Διεθνές ρεζιλίκι τής χώρας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση ότι ο Παπαδήμος δέν θέλει να γίνει υπουργός τού ΓΑΠ.


Τέλος στα σενάρια ανάμιξης του Λουκά Παπαδήμου στην ελληνική πολιτική, μέσω της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρός της θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τη λήξη της θητείας του.

«Ο Παπαδήμος θα παραμείνει αντιπρόεδρος της ΕΚΤ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής νομισματικής αρχής. Σημειώνεται ότι η θητεία του ως αντιπροέδρου της ΕΚΤ λήγει τον ερχόμενο Μάιο.

Τις τελευταίες μέρες υπήρξε έντονη φημολογία ότι ο κ. Παπαδήμος θα τοποθετούνταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, εγκαταλείποντας τη θέση του στην ΕΚΤ.

«Το πρόγραμμα θα το εφαρμόσει το νέο υπουργικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Θα αξιοποιήσουμε όλο το δυναμικό και εκτός και εντός Ελλάδας», απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ σε ερώτηση για το αν ισχύουν τα σενάρια περί ανάθεσης αρμοδιοτήτων στον κ. Παπαδήμο.
Πηγή: Reutershttp://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/14/1714692.htm

Σχόλια

Ο χρήστης F5PILOT είπε…
Βρε απατεώνες για βάλτε την διεύθυνση του Reuters
να τη διαβάσουμε μόνοι μας. Εκτός από απατεώνες είστε και ηλίθιοι γιατί αναδιμοσιεύεται την ναυτεμπορική χωρίς να διασταυρώσετε την είδηση.
Έλεος πια με την παραπληροφόρηση και την εμπάθειά σας.
Αν έχετε κότσια βάλτε το σχόλιό μου. Αλλά που να τα βρήτε.
Ο χρήστης wolf είπε…
αν η ναυτεμπορική πού επικαλείται σαν πηγη το reuters παραπληροφορεί (??) και είναι εμπαθής (??) τότε οκ να ζητήσουμε και συγνώμη. αν όμως όλα αυτά είναι αλήθεια?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι απορίας άξιο πως ο Γιωργάκης αυτοξεφτιλίζεται τόσο εύκολα.
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
Προφανώς πρόκειται για πολιτικό παιγνίδι. Είτε το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κλείσει το θέμα ή η ΝΔ να κερδίσει εντυπώσεις. Μη γίνεστε θύματα ψάχτε το λίγο.
Ο χρήστης wolf είπε…
πιλότε ξερω και κατανοώ ότι σου φαίνεται και σένα απίστευτο. ομως ειναι ετσι. θα το δεις και το βραδυ στις ειδησεις...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξύπνα επιτέλους φού-πέντε!

Η αξιοπιστία σου είναι αντίστοιχη του Γιωργάκη, το γνωστό επίπεδο alandalon.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος δεν αποδέχτηκε την πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να επιστρέψει στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας καθήκοντα υπουργού οικονομικών σε περίπτωση νίκης στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη στήλη «Στρατηγικός Επενδυτής» στην εφημερίδα, αυτό ανέφερε ο Ralph Atkins, επικεφαλής του γραφείου της Φρανκφούρτης της εφημερίδας Financial Times, σε σχετικό σχόλιο που δημοσιεύθηκε σε blog στη ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Ο κ.Atkins διευκρίνισε ότι τυχόν παραίτηση του κ. Παπαδήμου θα δημιουργούσε προβλήματα στη λειτουργία της ΕΚΤ αφού είναι υπεύθυνος για ζητήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ε», ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν ήταν ιδιαίτερα θερμός στο ενδεχόμενο ανάμιξής του στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα από τις προηγούμενες μέρες, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα.

nooz.gr
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
@14 Σεπτέμβριος 2009 6:01 μμ

Αν κατάλαβες καλά δεν παίρνω θέση στο αν θα αποδεχτεί ή όχι και βασικά δεν με ενδιαφέρει έτσι αρχικά για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα

Αλλά αυτό που γράφεις μου θυμίζει την διαφήμηση για το κτηματολόγιο αν τη θυμάσε που του το είπε ότι ήταν του παπού του α μπατζανάκης της αδερφής του ανηψιού του γιού του περιπτερά που έχει μια αδερφή στην Αθήνα κλπ κλπ

Έχει λοιπόν σχέση αυτό που αναδημοσιεύεις εσύ με αυτό που λέει η Ναυτεμπορική; Αλήθεια μπερδεύτηκα από πια πηγή είναι; Μπορείς να μου πεις; Και η μου πεις Ελευθεροτυπία.

Το βασικό μου σημείο είναι ότι θα πρέπει όλοι μας να προβληματιζόμαστε και να ψάχνουμε λιγο τις ειδήσεις που αναδημοσιεύουμε στα blog διότι υπάρχει κίνδυνος να απαξιωθούν πλήρως αν χάσουν την αξιοπιστία τους. Και όπως γνωρίζεις αν γίνει αυτό όλοι οι εκδότες θα ανοίγουν σαμπάνιες. Η διαφύλαξη λοιπόν της αξιοπιστίας των blogs επαφίεται στους ίδιους τους bloggers καθώς και στους αναγνώστες τους.
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
Την βρήκα επιτέλους καταχονιασμένη. Τα θέματα όμως δεν κλείνουν έτσι με πληροφορίες από πέμπτους. Θα ήταν καλύτερο μια δήλωση από τον ίδιο.
Επομένως wolf σου οφείλω μια συγνώμη αλλά επιμένω στην αξιολόγηση και επιβεβαίωση των ειδήσεων αν θέλετε αυτό που κάνετε να μην χάσει την αξιοπιστία του.
http://blogs.ft.com/money-supply/tag/papademos/
Ο χρήστης wolf είπε…
πιλοτε με αυτην τη συγνωμη κλείνεις το θεμα κερδίζοντας τις εντυπωσεις. παντως εμείς εδω φροντιζουμε να τσεκαρουμε οτι γραφουμε (οσο μπορουμε βεβαια). μερικες δε φορες (σε καποια συγκεκριμενα θεματα) οι πληροφοριες μας ειναι περισσοτερες απο αυτο που ενδεχομενως φαινεται εκ πρωτης οψεως ...