Στήν Ισπανία, πού έχουν κράτος καί όχι καλύβα τού καραγκιόζη, βάζουν τίς μυστικές υπηρεσίες να διερευνήσουν τίς επιθέσεις τών κερδοσκόπων καί τών ΜΜΕ.

(ΣΣ Ο πλανητικός οικονομικός πόλεμος πού διεξάγεται μπρός στά μάτια μας είναι κυρίως αυτό πού λέει τό δεύτερο συνθετικό του. Πόλεμος....Απλά αντί γιά όπλα χρησιμοποιούνται τα επιτόκια, τα hedge funds, τα ΜΜΕ, οι εταιρείες και οι μίζες στίς μπανανίες...)
Μυστικές υπηρεσίες εναντίον κερδοσκόπων

Σε... κυνήγι κερδοσκόπων επιδίδεται η Ε.Ε. με τον Ισπανό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα για το τρέχον εξάμηνο να έχει διατάξει έρευνα από τις μυστικές υπηρεσίες! Αναστάτωση έφεραν οι δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών για 6 κερδοσκόπους αγγλοσαξωνικής προέλευσης σε βάρος της Ελλάδας, ενώ συνεχίζονται τα σχετικά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «El Pais», ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέθεσε στο Εθνικό Κέντρο Αντικατασκοπίας (CΝΙ) να ερευνήσει κατά πόσο πίσω από τις επιθέσεις των επενδυτών και την επιθετικότητα μερικών αγγλοσαξονικών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται μόνο οι δυνάμεις της αγοράς και τα προβλήματα της ισπανικής οικονομίας ή κάτι παραπάνω.

Ο κ. Θαπατέρο έχει υπαινιχθεί κατά το παρελθόν επιθέσει κατά του ευρώ, ενώ η CNI αρνήθηκε να σχολιάσει όσα γράφτηκαν.

Στο μεταξύ, η «υπόγεια» συμφωνία της Ελλάδας με την Goldman Sachs επί εποχής Σημίτη αποτελεί αφορμή «πολέμου» για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.






Σύμφωνα με τους «New York Times» και το «Der Spiegel», ο διοικητής της τράπεζας της Ιταλίας, πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs και υποψήφιος για την προεδρεία της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συμφωνία με την Ελλάδα.

«Ο ρόλος κάποιων τραπεζών στην κάλυψη χρεών και ελλειμμάτων της Ελλάδας ήταν σκανδαλώδης», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, κάνοντας έμμεση επίθεση στον κ. Ντράγκι.

Εξάλλου, την προεδρία της ΕΚΤ διεκδικεί και ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Άξελ Βέμπερ........http://www.star.gr/index.php?ID=economy&Rec_ID=33723

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΒNP Paribas
"Παράλληλα, τονίζει ότι ΕΛΠΙΖΕΙ πως η Ελλάδα ΘΑ παρουσιάσει κάτι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ έως τις 16 Μαρτίου, κάτι που θα οδηγήσει σε διακοπή του "παιχνιδιού" που έχουν στήσει οι κερδοσκόποι"

ΔΗΛΑΔΗ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΣΥΜΩΜΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ",ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ,ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ.

Ο ΤΙΜΙΟΝΕΡΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ..
ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΙΑ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΜΑΝΟΥΒΡΑ" ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ..
ΚΑΤΙ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ"..
ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ..