Ενώ ο Γιώργος (μαζί με Ομπάμα, Μέρκελ, Σαρκοζή κλπ) πολεμάει ανελέητα τούς κερδοσκόπους, αυτοί (κλαίγοντας) λένε ότι δέν φταίνε γιά το ελληνικό χάλι..


(ΣΣ Προκαλούν τώρα οι ημιπαράνομοι εχθροί τού Εθνους...
Αν και οι κερδοσκόποι είναι καθάρματα και αποβράσματα τής κοινωνίας οι ημερομηνίες δείχνουν να τους επιβεβαιώνουν. Δηλαδή πρώτα ανέβηκαν τα spreads και μετα κινήθηκε η αγορά τών CDS δηλαδή τών ασφάλιστρων για χρεοκοπία, επειδή οι τράπεζες φοβήθηκαν οτι θα χάσουν τα λεφτά τους εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε , όπως εξάλλου είχε δηλώσει ο Γιώργος!!!!!!!!...)

Οι κερδοσκόποι λένε ότι στήριξαν την Ελλάδα με τα spreads
Μιλώντας στους «Financial Times» αναλυτής της Citigroup τονίζει ότι τα spreads στα ελληνικά CDS θα ήταν πολύ υψηλότερα εάν τα hedge funds δεν πωλούσαν μεγάλες «ποσότητες» από αυτά στις τράπεζες.

Αγριο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας έστησαν από το 2009 οι κερδοσκόποι, οι οποίοι σήμερα ισχυρίζονται ότι όχι μόνο δεν αποσταθεροποίησαν την ελληνική οικονομία, αλλά αντίθετα τη στήριξαν!
Μιλώντας στους «Financial Times» αναλυτής της Citigroup τονίζει ότι τα spreads στα ελληνικά CDS θα ήταν πολύ υψηλότερα εάν τα hedge funds δεν πωλούσαν μεγάλες «ποσότητες» από αυτά στις τράπεζες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2009 τα hedge funds αγόρασαν μεγάλες «ποσότητες» ελληνικών CDS, υποθέτοντας ότι οι αγορές πολύ σύντομα θα δουν τα προβλήματα της Ελλάδας, οπότε θα στραφούν στις αγορές CDS για να προστατευθούν.
Τα εν λόγω hedge funds αγόρασαν έγκαιρα τα ελληνικά CDS σε χαμηλές τιμές για να τα πωλήσουν όταν θα έπρεπε στις υψηλές τιμές, που τα ίδια τα hedge funds θα διαμόρφωναν...
Ηedge funds
Τα hedge funds στοιχημάτισαν ότι εάν η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δυσχερανθεί, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων αξίας 300 δισ. δολαρίων θα τρέξουν στις αγορές CDS για να προστατευθούν.
Οπως υποστηρίζει ανώνυμα trader hedge fund, «όλα προκλήθηκαν λόγω των τραπεζών οι οποίες ήθελαν απεγνωσμένα να προστατευθούν εξαιτίας της ιδιαίτερα υψηλής θέσης τους σε ελληνικά ομόλογα.
Η απόγνωσή τους είναι αυτή που «ανεβάζει» τα spreads. Εμείς λειτουργούμε στις αγορές ως πωλητές. Εμείς οδηγούμε χαμηλότερα τις τιμές».

Εχοντας «κλειδώσει» φθηνά την αγορά CDS, τα hedge funds θα είχαν την ευκαιρία να τα πωλήσουν με υψηλό premium στις πανικόβλητες τράπεζες ή σε οποιονδήποτε άλλο. Τελικώς το στοίχημά τους αποδείχτηκε ιδιαίτερα επικερδές.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=26101152

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.