Πλανητική μαζική κηδεία (καί υστερία) γιά τόν Μάικλ Τζάκσον καί πλανητικά συναισθήματα στήν τηλεόραση.

(ΣΣ Πόσο λογική μπορεί να είναι η στενοχώρια γιά τόν θάνατο ενός ανθρώπου πού δέν γνώρισες ποτέ? Πόσο αληθινά μπορεί να είναι τα συναισθήματα μέσω της τηλεόρασης? Λεπτομέρειες βέβαια. Αυτό πού έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι το γεγονός ότι ολόκληρος ο πλανήτης συμμετείχε. Τό παγκόσμιο χωριό κήδεψε έναν χωριανό ....)

Δεκάδες χιλιάδες φανατικοί οπαδοί του Μάικλ Τζάκσον συγκεντρώθηκαν μέσα και γύρω από το Staples Center του Λος Αντζελες, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης, μη μπορώντας να συγκρατήσουν τη λύπη τους. Νωρίτερα, η οικογένεια Τζάκσον με μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή πήγε σε νεκροταφείο της περιοχής για μια πιο ιδιωτική τελετή.
Σε διάφορα σημεία του Λος Αντζελες περιφερόταν χθες η σορός του Μάικλ Τζάκσον, καθώς πρώτα μεταφέρθηκε για μια οικογενειακή τελετή στο νεκροταφείο Φόρεστ Λον του Χόλιγουντ Χιλς, ενώ στη συνέχεια επρόκειτο να μεταφερθεί στο στάδιο Staples Center, στο κέντρο του Λος Αντζελες για τη δημόσια εκδήλωση προς τιμήν του εκλιπόντος καλλιτέχνη. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Αντζελες επιβεβαίωσε ότι η σορός του Τζάκσον θα βρίσκεται στην εκδήλωση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Για τη μάλλον κακόγουστη τιμητική εκδήλωση, με τοποθετημένο τον Τζάκσον σε κεντρικό σημείο της σκηνής, η ζήτηση ξεπέρασε κάθε αναμενόμενο, κάνοντας την τελετή το πιο πολυσυζητημένο γεγονός της χρονιάς, έπειτα από τον ίδιο τον θάνατο του Τζάκσον. Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να πάρουν δωρεάν εισιτήρια για την εκδήλωση. Τελικά επιλέγησαν 8.750 άτομα, τα οποία πήραν από μία διπλή πρόσκληση.


Πολλές περισσότερες χιλιάδες άνθρωποι θέλησαν να βρεθούν έστω κοντά στον χώρο της τελετής, ωστόσο η αστυνομία είχε κλείσει από νωρίς τους δρόμους γύρω από το στάδιο και προειδοποίησε τον κόσμο να μην πλησιάζει αν δεν έχει εξασφαλίσει προσκλήσεις. Στο κλίμα μαζικής υστερίας που έχει κατακτήσει την Αμερική μετά τον θάνατο του διάσημου τραγουδιστή, περισσότερες από 50 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Αμερική, είχαν προγραμματίσει χθες να αναμεταδώσουν την εκδήλωση. Μια σειρά από μεγάλα ονόματα του θεάματος και κυρίως της μαύρης μουσικής, είχαν δηλώσει εξάλλου από νωρίς ότι πρόκειται να παρευρεθούν. Ανάμεσά τους, ο Στίβι Γουόντερ, η Μαράια Κάρεϊ, ο Λάιονελ Ρίτσι, η Τζένιφερ Χάντσον και ο Ασερ.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100040_08/07/2009_321390

Σχόλια