Γενέθλια έχει σήμερα η Αννα Βίσση. Τό παρελθόν μου απόψε διαγράφω, καί πετάω φτάνω ψηλά...


Happy birthday to... Αννα Βίσση!!!

Τα γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η Άννα Βίσση, που από πολλούς αποκαλείται ως «απόλυτη ελληνίδα star». Μια μέρα σαν και την σημερινή, 20 Δεκέμβρη του 1957 έρχονταν στον κόσμο ένα γλυκύτατο κοριτσάκι στο χωριό Πύλα, κοντά στην Λάρνακα της Κύπρου, που έμελλε να αποτελέσει φαινόμενο στον χώρο της ελληνικής (και όχι μόνο) δισκογραφίας και βασική πρωταγωνίστρια της εγχώριας σόουμπιζ.





Στο πέρασμα των ετών έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τις 4.000.000 πωλήσεις, αφού κυκλοφόρησε 28 δίσκους, 2 dvd και 9 συλλογές τραγουδιών. Από μικρή είχε έφεση στην μουσική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε ηλικία 10 ετών κέρδισε το πρώτο της βραβείο σε διαγωνισμό ταλέντων, στον οποίο για να λάβει μέρος είχε πει ψέματα ότι είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη!

Με τον ερχομό της στην Ελλάδα το 1973, έκανε κορυφαίες συνεργασίες με ονόματα όπως ο Γιώργος Νταλάρας. Μάλιστα, η σχέση της μαζί του απογειώνει την καριέρα της, η οποία ήδη είχε πατήσει κορυφή στην Μεγαλόνησο. Η μικρή Αννούλα γίνεται Άννα, τραγουδά σε μπουάτ και συναυλίες, εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Γιουροβίζιον και καταξιώνεται στην συνείδηση όλων των Ελλήνων.

Γρήγορα όμως αρχίζει να απασχολεί τις συζητήσεις όχι μονάχα για τις ερμηνείες της, αλλά και για την προσωπική της ζωή και κυρίως για την περιπετειώδη σχέση της με το Νίκο Καρβέλα, με τον οποίο ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας το 1983 έχοντας ως κουμπάρο τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μαζί με τον Καρβέλα δημιουργούν μια σειρά από δίσκους που ακόμα και σήμερα κάνουν τρελλές πωλήσεις, ενώ αποκτούν και μια κόρη, την Σοφία.





Έκτοτε, η σχέση τους πέρασε από πολλά σκαμπανεβάσματα και απασχόλησε ουκ ολίγες φορές τα πρωτοσέλιδα. Και αυτές οι περιπέτειες όμως, βοήθησαν στην ακόμα μεγαλύτερη εκτίναξη της δημοτικότητας της Βίσση, που κέρδισε έτσι τον τίτλο της «απόλυτης ελληνίδας σταρ». Μιας σταρ που τόσα χρόνια μετά εξακολουθεί να γεμίζει τα νυχτερινά κέντρα όπου εμφανίζεται, να ξεσηκώνει το κοινό στις συναυλίες της, να κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα με την προσωπική της ζωή και να κάνει δημοσιογράφους και κανάλια να τρέχουν διαρκώς από πίσω της για μια δήλωση.

http://www.star.gr/index.php?ID=hotoftheday&Rec_ID=26956

Σχόλια