίες Ανατολικής Γερμανίας (τότε, τόν καιρό τού ψυχρού πολέμου) σήμερα όμως δέν αποκλείεται να αποτελεί μιά εταιρία καταξιωμένη στίς δυτικές τεχνολογίες αιχμής...
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι την "εμπιστεύονται" οι Αμερικανοί...
Δέν πρέπει να παραγνωρίζουμε επίσης την συνεργασία της (είχαν πολλά σχέδια οι δυό τους) με την ρωσική Sistema κλπ...

Δείτε για παράδειγμα ένα συμβόλαιο πού εξασφάλισε πρίν απο λίγες μέρες (31/5/2010)...
-------------------------------------------------------
Intracom Defense Electronics: Νέα σύμβαση ύψους 17,9 εκατ. ευρώ για ηλεκτρονικά των αεροσκαφών F-16




Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάθεση της σύμβασης-πλαισίου έχει ισχύ μέχρι το 2012 και αποτελεί επέκταση σύμβασης, με την εταιρία Northrop Grumman, βάσει της οποίας η Intracom Defense Electronics κατασκεύασε ηλεκτρονικά συγκροτήματα του ραντάρ των F-16.

Η εταιρία Northrop Grumman ανέθεσε στην Intracom Defense Electronics σύμβαση-πλαίσιο ύψους 17,9 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για την παραγωγή ηλεκτρονικών συγκροτημάτων του ραντάρ AN/APG-68(V)9 των αεροσκαφών F-16 για την κάλυψη αναγκών της παγκόσμιας αγοράς.
Για την υλοποίηση της σύμβασης έχουν ήδη δοθεί παραγγελίες ύψους 8,8 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάθεση της σύμβασης-πλαισίου έχει ισχύ μέχρι το 2012 και αποτελεί επέκταση σύμβασης, με την εταιρία Northrop Grumman, βάσει της οποίας η Intracom Defense Electronics κατασκεύασε ηλεκτρονικά συγκροτήματα του ραντάρ των F-16.
«Η ανάθεση καταδεικνύει ότι διεθνείς κατασκευαστές ηλεκτρονικών συστημάτων, ηγέτες στον χώρο της άμυνας, αναγνωρίζουν την Intracom Defense Electronics ως αξιόπιστο συνεργάτη ο οποίος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή υψηλής ποιότητας αεροπορικών ηλεκτρονικών συστημάτων τόσο για το Ελληνικό Υπουργείο Aμυνας όσο και για τη διεθνή αγορά» δήλωσε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.
Πηγή: ΑΠΕ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12742&subid=2&pubid=32571147
-------------------------------------------

Χαρακτηριστικά μπορούμε να δούμε και αυτή την είδηση απο τις (1/7/05)
----------------------------------------------------------
-Επίσκεψη της αναπληρώτριας Υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ

Η Αναπληρώτρια Υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, κα Suzanne Patrick, αρμόδια για θέματα Βιομηχανικής Πολιτικής, πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία.

Την Αναπληρώτρια Υφυπουργό συνόδευαν ο Σμήναρχος κ. Robert Hendricks, Διευθυντής Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας, ο κ. Christopher Gregor, βοηθός της κας Patrick, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο Πλοίαρχος κ. Ι. Μίαρης, Επιτελής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας και η κα Β. Ευφροσυνίδου, Επιτελής της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων.

Την Αναπληρώτρια Υφυπουργό και τη συνοδεία της υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου Intracom κ. Σωκράτης Κόκκαλης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Γιώργος Δεληγιάννης παρουσίασε τις δραστηριότητες της Intracom, ενώ ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Συστημάτων κ. Γιώργος Τρουλλινός παρουσίασε τον Τομέα Αμυντικών Συστημάτων της εταιρίας.



Συγκεκριμένα, η Αναπληρώτρια Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Intracom, ενώ συζητήθηκε η προοπτική νέων συνεργασιών με εταιρίες των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, η αμερικανική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο Αμυντικών Συστημάτων της εταιρίας.

Η κα Patrick δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τη σημαντική ερευνητική δραστηριότητα, καθώς και τις συνεργασίες με κορυφαίες διεθνώς εταιρίες που έχει αναπτύξει ο Όμιλος Intracom. Ο Τομέας Ηλεκτρονικών Αμυντικών Συστημάτων της Intracom αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μονάδες ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων και εφαρμογών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/82906/Article.aspx
-----------------------------------------------------------



Σχόλια