Φροντίζετε για την ψυχική μας υγεία;

Η πιο συγκλονιστική είδηση της εβδομάδας είναι αναμφίβολα η σημερινή της Ελευσίνας.

Ο πνιγμός των δύο ανήλικων παιδιών από τη μάνα τους (;) και η απόπειρα αυτοκτονία της με πτώση στις ρόδες διερχόμενου αυτοκινήτου.

Η τραγική φιγούρα του πατέρα που γίνεται μάρτυρας, κατά την επιστροφή στο σπίτι, της τραυματισμένης συζύγου του που κείτεται στο οδόστρωμα. Και αφού την μεταφέρει ασθενοφόρο στο εφημερεύον, γυρνώντας στο διαμέρισμά τους ανακαλύπτει πως τα δύο βλαστάρια του, 8 και 10 χρόνων είναι νεκρά στην μπανιέρα.

Με αφορμή αυτήν την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και διαβάζοντας στον ξένο τύπο:
Πάνω από 100.000 ενημερωτικά φυλλάδια για την ψυχική υγεία τυπώθηκαν στην Ιρλανδία σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι αυτοκτονίες ανθρώπων που έμειναν άνεργοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.
Και:
Η Εθνική Υπηρεσία για την Πρόληψη των Αυτοκτονιών στην Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι η ανεργία αύξησε κατά 70% τον κίνδυνο αυτοκτονιών ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν ιστορικό ψυχικής νόσου.
Θέλουμε να ρωτήσουμε:
Τι προληπτικά μέτρα λαμβάνει το κράτος μας για την ψυχική υγεία των χιλιάδων ανέργων, νεόπτωχων, ανασφάλιστων νέων ψευτοαπασχολουμένων (stage κλπ), αλλά και των δόλιων μεταναστών;
Ποιές προσπάθειες καταβάλλει για την αποτροπή των αυτοκτονιών;http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1783:2009-08-10-18-05-41&catid=98:2009-06-09-16-56-07&Itemid=126

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το θέμα είναι αν έχει η χώρα φυλλάδιο όπως η Ιρλανδία? Δηλαδή η πρόληψη στην αποτροπή της ανεργίας δεν ενδιαφέρει κανέναν? Μόνο αν υπάρχει φυλλάδιο? Έλα νινί στον τόπο σου.