Ενώ ο Ζαγοριανός πάει στη Γερμανία να φέρει πίσω τον Χριστοφοράκο, ο εισαγγελέας προτείνει να αρθούν οι περιορισμοί μετακίνησης τού Φ. Γιούνγκ...

...........Μέλος της ηγεσίας της μητρικής εταιρείας, με πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο, υπογράμμιζε χθες στην «Κ» ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas θα είναι ελεύθερος σε μερικές μέρες, την ίδια ώρα που το εφετείο της πόλης δεχόταν την πρόταση της Εισαγγελίας για «την κράτησή του προς έκδοση», απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των συνηγόρων του, ότι δηλαδή τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στο ελληνικό αίτημα έκδοσης με βάση το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έχουν παραγραφεί.
Νομικοί κύκλοι ερμήνευαν αυτήν την κίνηση επιβεβλημένη ενόψει της έλευσης των κ. Ζαγοριανού και Παντιώρα στο Μόναχο και λόγω της πιθανολόγησης από την εισαγγελέα ότι ο κ. Χριστοφοράκος μπορεί να συμβάλει και με άλλα στοιχεία στο έργο της ανάκρισης, αλλά για να το κάνει θα πρέπει να παραμείνει κρατούμενος, όπως άλλωστε συνέβη και με άλλα στελέχη της μητρικής εταιρείας το διάστημα Νοέμβριος-Δεκέμβριος του 2006.
Η ελληνική πλευρά, ενισχυμένη από την κατ' αρχήν αποδοχή των απόψεών της για την παραγραφή, προέβαλε έναντι της Εισαγγελίας εφετών του Μονάχου και την άποψη ότι η ισόβια κάθειρξη που προβλέπεται από τον νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του ελληνικού δημοσίου» ισοδυναμεί με ανώτατη έκτιση 16 ετών, επιχείρημα που δεν είναι βέβαιο ότι θα διευκολύνει τους χειρισμούς της. Κι αυτό γιατί καμία Εισαγγελία δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι οποιοδήποτε ελληνικό δικαστήριο θα επέβαλε τέτοια ποινή.
Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν την ώρα που ο εισαγγελλέας στο Πρωτοδικείο Αθηνών κ. Λ. Νικολόπουλος πρότεινε να αρθούν οι περιοριστικοί όροι εις βάρος του άλλοτε Νο3 της μητρικής εταιρείας κ. Φόλκερ Γιουνγκ που πρέπει μέχρι νεωτέρας να παραμείνει στο εξοχικό του στην Πάρο. Οι δικηγόροι του κ. Γιουνγκ πρότειναν στους Ελληνες ανακριτές να εμφανίζεται ο πελάτης τους στις Αρχές του Μονάχου (αστυνομία, ελληνικό προξενείο) και όποτε τον ζητήσει ο εισαγγελέας.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_02/07/2009_320672

Σχόλια