Η Σύμβουλος του Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Αφροδίτη Al Salech, ο μικρός Σαλιού καί η άποψη Μπακογιάννη-Σαμαρά γιά τήν ιθαγένεια στούς μετανάστες.

Η νέα σύμβουλος του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σ. Βούγια, η Αφροδίτη Al Salech είναι blogger. Τό μπλογκ της (http://afroditealsalech.blogspot.com/) είναι - κατά τη γνώμη μας - απο τα καλύτερα, ασχέτως εάν συμφωνεί κανείς πάντα με αυτά πού γράφει....

Αντιγράφουμε από τό μπλόγκ της...
Για να μην τα μαθαίνετε απο άλλα blog: Πράγματι αποδέχθηκα την πρόταση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια ως ειδική σύμβουλος σε ζητήματα μετανάστευσης. Δουλεύω ήδη ένα μήνα. Στόχος μου/μας είναι να εφαρμοστούν κοινωνικές πολιτικές ώστε να αντιμετωπιστεί ολιστικά, ουσιαστικά και ανθρώπινα το ζήτημα των μη νόμιμα εισερχόμενων μεταναστών- των ανθρώπινων ροών. (Οχι άλλες Παγανές!)

Στό προφίλ της μιλάει (μεταξύ άλλων) γιά τόν μικρό Σαλιού...
"Έχω σπουδές στη Ψυχολογία (ΑΠΘ) στο Θέατρο (ΒΕΑΚΗ) στις Πολιτικές Επιστήμες (ΝΟΠΕ) και έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο στη Μεταναστευτική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Sussex (2009) και στην Forced Migration στο RSC της Oxfrord. Τώρα φοιτώ στο ΜΑ Πολιτικών Επιστημών &Κοινωνιολογίας. Δύο βιβλία μου έχουν εκδοθεί: "Το μάτι της λίμνης" (ΕΣΤΙΑ) & "Ο Βεσάρος" (ΩΚΕΑΝΙΔΑ). Συνεργάζομαι με την ΜΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ (www.diavatirio.net) και με το Κέντρο Ημέρας "ΒΑΒΕΛ" για την ψυχική υγεία των μεταναστών (θεατρικό παιχνίδι) καθώς και με κοινότητες & οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων. Γραφω τακτικά στην ATHENS VOICE. Τα τελευταία χρόνια δεν δουλεύω ως ηθοποιός (κι αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαι) δίχως η ευθύνη να είναι αποκλειστικά δική μου. Βέβαια δεν παραπονιέμαι απαραιτήτως καθώς μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω όσα ποτέ δεν υποπτευόμουν πως υπάρχουν. Όπως ο μικρός Σαλιού που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μου έκανε την τιμή να φωτογραφηθεί μαζί μου. Στο μικρό Σαλιού υπόσχομαι πως όταν θα γίνει 18 χρ. θα πάρει την ελληνική υπηκοότητα εάν και εφόσον εξακολουθεί να μας θέλει!"
Η Φωτό Μου

Από τή μεριά μας λέμε ότι κανείς άνθρωπος δέν μπορεί να αντισταθεί στόν συμπαθέστατο Σαλιού. Ενα παιδί πού σέ κυττάει στα μάτια είναι κάτι πού μπορεί να σταματήσει κάθε κουβέντα. Πιστεύουμε καί εμείς ότι ο μικρός Σαλιού εάν στά 18 του αισθάνεται Ελληνας, έχει μέσα του τήν ελληνική ταυτότητα καί νιώθει δικός μας θα πρέπει να πάρει την ελληνική ιθαγένεια...
Απ΄τήν άλλη όμως, εάν δέν αισθάνεται Ελληνας μέσα του, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μπορεί να ζήσει νόμιμα και με αξιοπρέπεια στή χώρα μας αλλά χωρίς τήν ελληνική ιθαγένεια....
Αλλο τό ένα, άλλο το άλλο....


Πιό κάτω διαβάστε τή άποψη τών υποψηφίων προέδρων τής ΝΔ για το θέμα τής ιθαγένειας...


19 Συμφωνείτε με την απονομή ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς;

Μπακογιάννη: Η αμερικανική νομοθεσία που θέλει όποιο παιδί γεννιέται στις ΗΠΑ να παίρνει αυτοδικαίως την αμερικανική υπηκοότητα δεν μπορεί να ισχύσει στη χώρα μας. Θα κινδυνεύσουμε να καταστούμε χώρα υποδοχής γεννήσεων, με αποτέλεσμα τα όποια προβλήματα μετανάστευσης υπάρχουν, να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Αυτό που θα πρέπει να ισχύσει είναι η κλασική ρήση για αυτούς που μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και έχουν πολυετή παρουσία στη χώρα μας, ναι, πρέπει να δίνεται ελληνική ιθαγένεια.

Σαμαράς: Ρωτήστε με καλύτερα πώς θα τους ενσωματώσουμε. Σε όλες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες το μείζον πρόβλημα είναι πώς θα ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους τα παιδιά των μεταναστών. Σε μας το πρόβλημα αυτό δεν ετέθη ποτέ. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι αν θα τους δώσουμε ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια. Αλλά πρέπει να τους δώσουμε και ελληνική ταυτότητα. Και γι΄ αυτό δεν βλέπω να γίνεται κάποια σοβαρή συζήτηση, την ίδια στιγμή που η Εργατική κυβέρνηση στη Βρετανία ανακάλυψε τη «βρετανικότητα» εδώ και χρόνια, ενώ στη Γαλλία ο Σαρκοζί δημιουργεί υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο. Βλέπετε πόσο πίσω είμαστε στα θέματα αυτά από τους ευρωπαίους εταίρους μας; Και βλέπετε πόσο ρηχή είναι η προσέγγισή μας ακόμη κι όταν αποφασίζουμε να ασχοληθούμε;. (ΒΗΜΑ)

Η νέα σύμβουλος τού Υπουργού είχε κάνει τόν Οκτώβριο τού 2001 φωτογράφηση σέ περιοδικό....
Μερικές από τίς φωτό ....












Οι φωτό είναι από τό http://www.i-reportergr.com/2009/11/blog-post_4781.html

Σχόλια