Ετσι για την καταγραφή δείτε τήν ευχαριστήρια επιστολή τών γονιών τού Ι. Αθανασιάδη. Δείτε ποιοί καί πώς βοήθησαν πραγματικά, όχι γιά τήν τηλεόραση...

«O Ιάσων Αθανασιάδης έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από την Τεχεράνη νωρίς σήμερα το απόγευμα, σε άριστη σωματική και ψυχική υγεία.
Πρώτιστο καθήκον μας είναι να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας προς τον πνευματικό πατέρα της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος με την έκκλησή Του συνέβαλε ουσιαστικά στην ασφαλή επάνοδο του Ιάσονα.
Η απελευθέρωση του γιου μας επετεύχθη χάρη στη συστηματική και ακάματο δράση της ηγεσίας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία, από τη στιγμή της σύλληψης ως την ύστατη ώρα της απόδοσης του Ιάσονα στην πατρίδα του, ακολούθησε μιαν αξιοθαύμαστα ευέλικτη πορεία, κρατώντας μας ενήμερους σε κάθε βήμα της 20ήμερης διπλωματικής διαδρομής. Στην Υπουργό, η οποία, σε όλο αυτό το διάστημα, αναλώθηκε προσωπικά για την υπόθεση, και στον διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου, Δημήτρη Ζαφειριάδη εκφράζουμε και από αυτή τη θέση τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας.

Αξιος εκτελεστής της υπουργικής πολιτικής ήταν ο πρέσβυς μας στην Τεχεράνη, Νίκος Γαριλίδης, ο οποίος διαχειρίστηκε την υπόθεση στις πολλαπλές της φάσεις με σύνεση, ψυχραιμία και διακριτικότητα, αλλά και με απέραντη ανθρωπιά απέναντί μας.
Έξω από τον χώρο της επίσημης πνευματικής και πολιτικής σκηνής, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναγνωρίσουμε την καίρια συνδρομή τριών φίλων, οι οποίοι δεν έπαψαν να μας περιβάλλουν και να μας συμβουλεύουν: πρόκειται για τον ιστορικό Τέχνης Γιώργο Πηλιχό και τους δημοσιογράφους Bruce Clark και Αλέξανδρο Μασσαβέτα. Η ευγνωμοσύνη μας απέναντί τους υπερβαίνει τα λόγια.
Στους αφανείς συνοδοιπόρους μας στον δύσκολο δρόμο από την 17η Ιουνίου ως σήμερα απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Πολύμνια Αθανασιάδη
Georgios Fowden
Αθήνα, 7 Ιουλίου 2009»

Σχόλια