Μέχρι τώρα ότι καί να κάνει ο Παπανδρέου του βγαίνει. Ομως κάποια στιγμή τά κοκόρια παύουν να γεννούν. Καί μετά θα πάμε - πάλι - στίς κάλτσες !!!


Τα κοκόρια γεννούν για λίγο;

Βασίλης Χιώτης
Oταν εξελέγη πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής φαινόταν πως τίποτε δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Του έβγαινε κάθε επιλογή ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του. Ευτύχησε να δει τη χώρα να κερδίζει ως και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, αλλά και τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Οπως λέει και ο λαός μας «του γεννούσαν και τα κοκόρια»!

Το ίδιο συμβαίνει τώρα με τον Παπανδρέου. Ο,τι κι αν κάνει, του βγαίνει. Πήγε στην Τουρκία, όπου πήγαινε με προνομιακούς όρους ο Καραμανλής, και επέστρεψε με διθυράμβους από τα τουρκικά ΜΜΕ. Πήγε στην Ηλεία και οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν σαν Μεσσία. Συγκρότησε μια κυβέρνηση που ούτε ευέλικτη ούτε ολιγομελής είναι, αλλά επειδή είναι πιο μικρή και πιο φρέσκια από την τελευταία του Καραμανλή, μιλούν εγκωμιαστικά γι΄ αυτήν ακόμη και οι φανατικότεροι οπαδοί της ΝΔ.

Μόνο που η λάμψη και η καλοτυχία δεν διαρκούν πολύ.

Η κυβέρνηση εξαντλεί σε λίγο το πρώτο δεκαήμερο των εκατό πρώτων ημερών της και δεν έχει ακόμη αποσαφηνίσει ποια από αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά θα εφαρμόσει και ποια θα εγκαταλείψει. Ηρθε η ώρα να δηλώσουν οι υπουργοί του κ. Παπανδρέου ποιες προεκλογικές δεσμεύσεις του θεωρούν ρεαλιστικές και ποιες ανέφικτες και να προχωρήσουν στις σχετικές εξαγγελίες καθώς ορισμένα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο την επίλυσή τους.

Προεκλογικά, για παράδειγμα, ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε πως όλες οι θέσεις της κρατικής μηχανής θα καλυφθούν έπειτα από διαγωνισμούς. Φαίνεται όμως πως σε κάποιες θέσεις οι υπουργοί θα διορίσουν τους εκλεκτούς τους, μετατρέποντας τη διαδικασία σε παρωδία.

Ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης υποσχεθεί πως θα κυβερνήσει χωρίς να εκβιάζεται από κανέναν, αλλά καλείται τώρα να το αποδείξει απέναντι στους δικούς του συνδικαλιστές που έχουν καταλάβει το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως δεν θα δεχθεί τετελεσμένα για την πΓΔΜ εφόσον η γειτονική χώρα επιμείνει στην αδιαλλαξία της, αλλά θα πρέπει πολύ σύντομα να αποφασίσει αν θα εναντιωθεί στην πρόθεση της ΕΕ να της δώσει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Δήλωσε επίσης πως θα παγώσει τη ρύθμιση Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους, αλλά προς το παρόν έχουν παγώσει οι αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πρόσφατα πως δεν θα «ξανακουμπήσει αστυνομικός πολίτη», αλλά δεν έχει διευκρινίσει τι θα πράξει στο μέλλον όταν οι κάτοικοι του Γραμματικού εμποδίσουν και πάλι τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή ή απεργοί επιχειρήσουν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή.

Με λίγα λόγια τα κοκόρια δεν θα γεννούν για πολύ και για το ΠαΣοΚ. Και όταν σταματούν να γεννούν τα κοκόρια, ξεκινούν οι κοκορομαχίες...

vchiotis@dolnet.gr http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=6&artId=276223&dt=13/10/2009

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δεν ξέρω τί εννοείς όταν λές ότι ότι και να κάνει ο ΓΑΠ του βγαίνει, εγώ βλέπω σε μία μόλις εβδομάδα έχει πάρει ένα σωρί λάθος αποφάσεις, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις επιλογές των προσώπων της κυβέρνησής του.
Πρόκειται για άσχετους που όσο ακόμη δεν έχουν αναλάβει ευθύνες μποροπύν να βασίζονται στις εντυπώσεις.
Τώτα που αρχίζει η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Πχ η γκάφα που έκανε ο Ξενογιαννακοπούλου με τις άμεσες παραιτήσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων ήταν γκάφα ολκής, σημαίνει ότι το κοριτσάκι δεν καταλαβαίνει τίποτε άλλο εκτός από το νά ποζάρει στα κανάλια.
Θα γελάσουμε σου λέω, θα γελάσουμε πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα.
Μετά τα Χριστούγεννα θα είναι βαρετά γιατί, έχοντας περάσει οι πρώτες 100 ημέρες θα έχουν λυθεί τα προβλήματα της χώρας, οπότε θα το ρίξουμε στο τάβλι και τα αθλητικά για να διασκεδάσουμε τη βαρετή ύπαρξή μας.
Καλό έ;
Όσο για τα κοκκόρια που γεννούν, να μη βιάζεσαι.
Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Παπακωνσταντίνου, της Λούκας και της υπόλοιπης ψευτοπαρέας τους.