Εμείς οι Ελληνες σέ σχέση με τούς υπόλοιπους Ευρωπαίους καί υποψήφιους Ευρωπαίους. Μερικά στοιχεία μέ ενδιαφέρον από το τελευταίο ευρωβαρόμετρο...


Ποσοστό (65%), δηλαδή δυο στους τρεις Έλληνες δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς που επιβαρύνουν κάθε μήνα το νοικοκυριό τους. Αντίστοιχα, λιγότεροι από έναν στους δυο Ευρωπαίους (47%) δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν ανάλογη δυσκολία.
Το υψηλό ποσοστό (65%) κατατάσσει τη χώρα μας στην 5η θέση μεταξύ των κρατών των οποίων οι πολίτες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στους μηνιαίους λογαριασμούς.
Πρώτη έρχεται η προς ένταξη Τουρκία (84% των πολιτών), ακολουθούν η ΠΓΔΜ (79%), η Βουλγαρία (76%), η Πορτογαλία (71%) και έπεται η Ελλάδα.

Οι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο πολίτη δεν εμπιστεύονται την τηλεόραση σε ποσοστό 72%. Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται σε 43%. Το 52% δεν εμπιστεύεται το ραδιόφωνο (στο 32% ο ευρωπαϊκός μέσος όρος).

Το 65% των Ελλήνων δεν εμπιστεύονται τον Τύπο παρουσιάζοντας το τρίτο υψηλότερο ποσοστό δυσπιστίας προς την έντυπη δημοσιογραφία (Μ .Βρετανία 78% και Τουρκία 72%).

Οι Έλληνες συγκεντρώνουν το υψηλότερο αρνητικό ποσοστό σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη στο Διαδίκτυο (64% έναντι 37% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος). Όμως, αυτή η δυσπιστία αποδίδεται στη μη εξοικείωση των Ελλήνων με το μέσο.

Τούρκοι, Βούλγαροι και Έλληνες παρουσιάζουν τα μικρότερα ποσοστά χρήσης του διαδικτύου (42%). Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 25% των Ελλήνων έχουν σύνδεση στο σπίτι τους, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται στο 53%.

...Οκτώ στους 10 Ελληνες (79%) πιστεύουν ότι τα παιδιά θα ζήσουν δυσκολότερη ζωή από τη δική μας. Η χώρα μας έρχεται δεύτερη σε αυτή την κατάταξη με τη μεγαλύτερη απαισιοδοξία για το μέλλον των παιδιών να αποτυπώνεται στη Γαλλία (82%). Αλλά και ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι ανησυχητικά υψηλός (61%)....(στοιχεία απο το ευρωβαρόμετρο Ιουλίου 2009)

Σχόλια