Τά επόμενα χρόνια (καί λιγότερο λένε κάποιοι) θά πρέπει να κλείσουν όλες οι εκρεμότητες με όλους τούς γείτονες. Ο Νταβούτογλου συμφωνεί πάντως...


Τά θέματα στή γειτονιά μας πρέπει να κλείσουν....
Είναι κοινό μυστικό ότι Σκοπιανό καί Ελληνοτουρκικά είναι θέμα χρόνου ότι θα επιλυθούν...
Τό θέμα βέβαια παραμένει τό πώς θα λυθούν...
Εκεί πάνω ίσως και να παίζεται όλο τό παιγνίδι....
Ετσι κάποιοι ερμηνεύουν πολλά απο αυτά πού γίνονται εντός.....

Διαβάζουμε στίς ειδήσεις δηλώσεις Νταβούτογλου...

«Θεαματική πρόοδος μπορεί να σημειωθεί τα επόμενα 5-6 χρόνια στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις» δηλώνει ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Αχμέτ
Νταβούτογλου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ»

Αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Νταβούτογλου λέει ότι «περισσότερο κι από μία τυπική γραπτή απάντηση του κ. Παπανδρέου, εμείς είμαστε υπέρ της πραγματοποίησης ουσιαστικών συνομιλιών. Τέτοια ουσιαστική συνομιλία είχαμε με τον κ. Παπανδρέου στην Αθήνα. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που περιλαμβάνει η επιστολή Ερντογάν και βγάλαμε αρκετά θετικά συμπεράσματα».

Ο τούρκος υπουργός λέει ότι υπό το φως των δεδομένων αυτών μπορούν να υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις τα επόμενα 5-6 χρόνια, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αδιεξόδου στις συνεχιζόμενες συνομιλίες στην Κύπρο, απαντά λέγοντας «δεν θέλω ούτε καν να το σκεφτώ». ....http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=303082&dt=04/12/2009

Σχόλια

Ο χρήστης exomatiakaivlepo είπε…
To 2023 και "Βλέπουμε"....

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο "Newsweek Journal" , ο Νταβούτογλου ρωτήθηκε, για το πώς βλέπει τον εαυτό του και την Τουρκία σε 10 χρόνια.


“Βλέπω μια χώρα που έχει καταφέρει την οικονομική ενσωμάτωση και έχει σταθερές σχέσεις με τους γείτονες. Βλέπω επίσης μια χώρα η οποία έχει γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε.
Βλέπω μια Τουρκία η οποία διατηρεί έναν αποτελεσματικό ρόλο στο ΝΑΤΟ και που είναι επίσης ένας σημαντικός "παίχτης", όχι μόνο στα θέματα ασφάλειας αλλά και στους οικονομικούς οργανισμούς όπως το G-20.

Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν μέχρι το 2023, 100η επέτειος της Τουρκικής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Νταβούτογλου.

Σχόλιο:
Ζήσε Μάη να φας Τριφύλλι......
Αι Σιχτίρ.....

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/to-2023.html