Μαζικές εκκαθαρίσεις «κολλητών» στή Ρηγίλλης...

ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ εκκαθαρίσεις συγγενών και «κολλητών» της παλαιάς κομματικής φρουράς που ήταν επί χρόνια αποσπασμένοι στη Ρηγίλλης από υπηρεσίες του Δημοσίου, προχωρεί ο Αντώνης Σαμαράς, ανοίγοντας ένα νέο πεδίο τριβών στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα των αποσπάσεων στα κεντρικά κομματικά γραφεία, το οποίο είχε αποκτήσει σκανδαλώδεις διαστάσεις την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή, αγγίζει πρωτοκλασάτους πρώην υπουργούς, οι οποίοι βρέθηκαν και απέναντι στον κ. Σαμαρά στη μάχη της ηγεσίας. Σε μια προσπάθεια να ανατραπούν οι αλλαγές, μάλιστα, ασκούνται από διάφορες πλευρές έντονες πιέσεις στη Ρηγίλλης, αλλά στενοί συνεργάτες του νέου προέδρου αναφέρουν ότι «ο κύβος ερρίφθη» και πως η απόφαση για διακοπή δεκάδων αποσπάσεων από το Δημόσιο δεν πρόκειται να ανασταλεί.





Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη σχετική λίστα που έχει καταρτισθεί στη Ρηγίλλης βρίσκονται τουλάχιστον 45 από τους 95 αποσπασμένους υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κομματικά στελέχη ή στενοί συγγενείς πρώην υπουργών. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι περιπτώσεις της φιλολόγου Μαριάννας Κόρακα, συζύγου του Γ. Σουφλιά, η οποία συνταξιοδοτείται το επόμενο διάστημα, της συζύγου του Ευαγ. Μπασιάκου, της συζύγου του πρώην υφυπουργού Αντ. Μπέζα, του κουνιάδου της κ. Μπακογιάννη, Θάνου Κούβελου κ.ά.

Στη σχετική λίστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρίσκονται μεταξύ άλλων και τα ονόματα του πρώην υποδιοικητή του ΙΚΑ Σερ. Λιάπη, του πρώην περιφερειάρχη και συνεργάτη του Πρ. Παυλόπουλου, Χαρ.

Κόκκινου, του εξ απορρήτων συνεργάτη του δημάρχου Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνη, Σωτ. Καρατζά, του μέλους της Κ.Ε. της Ν.Δ. Κων.

Πάσχου, καθώς και του πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκη και της συζύγου του, o οποίος ήταν εκ των βασικών υποστηρικτών του κ. Σαμαρά στην εκλογική μάχη απέναντι στην κ. Μπακογιάννη.

Εσωκομματικοί κλυδωνισμοί
Τις αλλαγές έχει αναλάβει να προωθήσει άμεσα ο γενικός διευθυντής του κόμματος Μεν. Δασκαλάκης, με βασικό επιχείρημα ότι δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο η στελέχωση των κεντρικών υπηρεσιών της Ν.Δ., στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης και σε άλλα γραφεία του κόμματος στο κέντρο της Αθήνας.

Από το κομματικό επιτελείο γίνεται λόγος για «αποσπάσεις- βολέματα», καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι αποσπασθέντες, που μισθοδοτούνται από το Δημόσιο, δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στις κομματικές υπηρεσίες. Με την άρση της απόσπασης θα πρέπει τα συγκεκριμένα στελέχη να επιστρέψουν στις οργανικές θέσεις τους στον δημόσιο τομέα.

Είναι προφανές ότι η απόφαση Σαμαρά προκαλεί εσωκομματικούς κλυδωνισμούς, ενώ επιχειρείται να προβληθεί και ως «εκδικητική κίνηση» από την πλευρά της νέας ηγεσίας προς εσωκομματικούς αντιπάλους. Συνεργάτες του νέου προέδρου, ωστόσο, επιμένουν ότι τα κριτήρια για τη διακοπή των αποσπάσεων έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τις λειτουργικές ανάγκες της Ρηγίλλης, ενώ υποστηρίζουν ότι αρκετά από τα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα των 45 είχαν στηρίξει την εκλογή Σαμαρά.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4556557

Σχόλια