Εννοείται ότι αυτά πού εξήγγειλε στή ΔΕΘ ο ΓΑΠ είναι ανεφάρμοστα (κουλά). Γιαυτό έφυγε τρέχοντας ο Παπαδήμος γιαυτό έβγαλε ανακοίνωση ο Αλμούνιας...

Πιό κάτω θα διαβάσετε (γραμμένο και επίσημα) αυτό πού ξέρει όλος ο κόσμος...
Οτι ο Παπαδήμος και οι άλλοι σοβαροί άνθρωποι έφυγαν τρέχοντας απο το σύστημα Παπανδρέου όταν άκουσαν τα κουλά πού εξήγγειλε ο ΓΑΠ στή ΔΕΘ...
Μιλάμε γιά κοινό μυστικό...
Ενα κοινό μυστικό πού η διαπλοκή το έκανε γαργάρα....
Διότι με τα κουλά πού είπε στη ΔΕΘ ο ΓΑΠ λογικά τώρα θα ήταν τελειωμένος σε ένα σοβαρό (κανονικό) κράτος...
Τό θέμα μας βέβαια είναι άλλο...
Θα δώσει η διαπλοκή τήν αυτοδυναμία στόν ΓΑΠ (σύστημα Παπανδρέου) ή όχι....
Τίς επόμενες μέρες θα φανεί τι θα κάνουν....

Από αυτό θα εξαρτηθεί και ποιό σενάριο θα τρέξει...

Διαβάστε το άρθρο (περί Παπαδήμα) απο το ΒΗΜΑ...

Γιατί λακίζουν οι τεχνοκράτες
Βασίλης Χιώτης | Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009


Ενα από τα μεγαλύτερα προσόντα ενός πολιτικού είναι η ικανότητά του να διδάσκεται από τα λάθη του, αλλά και από τα λάθη των άλλων. Στο ΠαΣοΚ φαίνεται ότι δεν διαθέτουν αυτό το προσόν. Ιδίως εκείνοι που χαράσσουν την οικονομική πολιτική και δεν δείχνουν να διδάχθηκαν από το λάθος που έκανε ο Καραμανλής, όταν άρχισε να υπόσχεται πράγματα που γνώριζε ότι δεν είναι εύκολο να υλοποιηθούν.

Από το 2004 ως σήμερα τον αρχηγό της ΝΔ καταδιώκει η εξαγγελία του για την επανίδρυση του κράτους, αλλά και η δέσμευσή του ότι θα νοικοκυρέψει την οικονομία. Το ίδιο λάθος κάνει τώρα και ο Παπανδρέου, τάζοντας αυξήσεις και νοικοκυρέματα που γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να πετύχει.

Το πιο φοβερό μάλιστα είναι ότι δεν του ζήτησε κανείς να δεσμευθεί!

Για τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ αρκεί το ακλόνητο επιχείρημα που χρησιμοποιεί: «Οι άλλοι απέτυχαν, δώστε μου μια ευκαιρία και μένα για να αποδείξω ότι είμαι καλύτερος». Φαίνεται ότι οι πολίτες θα του δώσουν αυτή την ευκαιρία, επειδή απογοητεύθηκαν από τη ΝΔ και επειδή νιώθουν ότι παραπλανήθηκαν από ψεύτικες υποσχέσεις.

Τι χρειάζεται λοιπόν να εξαγγέλλει μέτρα που δεν είναι καθόλου εύκολο να εφαρμοστούν;

Δεν είναι εύκολο, για παράδειγμα, να αυξήσει τη φορολογία στις επιχειρήσεις σε μια περίοδο κρίσης, αφού αυτό θα είναι μέτρο που θα περιορίσει κι άλλο τη ρευστότητά τους και θα τις φέρει σε ακόμη πιο μειονεκτική θέση απέναντι σε ευρωπαϊκές εταιρείες που ανεβάζουν τα επίπεδα του ανταγωνισμού.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να φορολογήσει τα κέρδη των τραπεζών, όταν είναι βέβαιον ότι εκείνες θα μετακυλίσουν το κόστος στους πολίτες και στην αγορά, όπως κάνουν πάντα.

Δεν είναι εύκολο να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία, όταν η Εκκλησία δέχθηκε ήδη να πληρώσει ΕΤΑΚ και θα θεωρήσει τώρα ότι το κράτος λεηλατεί τα υπάρχοντά της.

Και- το κυριότερο- δεν είναι καθόλου εύκολο να υπάρξουν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και αύξηση του επιδόματος ανεργίας, όταν αυτά είναι μέτρα για τα οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση σου κοπανάει την επιτήρηση στο κεφάλι.

Αν ήταν εύκολα όλα αυτά, θα τα είχε κάνει η ΝΔ. Δεν έγιναν επειδή δεν είναι εφικτά, ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου τα κόμματα πορεύονται με οδηγό τις δημοσκοπήσεις και υπαναχωρούν οι πρωθυπουργοί μόλις δουν τη δημοτικότητά τους να μειώνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, μόλις δημοσιοποιήθηκαν αυτές οι εξαγγελίες, ο κ. Λ. Παπαδήμος ανακοίνωσε πως θα παραμείνει στη Φραγκφούρτη και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Γιατί όταν αρχίζουν τα παχιά λόγια, οι πρώτοι που λακίζουν είναι οι τεχνοκράτες...

vchiotis@dolnet.gr http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=6&artId=272599&dt=15/09/2009

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σήμερα κάνουν παιχνίδι οι κομμένοι

Α ΡΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ...

Χαμός θα γίνει και σήμερα στη Νέα Δημοκρατία… Ο Τσιτουρίδης που τους τα ριξε χοντρά χτες βράδυ αφού κόπηκε από τα ψηφοδέλτια ανεβαίνει στην περιφέρειά του για να μιλήσει σε ψηφοφόρους του. Ο Παυλίδης που...

μέχρι στιγμής είναι άφαντος και δεν απαντάει στα τηλέφωνα θα συνεχίσει κανονικά σήμερα την προγραμματισμένη περιοδεία του στα νησιά, ενώ ο Πέτρος Δούκας πιθανότατα θα δώσει συνέντευξη το μεσημέρι.

troktiko
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσεις δεν εχετε καταλαβει τι γινεται.Ο ΓΑΠ θα εξαγγειλει τα παντα για να σιγουρεψει την αυτοδυναμια.
Μετα δεν θα εχει αναγκη κανενα.
Τι ειπατε;Θα εχει αναγκη τους ψηφοφορους;Λαθος.Οι ψηφοφοροι δεν θα ειναι οι ιδιοι.Εξηγγειλε ήδη την παροχη υπηκοοτητας και ψηφου στους μεταναστες.Ενα εκατομμυριο νεοι ψηφοφοροι θα αλλαξουν για παντα το εκλογικο σωμα και αυτοι δεν θελουν λεφτα και διορισμους προς το παρον,τους αρκει η ιθαγενεια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ρε κοροιδο, αν δωσει δικαιωμα ψηφου σε 1 εκατομυριο μεταναστες γιατι αυτοι να ψηφισουν πασοκ; 15% του εκλογικου σωματος θα ειναι. ή θα κανουν δικο τους κομμα και θα ελεγχουν ολες τις κυβερνησεις ή θα πανε στο κομμα που ήδη υπαρχει γι'αυτους, τον συριζα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ"...

ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
2.16
Ποιοι θα κανουν δικο τους κομμα;
Αλλοδαποι απο 50 διαφορετικες χωρες με αλλες γλωσσες και θρησκειες σε ξενη χωρα θα κανουν κομμα;
Ανατολικοευρωπαιοι και μωαμεθανοι θα πανε σε κομμουνιστικο κομμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ που δεν το ξερουν;
Επειδη εσυ νομιζεις οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι το κομμα των αλλοδαπων που κανει μαλακιες νομιζεις οτι θα πανε και αυτοι;Οι αλλοδαποι εχουν αναγκη απο ασφαλεια και κατοχυρωση της θεσης τους.Θα πανε με το κομμα του καθεστωτος που θα τους δωσει ψηφο και θα εγγυαται την παραμονη τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αν ηταν ετσι απλα τα πραγματα θα τους εδινε και ο σημιτης το δικαιωμα το 2003 και θα κερδιζε το 2004. οι αλβανοι παρακαλουσαν τοτε. ο σημιτης ειναι βλακας και ο γαπ ο εξυπνος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΓΑΠ σαν υπουργος εξωτερικων πιεσε τον Αλεκο Παπαδοπουλο και αλαξε τον νομο περι ιθαγενειας και ετσι μπορουσαν να αποκτησουν την ελληνικη οι μουσουλμανοι της Δυτ Θρακης που τους ειχε αφαιρεθει η ιθαγενεια με εναν νομο της χουνταςΟ αριθμος αυτων 300 χιλιαδες οι οποιοι αυτοπροσδιοριζονται τουρκοι,αυτο διοτι τοτε οι αμερικανοι ειχαν πιεσει τον ΓΑΠ και τον Σημιτη οτι ειμαστε καφροι αντιδημοκρατες και ρατσιστες μεσα απο αυτες τις εκθεσεις του υπου εξωτερικων εμεις γιατι δεν τους ρωταμε για τις δικες τους μειονοτητες ποσο καταπιεζονται , να βγαλουμε και εμεις μια ντιρεκτιβα.Αλλα ποιος θα το κανει.Για την δικη μας μειονοτητα στην Τουρκια γιατι δεν ρωταμε