Τά έχουν παίξει στό ΠΑΣΟΚ: Λένε ότι κάποιοι (ποιοί; Νεφελίμ; Αρειανοί;) τούς ωθούν να πάρουν αντιλαικά μέτρα ώστε να γίνουν αντιπαθείς και να πέσουν.


Φαίνεται ότι η ηγετική ομάδα τού ΠΑΣΟΚ τα έχει παίξει τελείως κατά τό κοινώς λεγόμενο...
Αυτοί (ο Παπακωνσταντίνου δηλαδή) διέρρεαν όλες τίς προηγούμενες ημέρες ότι θά πάρουν σκληρά μέτρα κλπ...
Οι δημοσιογράφοι τά έγραφαν...
Αυτά τούς έλεγε ο Παπακωνσταντίνου να γράψουν, αυτά έγραφαν, κοινό μυστικό είναι αυτό...
Ηρθε χθές ο Παπανδρέου και τα πήρε πίσω...
Τώρα λένε, ότι "κάποιοι" τούς ωθούν να πάρουν σκληρά μέτρα για να γίνουν αντιπαθείς και να πέσουν...
Εμείς εδώ έχουμε γράψει τήν άποψή μας...
Πιστεύουμε ότι όλη αυτή η δήθεν διαφωνία ήταν ένα επικοινωνιακό κόλπο (απόδειξη ότι είχαμε προβλέψει ότι ο Παπανδρέου θα έπαιρνε πίσω τα σκληρά μέτρα)...

Μόνο πού τό κόλπο είναι παλιό και τό ξέρουν όλοι (ο καλός καί ο κακός)...
Πιστεύουμε ότι και αυτά πού λένε σήμερα είναι κόλπο...
Ποιοί δηλαδή θέλουν να τούς σπρώξουν σέ αντιλαικά μέτρα?
Αφού αυτοί κυβερνάνε...
Εάν δέν θέλουν ας μήν τα πάρουν τα αντιλαικά μέτρα...
Ομως η αλήθεια είναι απλή καί επιπλέον είναι και φρικτή...
Η αλήθεια είναι ότι είπαν ψέματα (λεφτά υπάρχουν) γιά να αρπάξουν τήν εξουσία και η αλήθεια είναι ότι αυτό τό ήξεραν, ήξεραν δηλαδή ότι τα ταμεία είναι άδεια...
Η αλήθεια είναι επίσης ότι ο κόσμος ξέρει ότι τό ήξεραν και ότι τού είπαν ψέματα...
Αυτό βέβαια δέν τούς πειράζει καθόλου...
Ξέρετε τί τους πειράζει?
Οτι τελικά θα αναγκασθούν να πάρουν αντιλαικά μέτρα...
Οτι ο κόσμος θα τούς αντιπαθήσει...
Οτι ο Παπανδρέου να αναγκασθεί να θυσιάσει τον Παπακωνσταντίνου γιά να σωθεί...
Αυτό θα γίνει μέχρι τόν ερχόμενο Σεπτέμβριο...
Οτι στίς εκλογές τής αυτοδιοίκησης τού χρόνου ο Κόσμος θα τους μαυρίσει....
Και οτι μετά απο λίγο θα πέσουν....
Αυτό είναι ο εφιάλτης τους...
Ομως έτσι θα γίνει...
Ο εφιάλτης αυτός γιά τό ΠΑΣΟΚ θα γίνει πραγματικότητα ....

Διαβάστε τι λένε σήμερα (ΕΘΝΟΣ)...

Το απόσπασμα από τον βασικό σχολιασμό που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό: «Ας το καταλάβουν όλοι. Στο σχέδιό μας δεν υπάρχουν υποτιθέμενες στροφές προς σκληρά μέτρα που θα στεγνώσουν την αγορά και θα γονατίσουν τα ήδη εξουθενωμένα ελληνικά νοικοκυριά. Υπάρχει επιμονή στους ξεκάθαρους στόχους που θέσαμε προεκλογικά: νοικοκύρεμα και ανάταξη/ αναθέρμανση της οικονομίας, ριζικές αλλαγές στο κράτος και στο τι παράγει η χώρα».
Στο ίδιο κλίμα στελέχη του οικονομικού επιτελείου έλεγαν χθες το απόγευμα πως «δεν υπάρχουν μέτρα, δεν υπάρχουν συσκέψεις το Σαββατοκύριακο, κακώς καλλιεργείται κλίμα μετρολαγνείας»!
Αν ληφθεί υπόψη ότι η αρχική διαρροή περί μέτρων είχε γίνει από το οικονομικό επιτελείο, καθίσταται προφανές ότι την εσωτερική μάχη που δόθηκε την κέρδισαν όσοι είναι υπέρ της ήπιας και σταδιακής προσαρμογής με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις.
Βέβαια, ένας επιπλέον λόγος είναι η διαχείριση των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί, εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου τη Δευτέρα.
Αρνητικός στη λήψη επιπλέον μέτρων είναι και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σ. Ξυνίδης. «Μέτρα έχουμε προβλέψει, τα έχουμε προαναγγείλει προεκλογικά και τα έχουμε προβλέψει μέσω του προϋπολογισμού» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και προσέθεσε: «Μέτρα, σαν αυτά τα οποία νοούν ορισμένοι τις τελευταίες μέρες και βλέπω να δημοσιεύονται και σε μερίδα του Τύπου, με στόχευση να μειωθούν τα εισοδήματα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, δεν θα υπάρξουν»!
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έκανε ακόμη ένα βήμα σημειώνοντας ότι «όλη αυτή η φιλολογία νομίζω ότι κάνει πλέον κακό». Στο πλαίσιο αυτό, διεμήνυσε σε όσους πιέζουν για τη λήψη μέτρων πως όλοι οι χειρισμοί γίνονται από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, οι οποίοι ξέρουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει εδραία η πεποίθηση ότι «κάποιοι πιέζουν για μέτρα με στόχο να καθοδηγήσουν την κυβέρνηση μακριά από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις με απώτερο στόχο να ηττηθεί το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές»!
Εκτιμούν ότι «υπάρχει ένα μπλοκ συμφερόντων το οποίο δήθεν από αγωνία για τη χώρα θέλει να οδηγήσει την κυβέρνηση σε σύγκρουση με τα κοινωνικά στρώματα που τη στηρίζουν». «Θέλουν να φορτώσουν το κόστος των δικών τους πολιτικών στους πολίτες, εμείς δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσει το κόστος της κρίσης η κοινωνία», δηλώνουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Με αυτό το σκεπτικό αναζητούν τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης. Για την ώρα έχουν επιλέξει τον δρόμο του κοινωνικού διαλόγου, δεν θα πρέπει όμως να αποκλείεται και μια δήλωση- διάγγελμα του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τους αρχηγούς την ερχόμενη Τρίτη. «Ολοι θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα αναλάβουν τις ευθύνες τους» είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν ο Αντρέας δίκαια πήρε τον τίτλο του μεγαλύτερου πολιτικού υποκριτή που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα, ο γιός του ο ΓΑΠ διεκδικεί, με αξιώσεις, τον τίτλο του μεγαλύτερου πολιτικού ούφο που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα.
Θα τόχει το σόϊ φαίνεται, να διεκδικούν πάντα πρωτιές.
Ο ΓΑΠ πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχει καμμία μα καμμία επαφή με το οικονομικό περιβάλλον.
Όμως, τα σλόγκαν που τον δασκαλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του, τα μαθαίνει φαρσί.
Μακάκα Έλληνα ψηφοφόρε, δεν θα βάλεις ποτέ μυαλό!
Τέτοιοι σου αξίζουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
U.F.O U.F.0-ΑΧ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΝΑΤΕ Σ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΝΑ ΠΩ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑΑΑΑΑΑ-ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΜΕ ΕΣΑΣ Ν ΑΓΚΑΛΙΑΣΩ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΨΗΛΑ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΩ ΝΑ ΠΩ ΑΝΑΣΑΝΑΑΑΑΑΑΑ
Ο χρήστης Γραφεας Πεζικου είπε…
Δεν προκάνανε να τα παίξουν,γιαυτό μας χαιρετούν Βυζαντινά,όπως έλεγε και ο Φίλος μου Αρτέμης Φούρναρης-Παλιό αείμνηστο Λαμόγιο-στη πόλη μας!
Χαιρετίσματα λοιπόν στους συμπεθέρους,που όντως γνωρίζουν να ψηφίζουν!