Εμμεση παραδοχή τών Ευρωπαίων ότι η κυβέρνηση απέτυχε: "Η ΕΕ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα .Τό θέμα δέν είναι πλέον εθνικό αλλά ευρωπαικό."

Δηλώσεις απο αξιωματούχους της ΕΕ πού στήν ουσία σηματοδοτούν τήν αδυναμία τής Ελλάδας να τα καταφέρει μόνη της...
Φανταστείτε ότι δυό (τουλάχιστον) παγκόσμιες συμμορίες μάχονται γιά τήν παγκόσμια κυριαρχία..
Εμείς είμαστε δεμένοι (στην κυριολεξία λόγω νομίσματος) με τη μία απο αυτές...
Χτυπώντας εμάς εκβιάζουν ασφαλώς τήν Ευρώπη (Γαλλογερμανία)...
Οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους...
Φυσικά είναι ένα ερώτημα γιατί να είμαστε τόσο ευάλωτοι...
Γιατί να είμαστε εμείς ο αδύναμος κρίκος τής μίας συμμορίας...
Πάντως είμαστε...

Επί τής ουσίας ο Γιώργος έχει δίκιο...




"Κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, η οποία χρησιμοποιείται ως «αδύναμος κρίκος» για μία επίθεση που πραγματικό στόχο έχει την Ευρωζώνη, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός." (απο τό in.gr)

Αυτό πού δέν λέει βέβαια ο Γιώργος είναι ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως αδύναμος κρίκος επειδή όντως είναι αδύναμος κρίκος...
Και έχει και αυτός ευθύνες γιαυτό (με τούς λαικισμούς του)

Τώρα η ΕΕ αποφασίζει να κάνει τό προφανές...
Βλέποντας ότι η Ελλάδα μόνη της δέν θα τα καταφέρει (τεράστιες εδώ οι ευθύνες τού Γιώργου με τούς ερασιτεχνισμούς του) δηλώνει στούς επιτιθέμενους ότι δέν θα αφήσει τήν Ελλάδα μόνη της στήν εσχάτη τών περιπτώσεων...
Τό κάνει διότι όσο οι φήμες πλανώνται τόσο πιό δύσκολο γινόταν γιά τήν Ελλάδα να τα καταφέρει...
Τώρα μετά απο αυτές τίς δηλώσεις και με δεδομένη τή μη χρεοκοπία, δέν μπορεί, οι αγορές θα λειτουργήσουν και το κόστος τού χρήματος θα πέσει...

Πρόκειται ουσιαστικά γιά παραδοχή ότι η Ελλάδα μόνη της δέν θα μπορούσε και πρόκειται επίσης γιά σωτηρία τής χώρας απο τούς εταίρους μας...

Διαβάζουμε απο τούς FT...

Σήμα στήριξης της Ελλάδας από την Ε.Ε.

ημοσιεύθηκε: 22:30 - 28/01/10

Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να επιτρέψει να διακυβεύσουν την ευρωζώνη τα διογκούμενα προβλήματα των χρεών της Αθήνας, όσο κι αν η Γερμανία και η Γαλλία διασκέδασαν τις φήμες ότι ήδη έχει μορφοποιηθεί πρόγραμμα έκτακτης διάσωσης.

«Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι οι οικονομικές πολιτικές δεν είναι μόνο ζήτημα εθνικής ανησυχίας αλλά ευρωπαϊκής ανησυχίας,» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Jose Manuel Barroso, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το πρώτο θέμα των Financial Times.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, νωρίτερα, ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επρόκειτο να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων Joaquin Almunia στο περιθώριο του οικονομικού φόρου του Davos.

Όπως προσδιόρισαν υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στους FT, η Ελλάδα στην εσχάτη των περιπτώσεων θα λάβει έκτακτη στήριξη με μια επιχείρηση στην οποία θα συμμετάσχουν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και η Κομισιόν αλλά όχι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι χώρες της ευρωζώνης και οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι πρόθυμοι να αποκαλύψουν πώς ακριβώς θα βοηθήσουν την Ελλάδα, φοβούμενες ότι κάτι τέτοιο θα χαλάρωνε τις πιέσεις στην Αθήνα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.


Η άμεση προτεραιότητα της Αθήνας είναι να δείξει ότι είναι σοβαρή η προσπάθεια να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, να βελτιώσει την εισπρακτική πολιτική, να δημοσιοποιεί αξιόπιστες στατιστικές ανακοινώσεις και να καταπολεμήσει την διαφθορά, τονίζουν αξιωματούχοι.

«Η Ελλάδα πρέπει να τα ξεμπλέξει μόνη της. Αυτό είναι το ζήτημα,» δήλωσε Γάλλος διπλωμάτης στους Financial Times.

Ο κ. Barroso είπε ότι «ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε την Ελλάδα είναι να σεβαστεί η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης.»

Στον ίδιο τόνο ήταν και το μήνυμα του Ισπανού πρωθυπουργού Jose Luis Rodríguez Zapatero, που δήλωσε: «Το κλαμπ του ευρώ είναι μια ισχυρή κοινότητα με δυνατούς δεσμούς και αμοιβαία υποστήριξη. Κανένας να μην έχει καμία αμφιβολία γι’αυτό.»

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ κλιμακωνόταν η νευρικότητα για την Ελλάδα στις αγορές, οδηγώντας τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ψηλά έως το 7,25% δηλαδή κοντά στης Ουγγαρίας, μιας χώρας που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης και την οποία διέσωσαν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ το 2008......................http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/566879/ArticleNewsWorld.aspx


Σχόλια