Πρώτα θα πεθάνει το ΠΑΣΟΚ και μετά τά χούγια του. Καμμία υποχώρηση στόν αριθμό τών βολευτών. Τά ίδια και με τούς υπαλλήλους τής βουλής...

(ΣΣ μεγάλο κορόιδο ο Ελληνας φορολογούμενος, τον δουλεύουν ψιλό γαζί οι 300 και οι συγγενείς και φίλοι τους...)
Κάποτε, θεωρούνταν ο «Ναός της Δημοκρατίας». Σήμερα όμως, η Βουλή των Ελλήνων, θυμίζει περισσότερο τη δουλειά των ονείρων μας... Καλύτεροι και περισσότεροι μισθοί, παχυλές συντάξεις, και εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν πρότυπες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο Πετσάλνικος είναι ο κλασσικός Ελληνας πολιτικός, είναι δηλαδή πολύ κακός πολιτικός ....
Είναι τόσο κακός πού μάς κάνει εντύπωση πού δέν ανήκει στην ΝΔ...
Ευτυχώς πάντως τό ΠΑΣΟΚ έχει πολλούς Πετσάλνικους...
Στην πραγματικότητα αυτοί είναι και η μοναδική ελπίδα τού Σαμαρά...
Ο Πετσάλνικος θεωρεί ότι οι βολευτές πρέπει να μείνουν 300 και επιμένει σε αυτό γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την πρόταση για μείωση τών βολευτών σέ 200....
Θεωρεί ότι δέν κοστίζουν πολλά σέ σχέση με αυτά πού προσφέρουν...

Η αλήθεια είναι φυσικά πολύ διαφορετική...
Οι βολευτές κοστίζουν πάρα πολλά στόν Ελληνα φορολογούμενο...
Τό ίδιο πολλά κοστίζουν στον Ελληνα φορολογούμενο και οι συγγενείς και φίλοι τών βουλευτών πού έχουν βολευτεί όλοι στή βουλή...
ΟΛο αυτό το πακέτο (βολευτές και συγγενείς και φιλοι) μας κοστίζει πάρα πολλά χρήματα με τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν επιδόματα στούς φτωχούς συνταξιούχους τών 500 ευρώ..
Φυσικά ο Ελληνας φορολογούμενος είναι μεγάλο κορόιδο και τα ανέχεται όλα αυτά...
Οπότε με αυτήν την έννοια καλά κάνουν οι βολευτές και οι συγγενείς τους...

Διαβάστε σχετικά απο το σκάι..


Πατρίκιοι και πληβείοι...
Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων;



Κάποτε, θεωρούνταν ο «Ναός της Δημοκρατίας». Σήμερα όμως, η Βουλή των Ελλήνων, θυμίζει περισσότερο τη δουλειά των ονείρων μας... Καλύτεροι και περισσότεροι μισθοί, παχυλές συντάξεις, και εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν πρότυπες ευρωπαϊκές πόλεις.

Εννοείται πως δεν χρειάζεται να εκλεγεί κανείς βουλευτής για να απολαμβάνει αυτά τα προνόμια. Αρκεί απλώς να εργάζεται εκεί.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η κύρια σύνταξη που λαμβάνει ο γενικός διευθυντής της Βουλής, έπειτα από 28,5 χρόνια δουλειάς είναι 5.169 ευρώ, περισσότερα και από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας, και περίπου τα διπλάσια από έναν γενικό διευθυντή ενός απλού υπουργείου.

Τα πράγματα δεν είναι χειρότερα για τους υφισταμένους του γενικού διευθυντή τους απλούς υπαλλήλους δηλαδή της Βουλής.

Καταρχάς λαμβάνουν πλήρη σύνταξη ίση με το 100% του μισθού τους όταν οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξεπερνούν το 80%, ενώ το εφάπαξ που θα λάβουν, ισούται ούτε λίγο ούτε πολύ με 58 μισθούς.

Αφού λάβουν μία προσαύξηση 15% επί του ήδη προσαυξημένου μισθού τους και 2 μισθούς για κάθε έτος ασφάλισής τους από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής..

Θα πάρουν δηλαδή έπειτα από 28,5 χρόνια δουλειάς αποζημίωση που θα φτάσει μέχρι και τα 147.320 ευρώ, όταν στον ιδιωτικό τομέα, ο εργαζόμενος με διπλάσιο μισθό, δεν θα λάμβανε εφάπαξ μεγαλύτερο των 83 χιλιάδων ευρώ!

Όσον αφορά την αποζημίωση που έχει λαμβάνειν κάθε ένας από τους «300», αγγίζει τα 5.500 ευρώ, ενώ η συμμετοχή τους σε κάθε συνεδρίαση, κοστολογείται στα 270 ευρώ...

Παράλληλα, οι βουλευτές παίρνουν μέχρι και 13.500 ευρώ το χρόνο για τηλέφωνα, 250 ευρώ το μήνα για κινητά και 1000 για την αποστολή επιστολών.

Εξάλλου, ο εξοπλισμός και η οργάνωση του γραφείου τους, κοστολογείται μέχρι και 7.000 ευρώ - αναλόγως την παλαιότητα του βουλευτή το επίδομα ξενοδοχείου ή δεύτερης κατοικίας ανέρχεται στα 1000 ευρώ το μήνα, όσα και τα έξοδα κίνησης...

http://www.skai.gr/news/politics/article/143547/natrikioikainliveioi/

Σχόλια