Μιά ενωμένη κεντροδεξιά θα μπορούσε να επανέλθει ώς τόν Φεβρουάριο - Μάρτιο στό πολιτικό προσκήνιο;


Είναι ένα σενάριο πού δέν μπορεί να αποκλειστεί εκ τών προτέρων...
Εάν η νέα ηγεσία κατορθώσει να εμπνεύσει και να ενώσει όλο αυτόν τον κόσμο πού το 2004 ψήφισε ΝΔ (καί πού αναμένει στό ακουστικό του, δέν έφυγε) δέν είναι απίθανο...
Σημειώνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε τις ίδιες ακριβώς ψήφους το 2004 καί το 2009.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και άν κρατήσει όλες του τις δυνάμεις μέχρι τον Φεβρουάριο (πράμα απίθανο) θα έχει πάντα 3.000.000 ψήφους...

Αρα το πραγματικό ερώτημα είναι...
Θα μπορεσει ο νέος αρχηγός να ενώσει ξανά (όπως το 2000, το 2004, το 2007) τήν κεντροδεξιά...
Θα μπορέσει να μιλήσει στίς καρδιές και στα μυαλά αυτών τών 1.000.000 ανθρώπων πού το 2004 ήταν εδώ αλλά το 2009 δέν είναι πιά (χωρίς όμως να πάνε στό ΠΑΣΟΚ)?
Εάν αυτή η ένωση τής κεντροδεξιάς γίνει κατορθωτή τότε το σενάριο τής σύντομης επανάκαμψης της ΝΔ δέν φαίνεται να είναι καθόλου μα καθόλου απίθανο....

Σχόλια

Ο χρήστης Βασίλειος Περαντζάκης είπε…
Μόνο αν το ΠΑΣΟΚ καταρρεύσει. Επίσης καλό θα είναι να μην χρησιμοποιηθεί η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας για πρόκληση εκλογών. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ. Μόνο σε περίπτωση που πάνε τόσο άσχημα ώστε δεν επιτρέπετε να τους αφήσουμε την εξουσία. Δεν νομίζω όμως ότι θα φανεί τόσο γρήγορα...
Ο χρήστης ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ είπε…
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ (ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΣΟΚ). ΒΑΣΙΛΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΙ.ΘΑ ΦΑΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΧΤΥΠΑΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο αν εκλεγεί αρχηγός που δεν ελέγχεται από τους νταβάδες και το σύστημα και μπορέσει να συγκινήσει τα εκατομμύρια των δυσαρεστημένων και οργισμένων νοικοκυραίων και αντίστοιχα αρχίσει το ΠΑΣΟΚ να κατρακυλά διαψεύδοντας την ελπίδα του κόσμου, μόνον τότε. Και επιτρέψτε μου να πω, τέτοιος είναι μόνο ο Σαμαράς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μετα την καταργηση των ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, και ΑΙΓΑΙΟΥ (φαινεται εμποδιζαν την …πρασινη αναπτυξη..) μετα την καταργηση του ‘ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ’ σε ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (και εδώ το ‘εθνικης’ μαλλον εμποδιζε τα πρασινα αλογα…) ερχεται τωρα το ‘WWW.OLYMPIA.GR’ … να μας ανησυχησει ετι περαιτερω..

Χωρίς να θέλουμε να προκαταβάλουμε την "πολιτική" της κυβέρνησης Παπανδρέου στα εθνικά θέματα , αλλά με τα προβαλλόμενα κατά καιρούς διευρυμένα ερείσματα από τις πολιτικές του παρελθόντος ,των οποίων όλοι έχουμε γίνει αποδέκτες , προβάλουμε ένα σχετικό άρθρο των Financial Times, το οποίο δημοσιεύθηκε την 5/10/2009 20:25 :

Το εν λόγο άρθρο μεταξύ άλλων για τον Γ. Παπανδρέου και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του…..αναφέρει ……
"He may now try to put pressure on the Greek Cypriot government to accept reunification on terms more acceptable to the Turkish community (though leverage over Nicosia has diminished sharply since the island was allowed to join the EU)"
Μετάφραση: "Μπορεί τώρα να προσπαθήσει να ασκήσει την πίεση στην ελληνοκύπρια κυβέρνηση να δεχτεί την επανένωση με όρους πιό αποδεκτούς στην τουρκική κοινότητα"

Ποιά "πίεση" και ποιούς "όρους" εννοεί το άρθρο?

Εδώ τι λινκ…

http://www.ft.com/cms/s/0/0d097e00-b1de-11de-a271-00144feab49a.html

Καποιοι τα ΞΕΡΑΜΕ… καποιοι ΤΩΡΑ θα τα ΜΑΘΟΥΝ…

Το σκοταδι απλωνεται στην χωρα…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΓΑΠ δεν κατηγορούσε τη ΝΔ και τον Καραμανλή για την προώθηση των "κολλητών"!!
Κάνω λάθος;;;;
Σήμερα όρκισε Κυβέρνηση με πλειάδα "ΚΟΛΛΗΤΩΝ"
Ο Πρωθυπουργός έχει το ΑΠΟΛΥΤΟ δικαίωμα να ορίζει τους Υπουργούς του ΝΑΙ!
Αλλά και εμείς έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε.
Ο χρήστης rizospastikos είπε…
Xασαμε κυριοι γιατι το "συστημα Πασοκ"εκανε μετασταση στο δικο μας κομμα.
Ειναι ευκαιρια μοναδικη να ξεκαθαρισουμε τα του οικου μας, αρκει να το θελουμε.Στη ΝΔ υπαρχει χωρος και για τους Δεξιους και για τους Κεντρωους και για τους Φιλελευθερους.Αρκει να μη θελει ο ενας να επιβληθει του αλλου.
Συνθεση χρειαζομαστε και οχι καπετανατα και μπλοκ.
Και φυσικα ο νεος αρχηγος να εμπνεει το κοσμο εντος και εκτος παραταξεως.Πολυ φοβαμαι οτι κανεις απο τους τρεις μεχρι στιγμης δε μπορει να το καταφερει.

Και κατι σημειολογικο.
Οσες φορες εφυγε ενας Καραμανλης απο την εξουσια ακολουθησαν μεγαλες περιπετειες.
Θυμιζω οτι το 1963 ακολουθησε μια περιοδος χαους που οδηγησε στη Δικτατορια και τη Κυπριακη τραγωδια, και το 1980 ακολουθησε η Πρασινη Λαιλαπα και η ευκαιρια να αξιοποιηθουν οι τεραστιοι κοινοτικοι ποροι (150 τρις δρχ).
Ας ελπισουμε οτι και τωρα δε θα συμβει κατι μεγαλο και οδυνηρο

Χρονος υπαρχει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην τρεφετε ψαυδαισθησεις.
Οι δυο θητειες του ΠΑΣΟΚ ειναι σχεδον σιγουρες και καλο ειναι να πρετοιμαζεται η ΝΔ για μακροχρονια αντιπολιτευση και αναδιοργανωση.
Ειναι δυνατον να μη βλεπετε την πραγματικοτητα;
To ΠΑΣΟΚ υπερεχει στις νεες ηλικιες, σε οργανωση,συντριπτικα σε ΜΜΕ και μπλογκς ακομη,σε συνδικατα, σε στηριξη απο το φασμα της εκτος ΚΚΕ αριστερας (ΣΥΝ,Οικολογοι) κλπ και σε διεθνη στηριγματα.Ολα αυτα καλυπτονταν απο εναν ανθρωπο εξ ου και η αγρια επιθεση κατα Καραμανλη.Τωρα που επεσε αυτος φανηκε ολη η γυμνια του κομματος στα παντα.
μεχρι το Μαρτιο μεσολαβει ο Νοεμβριος και ο Δεκεμβριος.Παρατηρηστε αν θα τολμησουν οι αναρχικοι να κανουν τα ιδια με περυσι τωρα που υπαρχει πραγματικη ΕΞΟΥΣΙΑ στη χωρα και μετα ξαναμιληστε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τι θράσος και αλαζονία, ε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κόσμος φίλοι από την επόμενη μέρα της εκλογής νέας κυβέρνησης άρχισε τη γκρίνια. Οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν είναι μεγάλες. Ο Ελληνας δεν τον ενδιαφέρει ιδεολογία, εθνικά θέματα, ακόμη ακόμη και διαφάνεια ("έλα μωρέ ένα μικρό δωράκι στον εαυτό του έκανε"θυμάστε τη φράση στελέχους της κυβέρνησης Πασοκ δεκαετίας ΄80). Τον ενδιαφέρει η τσέπη του. Αν τη γεμίζει είτε με τον ένα τρόπο είτε με κάθε είδους λαμογιες κλπ τότε δεν θα μιλάει. Επίσης είναι γνωστό ότι αυτός ο λαός παραμυθιάζεται κι εύκολα. Αυτό το ξέρουν τα ΜΜΕ γι΄αυτό όσο παρέχουν στον ΓΑΠ ασυλία θα βρίσκεται επικεφαλής.

Σήμερα δύο πράγματα απεφασίσθησαν ή θα αποφασισθούν από τη νέα κυβέρνηση και όλο το σύστημα των ΜΜΕ εκστασιάσθηκε και υμνολογεί τον νέο Καίσαρα:

-Κατάργηση επιτροπών στο Δημόσιο

-Πλήρωση θέσεων μετακλητών υπαλλήλων με διαγωνισμό

Για το πρώτο , έχει ήδη πεί ο πρωθυπουργός ότι θα φέρει επιτροπές"σοφών" και ξένους "ειδικούς", οπότε μ΄ενα σμπάρο δυό τρυγόνια. Και βγάζει τις επιτροπές από τον δημόσιο έλεγχο και φέρνει εξ Εσπερίας ορμωμένους δικούς του ανθρώπους.Για μας και τα οικονομικά του κράτους το ίδιο (μήπως και χειρότερο). Για το δεύτερο, τώρα πλέον άνετα παραμερίζεται η ιεραρχία στο Δημόσιο (μέχρι να εξαλειφθεί τελείως η μονιμότητα)και φέρνει πάλι τουλάχιστον από την ΕΕ υπαλλήλους , δηλ. ξένους δηλ. δικούς του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν τους πρασινοφρουρούς δεν τους ενοχλούν τα πρώτα καμώματα του Γιωργάκη και της κυβέρνησής του, εμάς μας περισσεύει.
Δεν νομίζω ότι έχουν καταλάβει ότι το να είσαι κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το να είσαι αντιπολίτευση.
Τέρμα τα αφηρημένα οράματα, τέρμα οι σημειολογίες, τέρμα η ανέξοδη κριτική, τέρμα οι ωραιοποιήσεις, τέρμα οι επιδερμικές εντυπώσεις, τέρμα ο φτηνός λαϊκισμός.
Τώρα πρέπει να προσφέρουν έργο.
Τώρα κυβερνάει το πασόκ, άρα κρίνεται το πασόκ.
Με τέτοια μυαλά πάντως μου φαίνεται ο Γιωργάκης δεν θα κρατήσει ούτε έξι μήνες.
Ζήτησε 100 ημέρες, άντε πάρε 200 και τα ξαναλέμε το Πάσχα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολλή μιζέρια δεν εκπέμπετε κύριοι;

...Άκου "το σκοτάδι απλώνεται στη ΄χώρα".....
Μα, πού ζούσατε τα τελευταία χρόνια; Δεν καταλάβατε ότι οι δήθεν επανιδρυτές κατάντησαν τη χώρα μπάχαλο; Θα βγάλετε κάποτε τα μπλε γυαλιά για να δείτε όλο το φάσμα των χρωμάτων;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
προς 11:04

αγαπητε πρασινοφρουρε, με ιδιαιτερη εκτιμηση σου αφιερωνω το κατωθι και σου υπενθυμιζω ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οπως αυταρεσκα λετε 10 τοις εκατο ΑΛΛΑ 3 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ... κανε την αναγωγη ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΛΕΙΨΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ (οχι δεν πεθαναν ειναι στο επιπλεον 5% της αποχης..)

Για τις λιγες μερες σας , σου αφιερωνω (μεση του www.patriotikoslogos.blogspot.com) τα αρνητικά στοιχεία στις επιλογές του νέου πρωθυπουργού...

1) Καταργήθηκαν τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου, δύο θεσμοί με ιδιαίτερη συμβολική σημασία σε σχέση με τα ανοικτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας έναντι των διεκδικήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο και τη Θράκη και των Σκοπιανών στη Μακεδονία. Και αυτά είναι μόνο η αρχή! Το ξεθεμελίωμα του ελληνικού εθνικού κράτους ξεκίνησε από την πρώτη μέρα…

2) Έφυγε η λέξη «Εθνικής» από το Υπουργείο Παιδείας. Έτσι, η συνολική εκπαιδευτική διαδικασία, χάνει πλέον τον χαρακτήρα καλλιέργειας της εθνικής συνείδησης και του πατριωτικού φρονήματος, που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει. Το επόμενο βήμα θα είναι στη θέση της λέξης «Εθνικής» να μπει η λέξη «Πολυπολιτισμικής» ή «Διαπολιτισμικής» και η ένταξη μαθημάτων στην αλβανική, πακιστανική, νιγηριανή γλώσσα στα ελληνικά σχολεία.

3) Νέα υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε η Α. Διαμαντοπούλου, η οποία το 2001 είχε προτείνει, έχουσα τότε την ιδιότητα της Επιτρόπου στην Ε.Ε., να θεσμοθετηθούν τα αγγλικά ως η δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα! Επίσης, η νέα υπουργός Παιδείας είχε στηρίξει την διευθύντρια σχολείου που είχε καθιερώσει απογευματινά μαθήματα αλβανικών και άλλων γλωσσών σε ελληνικά σχολεία για τα παιδιά των λαθρομεταναστών (με τα επίσημα κρατικά βιβλία των χωρών αυτών, που περιέχουν μίσος και ψεύδη κατά της Ελλάδας), χωρίς να υπάρχει καμία διμερής συμφωνία και συνεπώς κατά πλήρη παραβίαση της νομοθεσίας.

4) Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ο Δρούτσας, στενός φίλος και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου τότε στο ΥΠΕΞ και μάλιστα εκπρόσωπός του στην ομάδα που υπό την καθοδήγηση άγγλων και αμερικανών κατήρτισε το σχέδιο Ανάν…

5) Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ο Μπεγλίτης (επίσης στενός φίλος και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου), ο οποίος έχει πει ότι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ κατά τη γνώμη του ήταν φασίστες τρομοκράτες που ήθελαν να κάνουν εθνοκάθαρση κατά των Τούρκων.

6) Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο Πάγκαλος, που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους και που, τη νύχτα των Ιμίων, πρότεινε στο ΚΥΣΕΑ να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τα νησιά και να πουν ότι «την πήρε ο αέρας»...

7) Υφυπουργός στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Υπ. Εσωτερικών η Τζάκρη, που λίγους μήνες πριν είχε αναστατώσει τον κόσμο διαμαρτυρόμενη επειδή ο Δήμος κάποιου από τους νομούς της Περιφέρειας Ηπείρου είχε χρηματοδοτήσει την έκδοση βιβλίου για την ελληνικότητα της Β. Ηπείρου.


ΕΙΣΤΕ Η ΝΥΧΤΑ , ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ... πιο συντομα ακομη και απο αυτο που φανταζονται οι φανατικου νεοδημοκρατες.... ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΕ..
Ο χρήστης Βασίλειος Περαντζάκης είπε…
@Δεξί μπακ, θα πει ότι δεν παίζουμε με τους θεσμούς. Άλλο να προκαλέσουμε εκλογές γιατί χρειάζεται και άλλο γιατί νομίζουμε ότι θα τις κερδίσουμε. Και εγώ νομίζω ότι θα τα σκατώσουν. Το θέμα είναι... εμείς θα είμαστε έτοιμοι;