Λούκα: "Δεν κατανοώ την απόφαση γιά απεργία". Είσαι μικρή ακόμα Λούκα μου, σιγά σιγά θα αρχίσεις να κατανοείς...


Η Λούκα είναι μικρή και άμαθη. Σέ λίγο θα μάθει καλύτερα πώς οργανώνονται οι απεργίες και με ποιά κίνητρα. Ειδικά στό Δημόσιο οι συνδικαλιστές (τού ΠΑΣΟΚ) θα τής ψιθυρίσουν στό αυτί πόσο πάει το βερύκοκο.

Διαβάστε τι δήλωσε η λούκα..
«Αδυνατώ να κατανοήσω τη νομιμοποιητική βάση της σημερινής απόφασης του Δ.Σ. της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ [OLPr.AT] », δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, αναφερόμενη στη νέα 48ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά.
Η κ. Κατσέλη επεσήμανε πως όπως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την περασμένη Παρασκευή κατά τη συνάντησή τους, «ο διάλογος μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σύμβαση παραχώρησης ξεκινάει αμέσως».

Όπως εξήγησε, «στο διάλογο αυτό θα τεθούν ζητήματα που αφορούν τόσο στο ρυθμιστικό και φορολογικό καθεστώς όσο και στα εργασιακά ζητήματα».

Τόνισε δε πως «τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου δεν μπορούν να προαναγγελθούν ούτε να προεξοφληθούν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχει διεθνής σύμβαση κυρωμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση, με ισχύ νόμου».

«Είναι ώρα ευθύνης για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», υπογράμμισε η υπουργός, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει στη σχετική συζήτηση στη Βουλή το Μάρτιο του 2009, θα εξαντλήσει, μέσα από τον διάλογο, όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από τους όρους της Σύμβασης, το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο, όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό δίκαιο, για να εξασφαλιστούν οι καλύτεροι όροι και οι διασφαλίσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν για τον ΟΛΠ ΑΕ, για τους μετόχους του αλλά και εν γένει για την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας».

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία από απόψε, καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή με την κ. Κατσέλη.

Σήμερα η κ. Κατσέλη είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία της μετέφερε την πάγια θέση του κόμματος για ακύρωση της συμφωνίας με την Cosco.

Παράλληλα, άμεση συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη και τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος .

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ, ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ 2010.
ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΟΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2010 ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ.
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΒΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΙΑΡΗΔΕΣ;