Στό πρώτο χτύπημααα, σβήνω τα φώτααα. Πρώτο χτύπημα από τό Πρώτο Θέμα, καί πρώτη εκπαραθύρωση συνεργάτη τού Παπανδρέου;

Η κ. Γλυκερία Σιούτη πιθανότατα θα είναι η πρώτη συνεργάτις τού συστήματος Παπανδρέου πού θα εκπαραθυρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες....
Ο κατάλογος ασφαλώς θα είναι μακρύς και από ένα σημείο και μετά θα πάρει τη μορφή χιονοστοιβάδας....
Τότε θα έχουμε καταλάβει όλοι ότι ήρθε η ώρα και τής αναχώρησης...
Πρός το παρόν αφιερώνουμε στό ΓΑΠικό σύστημα τό τραγούδι "στο πρώτο χτύπημα..."




Τα ραβασάκια Χριστοφοράκου - Σιούτη για το σκάνδαλο Siemens




H κομψή, ομολογουμένως, διατύπωση της κυρίας Σιούτη δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το μπλόκο στις έρευνες της αμερικανικής εταιρείας «Debevoise» για τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» της «Siemens» στην Eλλάδα.
H αποκαλυπτική αλληλογραφία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «ΘEMA» διαψεύδει έναν ακόμη ισχυρισμό της κυρίας Σιούτη, ότι «ανέλαβε την υπόθεση πολύ πριν η δημόσια ζωή βρεθεί αντιμέτωπη με τη λεγόμενη υπόθεση Xριστοφοράκου». H αλήθεια είναι ότι όλες οι κινήσεις της κυρίας Σιούτη έγιναν το 2007, ενώ η δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο Xριστοφοράκου ξεκίνησε το 2006.

O πρώην ισχυρός άντρας της «Siemens Hellas» ζητούσε κατά ανάθεση γνωμοδοτήσεις από την κυρία Σιούτη προκειμένου να «μπλοκάρει» τον εσωτερικό έλεγχο της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα και να κωλυσιεργήσει τη διαδικασία ώστε να καθυστερήσουν να γίνουν γνωστές οι διαδρομές του μαύρου χρήματος στη χώρα μας.
Ο πως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», με σειρά εγγράφωνντοκουμέντων από τη δικογραφία της «Siemens», η κυρία Σιούτη υπήρξε ο νομικός στυλοβάτης του μεθοδευμένου, όπως αποδείχτηκε, σχεδίου του Μ. Χριστοφοράκου να αποκρύψει την αλήθεια που υποθήκευσε την αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού συστήματος την τελευταία διετία, και να διατηρήσει τη θέση του στην εταιρεία το κρίσιμο χρονικό διάστημα που προετοίμαζε με κάθε λεπτομέρεια τη φυγή του.

Η νέα αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» επιτείνει το ήδη μείζον πολιτικό θέμα για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η εμπλοκή της κυρίας Σιούτη στην υπόθεση Siemens «ναρκοθετεί» την εκπεφρασμένη θέση του κ. Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει εκ νέου τον φάκελο της «Siemens», φέρνοντας την πολύκροτη υπόθεση στη Βουλή και προτείνοντας τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Η προσπάθεια του Μιχάλη Χριστοφοράκου να κωλυσιεργήσει την έρευνα της αμερικανικής νομικής εταιρείας «Debevoise & Plimpton», το ημερολόγιο ενεργειών της οποίας έφερε στο φως την προηγούμενη εβδομάδα το «ΘΕΜΑ», απαιτούσε ένα ισχυρό νομικό ανάχωμα που άκουγε στο όνομα Αρχή Προστασίας Προσωπικών ∆εδομένων (ΑΠΠ∆). Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή η διακίνηση πολιτικού χρήματος στην Ελλάδα από τη «Siemens» ήδη από τα τέλη του 2006, η επίκληση της ελληνικής νομοθεσίας μέσω νομικής γνωμοδότησης που συνέταξε η κυρία Σιούτη όχι μόνο έβαλε φρένο στην έρευνα, αλλά ήταν το μόνο όπλο του Μιχάλη Χριστοφοράκου έναντι της «Debevoise & Plimpton». Ακρως αποκαλυπτικό είναι το ημερολόγιό του, που τηρούσε η ιδιαιτέρα γραμματέας του, κυρία Κατερίνα Τσακάλου, στην ημερομηνία 13 Απριλίου 2007.

η νομική σύμβουλος της «Siemens Hellas», κυρία Μαγδαληνή Ταζεδάκη, ρωτά το πρώην ισχυρό στέλεχος της εταιρείας «αν συμφωνεί να μεταφραστεί στα αγγλικά η 44 σελίδων γνωμοδότηση της κυρίας Σιούτη και του κυρίου Φλογαΐτη για να μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε έναντι της Debevoise»!
Στα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της «Siemens Hellas», υπό την προεδρία του Μιχάλη Χριστοφοράκου, στις 10 Μαΐου 2007, αναφέρεται ότι εντέλει πείστηκε ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων του μητρικού οίκου, Φλόριαν Τόμα, για την ανάγκη να ζητηθεί «παρά της δικηγορικής εταιρείας των καθηγητών Φλογαΐτη και Σιούτη η εκπόνησις γνωμοδοτήσεως επί του ισχύοντος εν Ελλάδι νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου, καθώς και επί των απαιτηθησομένων διά την διενέργειαν του ανωτέρου ελέγχου αδειών».

Συνεπώς αποφασίστηκε ότι «το διοικητικόν συμβούλιον αναθέτει ομοφώνως εις την ανωτέρω δικηγορικήν εταιρείαν Φλογαΐτης - Σιούτη την συμπλήρωσιν πάσης απαιτούμενης αιτήσεως, επιστολής, δηλώσεως ή άλλον έγγραφον προς τας ελληνικάς αρχάς»! Στο μεταξύ, η ψυχολογική κατάσταση των «λαγωνικών» της «Debevoise & Plimpton» μπροστά στα νομικά τείχη που ύψωνε η πλευρά Χριστοφοράκου αποτυπώνεται γλαφυρά στο ημερολόγιο της κυρίας Τσακάλου, στις 26/05/2007. «Κατόπιν τούτου η Debevoise έχει απογοητευθεί και θέλει την Τετάρτη το μεσημέρι σ τις 2 να συζητήσουμε ο Φλογαΐτης, η Debevoise και η κυρία Μήτρου πώς θα προσεγγίσουμε την αρχή και να κάνουμε αίτηση και στην Α∆ΑΕ για την προστασία των τηλεφωνιών»! Παρά τα νομικά κωλύματα που πρόβαλε η κυρία Σιούτη, τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ γνωμοδοτούσαν ότι η έρευνα μπορεί να προχωρήσει κανονικά, χωρίς να εμπλακεί καν η ΑΠΠ∆.
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα πάντα με το ημερολόγιο της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με την κυρία Σιούτη και τον δικηγόρο του και καθηγητή Νομικής κ. Γιάννη Γιαννίδη, στις 17 Ιουλίου 2007.Εναν μήνα σχεδόν αργό- τερα, στις 23 Αυγούστου 2007, ο πρώην ισχυρός άντρας της «Siemens Hellas», λαμβάνει μέσω e-mail από την κυρία Ταζεδάκη τη «λυτρωτική» για τα σχέδιά του γνωμοδότηση. «Η ελληνική νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυσ τηρή και προς αποφυγή οιωνδήποτε κυρώσεων, αστικής ή ποινικής φύσης, σε βάρος της εταιρείας», προτείνεται η προσφυγή τόσο στην ΑΠΠ∆ όσο και στην Αρχή ∆ιασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α∆ΑΕ)!

Η τελική μορφή της γνωμοδότησης που υπέβαλε στους Γερμανούς το γραφείο «Σιούτη - Φλογαΐτη» ήταν κατόπιν συγκεκριμένων υποδείξεων του M. Χριστοφοράκου, όπως αποκαλύπτεται από e-mail της κυρίας Ταζεδάκη προς τον ίδιο με συνημμένη την περίληψη της γνωμοδότησης! «Εχω ήδη έρθει σε επαφή με το συγκεκριμένο γραφείο για να ζητήσω τη συμπλήρωση που μου υποδείξατε»!
http://www.protothema.gr/content.php?id=51376

Σχόλια