Η (πραγματική) πολιτική μάχη είναι ακόμα εντελώς ανοιχτή. Μέχρι την τελευταία στιγμή τό παιγνίδι θα παίζεται...


Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη τών ημερών είναι η εμμονή τών ΜΜΕ να μιλάνε ανοιχτά ή με υπονοούμενα γιά τήν πρωτιά στίς εκλογές πού κατά τη γνώμη τους έχει κριθεί και να αποκαρδιώνουν έτσι τούς φίλους τής ΝΔ οι οποίοι έχουν τήν εντύπωση ότι το παιγνίδι έχει ήδη τελειώσει...

Εμείς -γιά τήν οικονομία τής κουβέντας - να δεχτούμε ότι το παιγνίδι τής πρωτιάς έχει κριθεί...
Εντάξει ο Παπανδρέου θα έρθει πρώτος ...
Ομως τό πραγματικό πολιτικό παιγνίδι θα αρχίσει αμέσως μετά...
Εάν ο Καραμανλής πίστευε ότι θα ήταν καλό να ήταν αυτός πρωθυπουργός στίς 5 Οκτωβρίου θα μπορούσε να είναι...
Μήν ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ δέν ήθελε τώρα τις εκλογές...
Τίς ήθελε τον Μάρτιο...
Ο Καραμανλής τίς έκανε τώρα τίς εκλογές γνωρίζοντας άριστα ότι υπάρχει μία πιθανότητα να τις χάσει...
Γιατί άραγε το έκανε αυτό?

Μήπως γιά να βγάλει τον αντίπαλο του απο την ασφάλεια τής αντιπολίτευσης?
Μήπως έπρεπε οι Ελληνες να καταλάβουν στό πετσί τους ποιός είναι πραγματικά ο κ Παπανδρέου?
Μήπως ο Καραμανλής έχει σχέδια για μετά τίς 5 Οκτωβρίου?
Μέ αυτήν την έννοια κάθε ψήφος στόν Καραμανλή έχει τεράστια πολιτική σημασία...
Οχι μόνο για τίς εκλογές τής 4ης Οκτωβρίου πού θα μάς δώσουν μιά ολιγόμηνη μεταβατική κυβέρνηση...
Οσο για τίς επόμενες εκλογές πού θα βγάλουν και την κανονική κυβέρνηση τού τόπου...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν κατάλαβα.
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑ;
Γιατί με λέτε Πινόκιο;
ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;
Μόνο 100 ημέρες.
Αφού σας το υποσχέθηκα.
Σε 100 ημέρες όλα θα έχουν αλλάξει.
Αφού σας το εγγυήθηκα, τι, δεν με πιστεύετε;
Αν είναι δυνατόν!
Αφού είμαι ο μάγος.
Είμαι ο Ντέϊβιντ Κόππερφιλντ.
Βγάζω και λαγούς από τα καπέλα.
ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΑΣ.
Γιατί, δύσκολο είναι;
Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΤΟΠΑ, ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Εγώ είμαι εδώ.
Κάρτες, στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!
Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
Εμπιστευθείτε με.
Είμαι φερέγγυος.
Σας το εγγυώμαι.
Προσωπικά.
Τι είπατε;
Θα κλείσουν ένα σωρό μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αυτά που λέω;
Ας κλείσουν.
Καλύτερα να κλείσουν, οι περισσότεροι είναι νέο-δημοκράτες.
ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ;
Και πού θέλετε να πάει;
Αστη πάει όπου θέλει.
Εμένα τι με νοιάζει;
Εγώ, θα πάρω μπόλικα δανειάκια για κανα δύο χρόνια, θα βολέψω στο δημόσιο κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους μου και κανένα πρόβλημα.
Γαία πυρί μυχθήτω.
No problem.
Τελικά, μεγάλος μάπας αυτός ο Καραμανλής.
Αντί να κάνει το ίδιο, ο μπουνταλάς, βάλθηκε να φτιάξει την οικονομία, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης.
Εδώ δεν τη φτιάξαμε ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΡΙΣΗ, τώρα θα τη φτιάξουμε;
Τώρα, που έχουμε και το καλύτερο άλλοθι;
Τελικά, δεν παίζομαι ο μπαγάσας, είμαι μέγας οικονομολόγος.
Καλά μου τάλεγε η mummy ότι είμαι φτιαγμένος για πρωθυπουργός.
Φτού μου, να μην με ματιάσω.
Φτού.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΡΕ!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνήθως η συμμετοχή σε εθνικές εκλογές κυμαίνεται γύρω στο 75%.
Σε ευρωεκλογές (εκτος αυτής του 2009) η συμμετοχή πέφτει στο 62% περίπου.
Η διαφορά αυτή του 13% που χονδρικά είναι 1.300.000 ψήφοι είναι λογική από την άποψη οτι επειδή δεν διακυβεύεται η κυβέρνηση της χώρας στις ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι αυτοί είτε επειδή είναι ετεροδημότες κι έχουν κόστος να πάνε στο τόπο που ψηφίζουν ,είτε επειδή έχουν κάτι πιο σημαντικό να κάνουν εκείνη την ημέρα ,δεν προσέρχονται στις κάλπες.
Συνήθως η ψήφος αυτών των 1.300.000 ψηφοφόρων σε εθνικές εκλογές κατανέμεται αναλογικά με την πρόθεση ψήφου που αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Στις ευρωεκλογές του 2009 όμως ,είχαμε συμμετοχή 52%.
Αυτό σημαίνει ότι ένα επιπλέον 10% (1.000.000 ψηφοφόροι) που δεν ανήκουν στους συνήθως απέχοντες ,δεν πήγαν να ψηφίσουν έστω κι αν το εκλογικό κέντρο είναι απέναντι από το σπίτι τους.
Οι ψηφοφόροι αυτοί εύλογα συμπεραίνεται ότι είναι ψηφοφόροι που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 ,έχουν παράπονα από τη κυβέρνηση ,αλλά προτίμησαν τον Ιούνιο να απέχουν παρά να πάνε να ψηφίσουν είτε ΠΑΣΟΚ ,είτε ΛΑΟΣ ,είτε Οικολόγους.
Οι ψηφοφόροι αυτοί είναι η μερίδα του λέοντος στην αδιευκρίνιστη ψήφο όπως αυτή καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.
Αν ο Καραμανλής καταφέρει να τους πείσει και παράλληλα συρρικνώσει το ΛΑΟΣ (για το οποίο δεν χρειάζεται καμμιά δύσκολη ή ιδιαίτερη επιχειρηματολογία ότι « Ψήφος στο ΛΑΟΣ σημαίνει έμμεση ψήφος στο ΠΑΣΟΚ») ,τότε το παιχνίδι παίζεται στα ίσια και δεν έχει χαθεί τίποτα.
Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που θα μετρηθεί το ΛΑΟΣ , με το ΠΑΣΟΚ να υπερέχει συντριπτικά στη παράσταση νίκης.
Από σήμερα λοιπόν ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους και ένα blog που μπορούμε να γράψουμε και ένα σχόλιο. Έχω παρακολουθήσει τις προτάσεις-προγράμματα και των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών από την ΔΕΘ μέχρι και χθες. Δε θα μπω στη διαδικασία του τί θα κάνει ο ένας και τί θα συνεχίσει ο άλλος μια παρατήρηση όμως και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος. Άκουσα χαρακτηριστικα τον κο Παπανδρέου να λέει στη ΔΕΘ περί ελεύθερης δημοσιογραφίας όταν γίνει εκείνος πρωθυπουργός... δηλαδή σήμερα οι δημοσιογράφοι είναι φιμωμένοι;;;; Αν αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες δεν είναι λαϊκισμός και φασισμός τότε τί είναι;;; Εϊναι δυνατόν να προσπαθούνα να μας πείσουν ότι ο κος Παπανδρέου έχει πρόγραμμα και ότι σε 100 μέρες θα αλλάξει την Ελλάδα;;; ¨Ελεος δηλαδή τι νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο;;; Έχει κρίση ο έλληνας κακομοίρη δημοσιογραφάκο που τώρα θέλεις να γλύψεις για να πάρεις κανένα ψιχουλάκι αύριο... Νομίζετε ότι δεν ξέρουμε ΄τι θα πει αυριο ο κος Παπανδρέου;;;: Εγώ έκανα προϋπολογισμό και έδινα υποσχέσεις με Χ ποσά... αλλά παραλάβαμε άδεια ταμεία και δεν μπορω να δώσω τίποτα ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ" ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΧΘΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕ: ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ...Αυτό είναι σοσοιαλιστικό κόμμα κύριοι;;; Γιατί εγώ βλέπω πάλι να ευνοείται το κεφάλαιο.... Το χρώμα θα αλλάξει και τα πρόσωπα στις καρέκλες ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ... ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι πράγματι μουνταλάδες οι νεο-δημοκράτες.

Δεν έχουν χαμπάρι.

Πάρτε ορισμενα μαθηματα του πως να κλεβετε και να βγαινετε λαδι απο το ΠΑΣΟΚ βρε μπουζούκια:

1. Φτιαχνουμε εθνικη οδο (βλεπε ΠΑΘΕ) χωρις λωριδα ασφαλειας και χωρις εγκοπη στη νησιδα για να κανουν αναστροφη τα ασθενοφορα. (made by Λαλιωτης)

2. Φτιαχνουμε περιφεριακη στη Θεσσαλονικη, πληρωνομαστε για ανισοπεδους κομβους και τελικα ο περιφεριακος εχει την παγκοσμια πρωτοτυπια να εχει φαναρια αντι για ανισοπεδους κομβους (χρατς χρατς Λαλιωτης)

3. Λεμε σ ολους τους Ελληνες να πανε χρηματηστηριο, οταν βαλουν τα λεφτα τους το βουλιαζουμε και μετα κανουμε την παπια.

4. Αρπαζουμε τις επιδοτησεις της ΕΕ (κτηματολογιο, ΚΑΠ) τις τρωμε σε συμβουλια και "επιμορφωτικα σεμιναρια" και ο,τι περισευει το γυρναμε πισω. (βλεπε 1ο και 2ο ΚΠΣ)

5. Χωνουμε παντου "αξιοκρατικα" δικους μας και ελγχουμε το κρατος, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ακομη και μετα απο 5 χρονια ΝΔ. Παραδειγματα (Αποστολος Ζαπρης, Γεωργιος Σβαρνιας επιφανη στελεχη του ΠΑΣΟΚ που λυνουν και δενουν μεσα στο Υπουργειο Γεωργικης Αναπτυξης).

6. Λεμε οτι "εγω δε χρωσταω σε κανενα" και Μπομπολας Αλαφουζος μας αποθεωνουν νυχθημερον και προβαλλουν πρασινη προπαγανδα.

7. Ανταλλασει η Ελλαδα τον Λαλα με Αμερικανους και το βαφτιζουμε σκανδαλο υποκλοπων αφου αυτο ειναι κατι που δεν μπορει να απαντηθει δημοσιως. (Ετσουξε Τζεφρυ?)

8. Κανουμε Ολυμπιακους αγωνες στην Αθηνα με 22δις και ψωμολυσα ολη η Ελλαδα για να νιωσουν οι Αθηναιοι Εθνικα υπερηφανοι. Εδωσε δε τετοια σημασια στην υπολοιπη Ελλαδα το ΠΑΣΟΚ που η Θεσσαλονικη δεν εχει ακομη διεθνη αερολιμενα (τωρα κτιζεται ο νεος αεροδιαδρομος) και το ΜΕΤΡΟ ειχε καταντησει ανεκδοτο.

9. Ανταλλασεται ενα δημοσιο κτιριο με κατι χιλιαδες στρεμματα στη Βιστωνιδα (απιστευτη φυσικη ομορφια) με εκπληκτικες δυνατοτητες τουριστικης αναπτυξης και αποδοσης των δεοντων στο Ελληνικο δημοσιο και οι καναλαρχες για να ριξουν την αξια της γης εκει το βγαζουν σκανδαλο και μετα ορμανε να φανε τα φιλετα και να χτισουν ξενοδοχεια. Καντε καμια βολτα εκει να δειτε τι χτιζεται.

10. Οταν τα λογια και τα επιχειρηματα στερευουν κολαμε μια ταμπελα φασιστα και την αμολαμε σαν την σουπια.

11. Α κατι για τα δαση. Μηπως και στο Los Angeles δεν εχουν μεσα και σχεδιο που καιγοταν για εβδομαδες? Γιατι αν δεν εχουν να στειλουμε τον Tzefry να τους σωσει.

12. Βαζουμε στην Ολυμπιακη, τον ΟΣΕ, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ εργατες του ΠΑΣΟΚ και αφου γινουν ζημιωγονες εκληπαρουμε να πουληθουν.

13. Δανειζομαστε μεχρι σκασμου κανουμε την οικονομια μπαχαλο και φευγουμε απο την εξουσια. Κι οταν ο αλλος δεν τα καταφερει αμολαμε πρασινες κοσμοθεωριες και επιστρεφουμε νικητες.

Λιγη τσιπα ρε. Ελεος. Ο προεδρος της ΓΣΕΕ τι ειναι με 24.000 ευρω μισθο. Ο εργατοπατερας. Δεν ειναι golden boy? Αν καταφερει κανεις απο σας εκει εξω να μιλησει χωρις να βρισει τοτε ας απαντησει.