Ημιυπαίθριοι. Ενα πρόβλημα πού αφορά πολλούς συμπολίτες μας. Η ΝΔ είχε δώσει λύση. Τό ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση. Αμα καταλάβετε τί λέει γράψτε μας...


Καλώς ή κακώς η ΝΔ έδωσε μιά σαφή , συγκεκριμένη λύση στό μεγάλο πρόβλημα τών ημιυπαίθριων...
Μετά τήν κίνηση Καραμανλή να μιλήσει συγκεκριμένα τό ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δείξει ότι έχει σκεφτεί καί ότι έχει και αυτό συγκεκριμένες προτάσεις...
Εβγαλαν σήμερα μιά ανακοίνωση για το τι θα κάνουν με τούς ημιυπαίθριους...
Απ΄ότι φαίνεται είναι στό στύλ "θα λάμψει και στούς ημιυπαίθριους ο ήλιος τής κοινωνικής δικαιοσύνης" ή αλλιώς ψηφίστε μας εσείς κορόιδα και μετά βλέπουμε. Εχει ο Θεός....
Διαβάστε την και αν καταλάβετε τί εννοούν εμάς να μάς τρυπήσετε τη μύτη...
Οι άνθρωποι δέν παίζονται...

Δέσμευση ΠΑΣΟΚ για νόμιμη και τελεσίδικη λύση για ημιυπαίθριoυς.
Eντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων διατύπωσε ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης. Παράλληλα, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θα δώσει νόμιμη, εφικτή και τελεσίδικη λύση.

Πιο αναλυτικά, σημείωσε πως με τη ρύθμιση της κυβέρνησης οι πολίτες θα βρεθούν τριπλά παγιδευμένοι, αφού μετά την υποβολή της δήλωσης και την τακτοποίηση, θα εξακολουθούν να υφίσταται οι πολεοδομικές, φορολογικές παραβάσεις, οι παραβάσεις έναντι στο ΙΚΑ και στα δημοτικά τέλη, και θα συνεχίζουν να θεωρούνται παράνομοι, ενώ θα έχουν ήδη πληρώσει. Επιπλέον, πρόσθεσε, σε ενδεχόμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα βρεθούν καθηλωμένοι, καθώς όλη αυτή η νομοθετική ακροβασία είναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί.

Ο κ. Κουβέλης τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ, θα αντιμετωπίσει συνολικά και ολοκληρωμένα το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, με γνώμονα το κοινό συμφέρον, τον πολίτη και το περιβάλλον. Όπως αναφέρει, η νόμιμη, εφικτή, και τελεσίδικη επίλυση του ζητήματος των ημιυπαίθριων θα εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικής για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων, το οποίο θα περιλαμβάνει:

Αναθεώρηση του πλαισίου έκδοσης και ελέγχου εφαρμογής των οικοδομικών αδειών.

Ολοκλήρωση των πολεοδομικών σχεδίων, ώστε η δόμηση να γίνεται σε οργανωμένους οικισμούς και όχι άναρχα.

Αναθεώρηση των διατάξεων του ΓΟΚ που αναπαράγουν τα φαινόμενα αυθαίρετης δόμησης.

Ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και του κτηματολογίου, ώστε να πάψει η καταπάτηση δασικών περιοχών, ακτών, και δημόσιων εκτάσεων.

Αντιμετώπιση των υπαρχουσών αυθαιρεσιών, μέσα στα πλαίσια της πολεοδομικής νομοθεσίας, με κίνητρα και περίοδο προσαρμογής.

Μηδενική ανοχή σε νέες αυθαιρεσίες, με άμεση κατεδάφιση.http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/08/1712431.htm

Σχόλια