Δημοσκοπήσεις. Εκτός από τό θέμα τών μεταναστών τό ΠΑΣΟΚ δέν έχει προβλήματα στή σχέση του με τούς πολίτες...

Στή δημοσκόπηση τού ΠΘ ένα 85% τών Ελλήνων δηλώνει αντίθετο στήν εύκολη ιθαγένεια πού προωθεί το ΠΑΣΟΚ.
Ξεκινώντας να διευκρινίσουμε ότι στήν πραγματικότητα καί μέχρι στιγμής δέν έχει δοθεί ακόμα καμμία πολιτική μάχη ανάμεσα στό ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ...
Η αντιπολίτευση είναι σέ φάση αναδιοργάνωσης καί εσωστρέφειας...
Αρα τό ΠΑΣΟΚ 3 μήνες μετα τίς εκλογές παίζει μπάλα μόνο του και έχει απέναντί του μόνο τούς πολίτες...
Σέ αυτό το πλαίσιο πρέπει να γίνει και η ανάγνωση τών δημοσκοπήσεων...

Οι δύο σημερινές δημοσκοπήσεις λένε λοιπόν ότι η διαφορά τών δύο κομμάτων παραμένει (λογικό καί αναμενόμενο, είναι πολύ νωρίς ακόμα γιά ανατροπές καί αλλαγή γνώμης απο τόν κόσμο) ...
Μεγαλύτερη σημασία έχει η διερεύνηση τής άποψης τών πολιτών για τα επιμέρους ζητήματα πολιτικής...
Φαίνεται ότι το οικονομικό επιτελείο έχει ακόμα τήν εμπιστοσύνη τών πολιτών...
Αυτό κατα τη γνώμη μας είναι επιφανειακό.
Εκτιμούμε ότι μέχρι τόν επόμενο Σεπτέμβριο (πού τα μέτρα θα βιωθούν απο τούς πολίτες) η γνώμη αυτή θα έχει αλλάξει...
Ο πραγματικός κίνδυνος για τη ΝΔ είναι η μεγάλη αποδοχή πού έχει ο Χρυσοχοίδης..
Αυτό τό είχαμε εκτιμήσει απο τήν αρχή...
Η διείσδυση τού Χρυσοχοίδη στό κεντροδεξιό κοινό είναι μεγάλη καί δύσκολα θα αντιστραφεί...
Από τήν άλλη οι πολίτες είναι σαφώς αντίθετοι στό θέμα τών μεταναστών (φαίνεται στη δημοσκόπηση τού Εθνους πού είναι βέβαια φιλική για τό πασόκ αλλά περισσότερο στη δημοσκόπηση τού ΠΘ πού δείχνει ένα 85% αντίθετο στήν εύκολη ιθαγένεια) ...
Στήν πραγματικότητα αυτό είναι τό μόνο θέμα πού το ΠΑΣΟΚ πάει κόντρα στό ρεύμα και κινδυνεύει...
Φυσικά απο μόνο του αυτό το θέμα δέν αρκεί αλλά πάντως σήμερα πού μιλάμε είναι τό μόνο μεγάλο λάθος τής κυβέρνησης...
Τά ποσοστά (και στίς δύο δημοσκοπήσεις ) μιλάνε μόνα τους...
Αρα, η κυβένρηση παίζοντας χωρίς αντίπαλο, δέν δείχνει να μπορεί να σκοράρει...
Ούτε και αυτογκόλ όμως βάζει...
Μένει να δούμε τί θα γίνει όταν μπεί στό γήπεδο και η δεύτερη ομάδα καί αρχίσει το πραγματικό πολιτικό παιγνίδι...


Διαβάζουμε στό ΕΘΝΟΣ.

Σταθερή η διαφορά των 10 μονάδων από τη ΝΔ
Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί πολύ υψηλά ποσοστά συσπείρωσης, παρά τις μεγάλες διαρροές από τον ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ, που ξεπερνούν το 21%

CLOSE WINDOW



Η Θετική εικόνα για την κυβέρνηση απεικονίζεται και στην πρόθεση ψήφου, όπου φαίνεται να διατηρεί σταθερή τη διαφορά με τη ΝΔ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πρόσφατες εκλογές. Το 39,6% των ψηφοφόρων θα ψήφιζαν και σήμερα ΠΑΣΟΚ, ενώ το 29% ΝΔ τη στιγμή που τα μικρότερα κόμματα διατηρούν πάνω-κάτω την ίδια δυναμική που είχαν στις εκλογές του Οκτωβρίου.
CLOSE WINDOW
Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί πολύ υψηλή συσπείρωση στο 83,3%, ενώ η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας φτάνει το 77,1%. Δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι οι διαρροές του 21,2% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ προς τη Νέα Δημοκρατία, η οποία προφανώς σχετίζεται με τον νέο πρόεδρο του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά στην αποδοχή των νέων μέτρων, το 68,3% των ψηφοφόρων απάντησαν ότι συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν με την κατάργηση των Stage και την υπαγωγή όλων των προσλήψεων του δημόσιου τομέα στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ. Μεταξύ αυτών είναι και το 52,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά και το 71,5% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων.

Τεράστια απήχηση είχε και το μέτρο της έκτακτης φορολόγησης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, το οποίο βρήκε σύμφωνο το 82,3% των ψηφοφόρων, ενώ ακόμα υψηλότερο ποσοστό (84,2%) υποδέχτηκε με ικανοποίηση την καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης. Ευρείας αποδοχής είναι και τα νέα μέτρα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Με αυτά συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν το 90,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 76,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 73,1% των ψηφοφόρων των υπόλοιπων κομμάτων.
«Κόκκινη» στα τέλη
Ιδιαίτερα δημοφιλές μέτρο είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και αυτό που αφορά την προστασία των δανειοληπτών, ενώ λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους (47,4%) συμφωνούν με τη διαδικασία επιλογής των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Ελάχιστοι, δε, συγκριτικά (29,5%) είναι αυτοί που είδαν με καλό μάτι την αύξηση των τελών κυκλοφορίας.
Η έρευνα της «Marc» διερεύνησε ιδιαίτερα τη στάση της κοινής γνώμης απέναντι στο θέμα της ψήφου και της ιθαγένειας στους μετανάστες. Το 77,1% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβουν ελληνική ιθαγένεια, ενώ σχεδόν μοιρασμένες είναι οι απόψεις γύρω από το αν θα πρέπει να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες στις δημοτικές. Το 48,7% συμφωνεί αλλά το 46,7% διαφωνεί.
80,6% των ψηφοφόρων της ΝΔ συμφωνούν με την έκτακτη εισφορά στα κέρδη των επιχειρήσεων

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δημοσκοπήσεις του κυρίου Μπ. και πρασινάλογα, μας πείσανε.
ΓΑΠ και σία, τοκιστές σουλατσαδόροι και άρτσι μπούρτζι και λουλάς, η χαρά του τρελλαμένου.
Να σας πώ ένα παράξενο πράγμα βρε παιδιά.
Μετά από τις τόσες σαχλαμάρες της σημερινής παιδικής χαράς που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να μου λείπει ο Καραμανλής.
Είχαμε μεν την καθημερινή γκρίνια των καναλο-ηθοποιών αλλά, άν μη τί άλλο, ήξερες ότι κάτι γίνεται στη χώρα, κρίση - ξεκρίση.
Τούτοι οι τωρινοί, πάνε και έρχονται και δεν ξέρουν γιατί.
Επιτρέπεται να είναι τρείς μήνες κυβέρνηση και να έχουν ψηφίσει ένα (και μοναδικό) νομοσχέδιο;
Δεν πάτε καλά κύριε Γιώργο μας, δεν πάτε καθόλου καλά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή θέλετε να πειστούμε πως οι Έλληνες αποδέχτηκαν την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, όσοι παρέδωσαν πινακίδες το έκαναν με το χαμόγελο στα χείλη, το ρεζίλι που γίναμε διεθνώς με το πισωγύρισμα στην οικονομία μας κάνει περήφανους και η διαφορά παραμένει αμετακίνητη στο 9,5-10,5% μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Να με συγχωρείτε, δεν τρώω κουτόχορτο. Αναγνωρίζω πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει 1ο κόμμα και με διαφορά από τη ΝΔ, αλλά διαβλέπω και την σπουδή των διαπλεκομένων να σπεύσουν να στηρίξουν τον ΓΑΠ στην πρώτη δυσκολία που αντιμετωπίζει. Συμφωνώ μαζί σας, το ν/σ γιά τους μετανάστες θα αποτελέσει την αρχή του τέλους του ΠΑΣΟΚ (παρόμοια κατάσταση με τις ταυτότητες επί ΣΗμίτη)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η κοινωνία άρχισε να βράζει ήδη και εδώ μας πουλάνε παραμύθια για μεταξωτές κορδέλες ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με το ΠΑΣΟΚ..
Κούνια που σας κούναγε μεγαλο-καρχαρίες..