Μπαίνουμε στόν πυρήνα τής σύγκρουσης....Ο κ. Μειμαράκης διαφωνεί γενικότερα με την εκλογή από τη βάση....

Ενστάσεις για την όλη διαδικασία προβάλει ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης ο οποίος τάχθηκε δημοσίως μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega Chanell με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μειμαράκης έθεσε και επισήμως το ζήτημα με δηλώσεις του έξω από την Ρηγίλλης που ανέφερε ότι «η ΚΕ επιτροπή του κόμματος θα έπρεπε να συνεδριάσει πριν από υποβολή των υποψηφιοτήτων. Η διαδικασία εκλογής αρχηγού έχει μεγάλο ορίζοντα, δεν είναι συσπειρωτική και δημιουργεί αντιπολιτευτικό έλλειμμα ενώ δεν μπορούν να ψηφίσουν οι περαστικοί της τελευταίας ημέρας». Ο κ. Μειμαράκης λέει ότι δεν πρέπει να γίνει η εκλογή στις 6 Δεκεμβρίου γιατί είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων. Ο κ. Μειμαράκης πάντως διαφωνεί γενικότερα με την εκλογή από τη βάση, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής τακτικού συνεδρίου για να αποφασίσει τις απαραίτητες καταστατικές αλλαγές και προτείνει να εκλεγεί ο αρχηγός από ένα διευρυμένο σώμα εκλεκτόρων στο οποίο θα μετέχουν όλα τα στελέχη της ΝΔ που είναι τώρα σε κοινωνικούς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αυτοδιοικητικούς φορείς, το οποίο υπολογίζει σε 30.000 - 40.000 άτομα. Στην περίπτωση που η εκλογή γίνει από την βάση ο κ. Μειμαράκης υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να γίνεται μέλος την τελευταία στιγμή ο οποιοσδήποτε αλλά η αίτηση για την εγγραφή του θα πρέπει να συνοδεύεται από προτάσεις δύο παλαιότερων μελών. Συνάδελφοι του κ. Μειμαράκη επισημαίνουν ότι «ο κ. Μειμαράκης συνδέει δύο άσχετα μεταξύ τους γεγονότα και δημιουργεί κινδύνους» και προσθέτουν ότι «δεν μπορεί μία δημοκρατική συμμετοχική διαδικασία να αποτελεί πρόκληση για οποιονδήποτε». Οι ίδιοι που βέβαια υποστηρίζουν άλλους υποψηφίους λένε ότι «ο κ. Μειμαράκης εκφράζει την σπουδή της Ντόρας να στηθούν οι κάλπες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη συμμετοχή γιατί ο χρόνος και το ευρύ σώμα λειτουργούν σε όφελος των συνυποψηφίων της».






Στην ίδια γραμμή με τον κ. Μειμαράκη κινήθηκε και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος είπε ότι «μπορεί στο έκτακτο συνέδριο να υπάρξει διαφορετική πρόταση για την εκλογή αρχηγού και να αποφασιστεί εκεί η διαδικασία». Ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι με την κ. Μπακογιάννη όπως άλλωστε και ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος που είχε αμφισβητήσει με παρόμοιο τρόπο την εκλογή από τη βάση.

Με τον τρόπο αυτό πάντως ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης και όσοι συμφωνούν μαζί του έρχονται σε αντίθεση και με τον κ. Κώστα Καραμανλή ο οποίος στην πρόσφατη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ χαρακτήρισε «εξαιρετικά θετική εξέλιξη την εκλογή αρχηγού από την λαική βάση του κόμματος». Από την πλευρά του κ. Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει καμία αντίδραση για τις δηλώσεις του κ. Μειμαράκη όπως δεν υπάρχει και για την τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη η οποία σήμερα είπε ξανά ότι «πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να φύγω ποτέ από το κόμμα».

Αμφισβητούν την ωριμότητα της βάσης




Ο κ. Μειμαράκης αμφισβητεί την ωριμότητα της λαικής βάσης του κόμματος να μετέχει στην εκλογή αρχηγού. Η εμπειρία του ΠΑΣΟΚ λέει ο κ. Μειμαράκης έδειξε ότι σε τέτοιες διεργασίες μετέχει ο σκληρός πυρήνας του κόμματος που στη ΝΔ είναι δεξιόστροφος. Στρέφεται μάλιστα κατά του κ. Αντώνη Σαμαρά που απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα υποστηρίζοντας ότι αν επικρατήσει αυτή η τάση τότε θα χαθεί η επαφή με τον μεσαίο χώρο. Ο κ. Μειμαράκης υποστηρίζει ότι ποτέ η ηγεσία του κόμματος δεν ταυτίστηκε και δεν δεσμεύθηκε από τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων. Στην πραγματικότητα προσπαθεί να αναιρέσει το πολιτικό σκεπτικό του κ. Σαμαρά που υποστηρίζει ότι η ανασυγκρότηση της ΝΔ πρέπει να ξεκινήσει από τον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής της ταυτότητας σε καθαρή κεντροδεξιά βάση και στην συνέχεια να προσπαθήσει να διευρύνει με την δύναμη των ιδεών της την απήχησή της προς το κέντρο και τα Αριστερά. Προτάσσει μάλιστα ο κ. Σαμαράς το παράδειγμα του κ. Νικολά Σαρκοζί στην Γαλλία που ξεκίνησε με σαφείς δεξιές πολιτικές ως προς την αντιμετώπιση των ζητημάτων εγκληματικότητας και μετανάστευσης κέρδισε την εμπιστοσύνη των γάλλων και ακολούθως διεύρυνε την απήχησή του. «Να μην ντρεπόμαστε για την ιδεολογία μας και να μην εγκαταλείπουμε τους δικούς μας ψηφοφόρους κυνηγώντας άλλους» λέει ο κ. Σαμαράς. ....http://www.protothema.gr/content.php?id=48415

Σχόλια

Ο χρήστης ΣΚΑΙς είπε…
Αγαπητέ Wolf,
Δεν διαβάζω το ΘΕΜΑ και το συχαίνομαι ως εφημερίδα. Εσύ γιατί μεταφέρεις την κιτρινίλα του εδώ!
Λυπάμαι!
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
Καλά σου λένε ρε WOLF γιατί απλώνεις την μπουγάδα και φαίνονται τα σχισμένα εσώρουχα; Κάποιοι νομίζουν ότι λύση είναι να σπρώχνονται και κρύβονται η βρώμα και τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Τίποτα δεν μάθανε από την πρόσφατη παταγώδη αποτυχία στις εκλογές.
Τα προβλήματα κάτω από το χαλί μεγαλώνουν και καταπίνουν όλους αυτούς που τα σπρώχναν από κάτω.
Ο χρήστης wolf είπε…
πιλοτε οπως και να εχει οι αντιρρησεις Μειμαρακη κλπ ειναι πολιτικες (οπως βλεπεις) . αν θυμηθεις τα δικα σας το 2007 θα καταλαβεις τη διαφορα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σκληρός κομματικός, οπαδός του μοντέλου της “πούρας κομματικής-διαχειριστικής γραφειοκρατίας”. Μ’ άλλα λόγια? Ο Σκανδαλίδης της ΝΔ.

Τώρα που το Πασόκ καθώς φαίνεται θα τα βρει με τους Γερμανούς στο Σκαραμαγκά για τα υποβρύχια, για βγες ρε Βαγγέλη να μας πεις αν είναι σκάνδαλο, ή εσύ ήσουν ανίκανος να το διαχειρισθείς?
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
Για τον λόγο αυτόν συμφωνώ απόλυτα με τον Μειμαράκη.
Ο χρήστης Unknown είπε…
ΡΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΑΣΗΔΕΣ!!! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΛΩΤΣΑΝΕ ΣΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ???
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΩΞΗ ΝΤΟΡΑΚΗΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΟΚΤΟΡ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΔΙΑ ΒΟΗΣ ΤΗΝ ΠΑΙΝΕΜΕΝΗ ΚΟΡΗ???
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΚΑΤΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα τον βάζει να τα λέει αυτά τα παρτσακλά.
Θα έπρεπε πάντως (και οι δύο) να είχαν ήδη καταλάβει ότι το ποτάμι ΔΕΝ γυρίζει πίσω.
Το παιγνίδι θα παιχτεί τίμια και δίκαια.
Είτε αρέσει σε όλους είτε όχι.
Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΕΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ.
Αυτός αποφασίζει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμένα με πιάνει ζάλη το 2009 να ξαναδώ τη Ντόρα με το Μεϊμαράκη, το Βουλγαράκη, τον Τατούλη, το Βαλυνάκη, τον Παυλίδη, το Μαγγίνα και τον Κιλτίδη να μου πούν ότι ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ.
Δεν την κόβω (την ψήφο) καλύτερα, να πιάσω την κηπουρική;
Ρε έχετε τρελλαθεί ντίπ;
20% ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ.