Η θέση Παυλόπουλου περί άμεσης σύνδεσης τρομοκρατίας καί οργανωμένου εγκλήματος δέν είναι τυχαία. Μεταξύ άλλων στοιχείων τά τής βόμβας στό ΑΛΤΕΡ...


Η αναφορά του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού σε μια βόμβα, που θα χρησιμοποιούσε η συμμορία, η οποία όπως είπε, είχε ίδια σύνθεση με την βόμβα, που είχε βρεθεί έξω από το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ALTER έπειτα από την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ, βάζει «φωτιά» στις έρευνες.

Συγκεκριμένα, σε συνομιλία του Βλαστού με τον συνεργό του Γιώργο Τρομπούκη είχε ειπωθεί:
Βλαστός: Και ήταν μεγάλο το γλυκό (σ.σ. βόμβα), κατάλαβες τι γίνετε; Και είναι μεγάλο γλυκό. Γαμ… τα και είναι ειδική τέτοια.
Τρομπούκης: Ε;
Βλαστός: Ειδική σύνθεση ήταν αυτό (σ.σ. της βόμβας). Κατάλαβες τι γίνεται;
Τρομπούκης: Ναι ε;
Βλαστός: Ήταν ίδια σύνθεση μ΄ αυτή (σ.σ. βόμβα) που είχαν βρει στο ALTER. Τη μεγάλη.
Τρομπούκης: Πω, πω. Ο δικός μας είναι τουμπεκί;
Βλαστός: Οι μεν δεν τους ξέρουν τους δε. Κατάλαβες τι γίνεται;


Το ερώτημα πώς ο Παναγιώτης Βλαστός γνώριζε για τη σύνθεση της βόμβας, που δεν εξερράγη τελικά στο ALTER, απασχολεί την Αστυνομία. Στη συνέχεια του διαλόγου που είχε ο φερόμενος ως εγκέφαλος του συνδικάτου του εγκλήματος βαρυποινίτη με τον Γιώργο Τρομπούκη, φαίνεται ξεκάθαρα, ότι ο δεύτερος φοβάται μήπως σπάσει η ομερτά και κάποιοι μιλήσουν.
Τρομπούκης: Αυτοί που έχουμε κάνει τις δουλειές μας, είναι ο.κ. όλοι; Είναι μπαμ;
Βλαστός: Ναι ρε φίλε. Αυτοί είναι μπαμ, καμία σχέση. Δεν έχουν αυτοί, άκου. Άλλοι είναι αυτοί με τα γλυκά να ξέρεις. Ακούς; Και άλλοι είναι οι άλλοι. Ναι. Κατάλαβες τι σου λέω; Καμία σχέση. Δεν ξέρουν οι μεν τους δε να ξέρεις. Κατάλαβες;

Ίδια σύνθεση με την βόμβα στο ALTER είχε η βόμβα, που προσπάθησαν να μεταφέρουν από την Αθήνα στην Άρτα μέλη της συμμορίας, με σκοπό πιθανότατα να εκτελέσουν ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου. Η βόμβα δεν έφθασε ποτέ στον προορισμό της, αφού η Αστυνομία ήταν ήδη ενήμερη και φρόντισε να σταματήσει τα σχέδια της συμμορίας. Σε δήθεν τυχαίο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών η Αστυνομία ακινητοποιεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της συμμορίας Ανδρέου και Ιβανόφ και βρήκαν την βόμβα. Το ότι ήταν άνθρωποι του συνδικάτου του εγκλήματος προδίδει η παρακάτω συνομιλία Βλαστού και Τρομπούκη.
Βλαστός: Εκεί στην Αθηνών-Πατρών κατάλαβες τι γίνεται;
Τρομπούκης: Ναι.
Βλαστός: Έναν μαλ… με ένα γλυκό (σ.σ. βόμβα) δικό μου, με ένα αυτοκίνητο, του ‘καναν μπλόκο του μαλ…, τον πήραν και είχε ένα γλυκό μεγάλο μέσα.

Ο Παναγιώτης Βλαστός όταν πληροφορήθηκε ότι η βόμβα εντοπίστηκε και συνελήφθησαν Ανδρέου και Ιβανόφ και ο μόνος που ξέφυγε, ήταν ο προπομπός Αριστομένης Κατσαγάνης, δεν μπορούσε να κρύψει τον θυμό και την αγωνία του. Μιλώντας στον Τρομπούκη είπε χαρακτηριστικά: «Πέρασε μπροστά προπομπός ο δικός μου και ο άλλος ο μαλ… έμεινε πίσω, γιατί γαμ… Κατάλαβες τι γίνεται; Και ο άλλος ο μαλ… έμεινε πολύ πίσω φαίνεται και ξαφνικά ενώ τον περίμενε, τον περίμενε, τον περίμενε και μόλις γυρνάει να πούμε, βλέπει να πούμε ότι τον έχουν φερμάρει, του έχουν τα πόδια κάτω να πούμε, ότι τον έχουν γαμ… Κατάλαβες;».

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο τα μέλη του συνδικάτου του εγκλήματος και οι τρομοκράτες να έχουν κοινό προμηθευτή όπλων και εκρηκτικών. Σε πιθανή σύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας στην Ελλάδα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο κ. Παυλόπουλος είπε χαρακτηριστικά, ότι «η μορφή τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουμε, ενέχει ιδιαίτερους κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο. Είναι μια μορφή, που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα. Και υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτό».

Η τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, οι συνδεσμολογίες και ο τρόπος που η συμμορία εκτελούσε τα βομβιστικά χτυπήματα, απασχολούσαν ιδιαίτερα τα μέλη της, όπως προκύπτει από τα όσα συζητούσε ο Παναγιώτης Βλαστός μέσα από τη φυλακή. Έδινε μάλιστα ειδικές εντολές με κωδικούς, όπως προκύπτει από την παρακάτω συνομιλία του με τον Σκαρλάτο.
Βλαστός: Τυλιχτό, τυλιχτό θα γίνει το σουβλάκι (σ.σ. βόμβα).
Σκαρλάτος: Μπράβο. Γύρω, γύρω, γύρω. Ακούς;
Βλαστός: Εγώ το ‘χα τυλιχτό στη μέση φίλε.
Σκαρλάτος: Και πρόσεξε, ακούς; Θέλει, ακούς, θέλει, θέλει ρε παιδί μου σφίξιμο καλό. Καλό. Βλαστός: Ναι.
Σκαρλάτος: Και το πιο καλό είναι, να πιάσεις μετά ταινία.


Γιώργος Τρομπούκης και Μανώλης Σκαρλάτος φαίνεται ότι ήταν τα δύο μέλη της συμμορίας, που σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν ενεργό ρόλο στην προμήθεια και προετοιμασία των εκρηκτικών. Όπως εκτιμά η Αστυνομία, ο Γιώργος Τρομπούκης ήταν ο άνθρωπος που λόγω επαγγέλματος ως ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας, είχε εύκολη πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες. (ALPHA)

Σχόλια