ευγένιος ανδρικόπουλος: Κάποιος φταίει που….

Μια Ελλάδα σε κατάσταση υστερίας διαδηλώνει ατομικά και δημόσια την πειρατική αρπαγή των «έχω» που της απόμειναν. Του υστερήματός της. Της παιδείας της. Της ιστορίας της. Των παραδόσεών της. Μια Ελλάδα που εν αντιθέσει με το χθες προβάλλεται δια μέσου των πληγών της και όχι των δημιουργιών της. Της λαθρομετανάστευσης. Των Σκοπίων. Του Αιγαίου. Της Κύπρου. Της πενίας του πληθυσμού της. Μια Ελλάδα που για να επιβιώσει ανιχνεύει εχθρούς ανά εξάμηνο. Κι όταν αδυνατεί να εντοπίσει ανακατατάσσει τους ήδη υπάρχοντες. Και τους πυροβολεί με άσφαιρα πυρά. Νομοθετώντας ενάντιά τους. Με μια υπερπληθώρα νόμων και διατάξεων που επιβάλλουν πανάθλιες σκοπιμότητες καιροσκοπισμοί και πολιτικές ξηρασίες. Ως εκ τούτων ανεφάρμοστοι.

Μια Ελλάδα που ποτέ δεν συλλογιέται τις αιτίες. «Τις πταίει κατά τον Παπαρρηγόπουλο».. Μήπως ο κάτισχνος κουρελής μετανάστης που η Ελλάς δεν έχει δουλιά άρα περίσσευμα ζωής να του προσφέρει; Έχει όμως απειλητικές κατά της ζωής του αρμάδες στον τόπο του. Ή μήπως ο Τούρκος γιατί επίορκοι Έλληνες αξιωματικοί του παρέδωσαν άοπλη ως πρόβατο επί σφαγή την Μεγαλόνησο και που της ορέξεώς του ανοιχθείσης κουρσεύει ατιμωρητί τους επί του Αιγαίου αιθέρες της.. Κάποιος θα φταίει που το παγκοσμίως σκοτεινό 1990 ουδείς αντιστάθηκε στον Φαλμεράγιερ όταν εφεύρισκε πως οι Νεοέλληνες είναι αποτέλεσμα μιας σειράς επιμιξιών άρα ως γένος ανύπαρκτοι!!! Για να βρουν κατά πλάσμα δικαίου χώρο επίπλαστο οι «Σόροι» των Σκοπίων και να στεγάσουν την ιστορική τους ανυπαρξία. Προηγουμένως σφετερίστηκαν τοπωνύμια αλλά και πρόσωπα λαμπερά. Φυσικά και δεν φέρει αποκλειστικά η κ. Ρεπούση την ευθύνη για το έωλο ιστορικό συμπέρασμα του «πανηγυρικού συνωστισμού» των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης. Από κάποιους της δόθηκε το «εκσυγχρονισθέν πράσινο φως» της προδοτικής αλλοίωσης ιστορικών γεγονότων. Μα ούτε είναι άμοιρος ευθυνών ο «πατέρας» της γνωστής ρήσης «σκάστε και κολυμπήστε». Επειδή στην λογική του συρθήκαμε δίχως σωσίβια στις μαύρες θάλασσες της ΕΟΚ. Για να εισπνέουμε άπραγοι σήμερα οξυγόνο δια μέσου του εξακολουθητικού δανεισμού. Απλώς για να επιβιώσουμε και όχι να αναπτυχθούμε.



Κάποιος φταίει.. Κι αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος εκτός από εμάς. Εμάς τους κοντόφθαλμους Νεοέλληνες της πολιτικής ανεμοδούρας και του κοινωνικού ωχαδελφισμού.. Εμείς οι τέκτονες των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Εμείς που όταν οι αλλαγές γύρω μας ήταν κοσμογονικές στοιχιζόμαστε τυφλά πίσω από οπορτουνιστικές συγκυβερνήσεις για να καθυποτάξουμε ως εκδικητικός στρατός έναν εχθρό.. Αυτόν που η άρχουσα τάξη των εκδοτών μας είχε πολιτικά υποδείξει. Και είναι άκρως απελπιστικό να στέκεσαι ανήμπορος εμπρός στην οργουελική αρχή πως αυτό το παρελθόν θα δεσμεύσει κατ’ αντιγραφή τις συνθήκες του μέλλοντός μας.



Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr

Σχόλια

Ο χρήστης antinor είπε…
ΕΥΓΕΝΙΕ,ΠΑΨΕ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΙΝΟΛΟΓΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙΝΑ,ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΡΙΧΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣ ΤΟΥ ΔΡΟΥΓΟΥΤ ΜΑΧΑΛΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ Τ5ΗΝ ΓΟΥΒΑ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ