Η παρέμβαση Μητσοτάκη....

Αναμενόμενα αυτά πού είπε ο Μητσοτάκης , κινούνται στό πλαίσιο τών γνωστών του απόψεων, τού γνωστού του ύφους....
Υπάρχουν βέβαια πολλοί τρόποι να πείς τό ίδιο πράμα, πολλές οπτικές γωνίες να δείς μιά κατάσταση (από "πάνω", από "κάτω" κλπ)...
Ο Μητσοτάκης πάντα επέλεγε τόν πιό σκληρό...

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:
«Το πρόβλημα της διαφθοράς είναι μέγα και ασφαλώς έχει άμεσες επιπτώσεις και στην οικονομία. Δεν είναι όμως το κύριο αίτιο της σημερινής κρίσης. Η αιτία της χρεοκοπίας της Ελλάδος είναι ότι από το 1981 έως σήμερα, με εξαίρεση την περίοδο 1990 -1993 μάθαμε να ζούμε, πάνω από τις δυνατότητες μας, με δανεικά, επιβαρύνοντας τις επόμενες γενιές και την ίδια περίοδο αρνηθήκαμε με πείσμα να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που έκαναν όλες οι χώρες της Ευρώπης, για να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση να πει τη γυμνή αλήθεια»




Και τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας. Πρέπει να ζήσουμε με αυτά που έχουμε και ταυτόχρονα να αρχίσουμε να εξοφλούμε το ανατριχιαστικό χρέος που αφρόνως σωρεύσαμε.
Χρέος της πολιτικής ηγεσίας και αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι να πει επιτέλους την πλήρη, τη γυμνή αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, που δυστυχώς είναι ακόμη χειρότερα και από ότι σήμερα την παρουσιάζουμε. Να εξηγήσει με αριθμούς, που δεν αμφισβητούνται, γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο αναβολής. Να θέσει όλους ενώπιων των ευθυνών τους. Να πείσει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Χωρίς αυτή την έντιμη και ειλικρινή εξήγηση, την οποία δυστυχώς κανένα κόμμα, μέχρι σήμερα, δεν επεχείρησε, τα επώδυνα μέτρα -που ούτως ή άλλως υπό την πίεση της ανάγκης θα ληφθούν- θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες κοινωνικές αναταράξεις.
Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ένα άλλο μεγάλο θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει. Κατεξοχήν αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, όλοι ανεξαιρέτως, κόμματα και κοινωνικοί φορείς, μικρότεροι ή μεγαλύτεροι- πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική νομιμότητα. Ο νόμος της δημοκρατίας πρέπει να είναι σεβαστός από όλους. Το να θέλουν στενότερες ή ευρύτερες μειοψηφίες να επιβάλλουν με τη βία την άποψή τους είναι κατάλυση της Δημοκρατίας, είναι φασισμός. Και πικρή ελληνική εμπειρία μας διδάσκει ότι η πολιτική αυτή εγκυμονεί δεινά.»

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΓΧΩΜΕΝΟ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ
ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΗ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ,ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΝ Ν.Δ ΣΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ,ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ...
ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ 151,ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΕΞΙΑ".
ΞΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ?
ΙΣΩΣ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι η δεύτερη φορά που ο Μητσοτάκης σώζει τον Γιωργάκη.....
Η πρώτη ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ' 80 που ο Γιωργάκης ήταν υπουργός Παιδείας και οι καθηγητές είχαν κάνει απεργία για ένα μήνα (!)και θα την τραβούσαν κι άλλο αφού ήταν έτοιμος ο Παπανδρέου να δώσει αυτά που του ζητούσαν . Ακριβώς στο παραπέντε ο ούτως καλούμενος επίτιμος βγαίνει δημόσια και καλεί την ΔΑΚΕ Καθηγητών να σταματήσει την απεργία. ΄Ετσι χάθηκε και ο αγώνας
μας αλλά και το διακύβευμά του.

Αυτός ήταν και εξακολουθεί να είναι ο Μητσοτάκης. Θολή προσωπικότητα , υστερόβουλος άνθρωπος.....Δεν είναι τυχαία η εικόνα και η άποψη που έχει το πανελλήνιο γι΄αυτόν.....

Ενας καθηγητής Μ.Ε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καμμία συναίνεση στους πράσινους άχρηστους.
Όταν εμείς κυβερνούσαμε ήταν όλοι τους μία συνεχής άρνηση για τα πάντα.
Τώρα οι ξεφτίλες τους άρχισαν, οι παραιτήσεις τους άρχισαν και σύντομα ο αγνός οπαδός του πασόκ θα τους στείλει από εκεί που ήλθαν.
Απλά, επειδή ο Γιωργάκης είναι πολιτικός – μαριονέτα βραχυπρόθεσμα με φοβίζουν οι εξελίξεις στα 3 εθνικά μας θέματα, το σκοπιανό, το κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.
Βλέποντας ότι καταρέει ο Γιωργάκης οι αμερικάνοι είναι ικανοί για τα πάντα, ειδικά τώρα που έχασαν και τη Ντόρα.