Συντομότατα - τίς επόμενες ημέρες - ο Παπανδρέου θα πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το σκοπιανό. Η ώρα τής αλήθειας πλησιάζει...


(ΣΣ Τί θα κάνει ο κ. Παπανδρέου? Θα βάλει βέτο? Μπορεί να το κάνει εάν χρειαστεί? Θά βρεί το θάρρος να πάει κόντρα σέ Αμερικανούς οι οποίοι μάλλον θα πιέσουν? Θα τούς δώσει το όνομα? Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί σύντομα. )
Την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ με ανοιχτή ημερομηνία πρόκειται να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Έκθεση Προόδου για την ΠΓΔΜ που δημοσιεύεται την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιθανόν θα αποφύγει να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να ενθαρρύνει την Αθήνα και τα Σκόπια να διαπραγματευτούν για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Πάντως, σύντομα η κυβέρνηση Παπανδρέου αναμένεται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις και πρωτοβουλίες για το Σκοπιανό.

Την Δευτέρα η ηγεσία της ΠΓΔΜ δήλωσε έτοιμη να καθίσει σε κοινό τραπέζι διαπραγματεύσεων και να αναζητήσει εντατική λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Εμείς ξέρουμε καλά ποιοί είμαστε και τι είμαστε. Είμαστε Μακεδόνες. Τέτοιοι ήμασταν ανέκαθεν», ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκιhttp://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1063220&lngDtrID=244

Σχόλια