Ο Ιάσων Αθανασιάδης περιγράφει στήν εφημερίδα του (Washington Times) τήν περιπέτειά του...


Σέ ένα κείμενο όπου περιγράφει λεπτομέρειες απο την περιπέτεια του ο Αθανασιάδης μάς δίνει την ιστορία απο την δική του οπτική γωνία. Πώς βίωσε, τί ένιωσε, πώς του συμπεριφέρθηκαν?

Τό κείμενο είναι λιτό καί περιγραφικό. Είναι μιά καταγραφή συναισθημάτων καί βιωμάτων απο αυτές τις τρεις βδομάδες μέσα στίς οποίες ο άνθρωπος πέρασε απο την κόλαση τής κράτησης , με βαρειές κατηγορίες (κατασκοπια κλπ) , καί της ανάκρισης στόν Παράδεισο τής απελευθέρωσης. Μάς δίνει λεπτομέρειες απο την ανάκριση και τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Ιρανικές αρχές (φωτογραφίες απο επαφές του, SMS απο το τηλέφωνό του κλπ) τα οποία όμως ευτυχώς δέν ήταν αρκετά για να τον ενοχοποιήσουν. Φυσικά σέ τέτοιες περιπτώσεις και με πολύ λιγότερα στοιχεία απο αυτά πού περιγράφει ο Αθανασιάδης θα μπορούσε κάποιος να μπλέξει πάρα πολύ άσχημα αλλά εκείνες τις στιγμές ο Αθανασιάδης δέν ήξερε (άν και φανταζόταν) ότι κάποιοι στήν Αθήνα πάλευαν για την απελευθέρωσή του. Εξάλλου απο την περιγραφή φαίνεται ότι απο ένα σημείο και μετά οι ανακριτές του έγιναν πιό ήπιοι (χωρίς εμφανή λόγο) και διαφάνηκε ότι θα τον απελευθέρωναν.
Αξίζει τον κόπο - πιστεύουμε - να το διαβάσετε...http://www.washingtontimes.com/news/2009/jul/13/sad-departure-from-iran-after-weeks-in-prison/

Σχόλια