Τά γεωτρύπανα τής Στρατονίκης σίγησαν...

Τα γεωτρύπανα σίγησαν -προς το παρόν- λόγω της κινητοποίησης των κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας, που παραμένουν σε εγρήγορση στο δάσος των Σκουριών! Συνάντηση των κατοίκων με αντιπροσωπεία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου.

Οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας πραγματοποίησαν -όπως είναι γνωστό- εδώ και μέρες την πρώτη νίκη απέναντι στην προσπάθεια που καταβάλλει η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία του Στρατονικού Όρους, να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα στο δάσος των Σκουριών, στο βουνό Κάκκαβος.
GEOTRYPANA-03
Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» πριν από περίπου 25 μέρες, εγκατέστησε εκεί γεωτρύπανο, πραγματοποιώντας «Ανόρυξη γεωτεχνικών γεωτρήσεων στη θέση Σκουριές του Δ.Δ. Μ. Παναγίας» όπως έκανε γνωστό με το από 8 Ιουλίου 2009, έγγραφό της, προς το Δήμο Παναγίας.
Όμως, οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας από την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 εγκατέστησαν στην θέση «Χοντρό Δέντρο» φυλάκιο και απέτρεψαν την συνέχιση των εργασιών με 24ωρη περιφρούρηση, η οποία συνεχίζεται αδιάλειπτα έως σήμερα. Τη δράση αυτή πλαισιώνουν πολλοί κάτοικοι του χωριού και καθημερινά προστίθενται περισσότεροι που επικροτούν και συμπαραστέκονται!
GEOTRYPANA-02
Εν τω μεταξύ την Κυριακή 26 Ιουλίου 2009 τους κατοίκους επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου. Τα μέλη της Κίνησης εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Μεγάλης Παναγίας και εκδήλωσαν την διάθεση να υποστηρίξουν κάθε πρωτοβουλία που θα αποτρέψει οποιοδήποτε ενδεχόμενο παραβίασης του δάσους και δημιουργίας νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Ακόμα συζήτησαν για το ενδεχόμενο κοινής δράσης, αφού το πρόβλημα των μεταλλείων είναι πολυσύνθετο και πολυσχιδές και δεν αφορά μόνο τις περιοχές που το υφίστανται σήμερα, δηλαδή τη Στρατονίκη και τη Μεγάλη Παναγία. Τα μεταλλεία και η λεγόμενη «ανάπτυξή» τους αφορούν ολόκληρη τη Βόρειο Χαλκιδική, και απειλούν τα βουνά, τη θάλασσα, τα δάση, το νερό της, αφού στις προθέσεις των εταιρειών αλλά και των εκάστοτε κυβερνήσεων που αδειοδοτούν, είναι η «άνευ όρων» παράδοση του τόπου μας στις μεταλλευτικές δραστηριότητες. Δηλαδή στα εύκολα κέρδη γι’ αυτούς και στην περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή μας.http://kinisipoliton.wordpress.com/

Σχόλια