Θά αναγνωρίσει η Ρωσία τα κατεχόμενα τής Κύπρου; Τό πήραν απόφαση οι Ρώσοι ότι αλλάζει η κατάσταση στήν Ελλάδα; Λύση-εξπρές τού Κυπριακού;

(ΣΣ Εντός τού φθινοπώρου η λύση τού Κυπριακού? Διαβάστε προσεκτικά τό κείμενο και ειδικότερα τη δήλωση Χριστόφια περί λύσης του Κυπριακού εντός τού φθινοπώρου. Θά καταλάβετε - πιστεύουμε - πολλά , απο αυτά πού γίνονται εδώ σέ μάς καί πού τώρα δείχνουν ακατανόητα)
Σενάρια περί αμοιβαίας αναγνώρισης της κατεχόμενης Κύπρου από τη Ρωσία και της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας από την Τουρκία φέρνει στο προσκήνιο η τουρκική εφημερίδα Milliyet,

επικαλούμενη πληροφορίες από τουρκικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η Λευκωσία.
Στο σχετικό δημοσίευμα της Milliyet αναφέρεται ότι για να αναγνωρίσει η Τουρκία την αποσχισθείσα γεωργιανή επαρχία της Αμπχαζίας θέτει ως όρο την αναγνώριση του ψευδοκράτους στη Ρωσία.





Το θέμα που είχε ανακύψει από καιρού εις καιρόν και στο παρελθόν προέκυψε μετά την επίσκεψη του βοηθού υπουργού Εξωτερικών Ουνάλ Τσεβικόζ στην Αμπχαζία, γράφει ο κυπριακός δικτυακός τόπος Σίγμα επικαλούμενος το δημοσίευμα της Milliyet.

Αναφέρεται, ωστόσο, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη Γεωργία -η οποία διαδέχθηκε την επίσκεψη Τσεβικόζ στην Αμπχαζία- ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι στόχος είναι να διατηρηθούν οι καλέσεις σχέσεις Τουρκίας-Γεωργίας.

Μετά τον πόλεμο του Αυγούστου του 2008 με τη Γεωργία η Ρωσία προχώρησε στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αποσχισθεισών γεωργιανών επαρχιών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, αναλαμβάνοντας και τον έλεγχο των συνόρων τους. Η διεθνής κοινότητα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Γεωργίας.

Η Milliyet επικαλείται για τα περί αμοιβαίας αναγνώρισης ιστοσελίδες ρωσικών ή τουρκορωσικών μέσων ενημέρωσης, ενώ αναφέει επίσης ότι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πως η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft μπορεί να δώσει πετρέλαιο για τον αγωγό Μπακού-Τσεϊχάν.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, ο «υπουργός» Εξωτερικών της Αμπχαζίας, Σεργκέι Σάμπα, φέρεται να δήλωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα «πως αν είναι έτοιμοι να μας αναγνωρίσουν, τότε και εμείς είμαστε έτοιμοι», λέγοντας πως τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί επαφές μεταξύ αντιπροσωπειών Αμπχαζίας και «ΤΔΒΚ».

Την ίδια ώρα, ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας αναμένεται να αναφέρει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι εάν η Τουρκία προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις εντός του φθινοπώρου η Λευκωσία θα προχωρήσει άμεσα σε λύση του Κυπριακού.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας πρόκειται να έχει συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ενώ θα έχει στη Νέα Υόρκη επαφές και με τη σουηδική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Newsroom ΔΟΛhttp://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1056362&lngDtrID=244
Αν δέν βαριέστε ρίξτε μιά ματιά και σε αυτό πού γράφαμε εμείς προχθές..

Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι θά πρέπει τό ΠΑΣΟΚ να κλείσει τα εθνικά θέματα. Ομως δέν μπορούμε να δεχτούμε τη συνέχεια...





Σχόλια